Питання по аліментах з військовозобов"язаного

Ніколи не думала, що буду піднімати це питання, але життя така дивна штука...

Зараз з чоловіком знаходимося в стадії розірвання шлюбу.На аліменти подала ще три місяці тому, в січні отримала виконавчий лист, оформила відповідні документи, але ще жодної виплати не отримала. Колишній чоловік буквально на днях пішов добровольцем в ТРО, спілкування між нами відсутнє по ряду об"єктивних причин.  З його слів,  на робочому місці  за  ним  має зберігатися середній заробіток. Питання в тому чи дійсно в той час коли він знаходитимиться на службі йому буде нараховуватися заробітна плата на колишньому  робочому місці? Я працюю в бюджетній організації і нашим мобілізованим  праціникам нічого не виплачується.

Темы: Юридичні питання


Теги: алiменти, алiменти з вiйськовозобовязаного

20 коментарів

  • TaLeRo 13 березня, 14:24 13

    Зараз на законодавчому рівні немає обов'язку зберігати середній заробіток мобілізованому. Але за власним бажанням роботодавця це може бути.

  • 2 коментарі
  • S0909 13 березня, 20:43

    @S0909

    Зображення
  • S0909 13 березня, 20:44

    @S0909

    Зображення
  • Kaori 14 березня, 14:12

    @S0909 Наскільки я зрозуміла, то вступив в добровільче формування. Зарплата по місцю роботи була доволі пристойна для нашого регіону, але ініціативи допомагати дітям фінансово не проявляв. Отак після своєї ж зради виявилися винні всі, в тому числі і діти. Сумніваюсь, що щось зміниться, тож хочу елементарної справедливості.

  • Kaori 13 березня, 14:50

    Дякую,сподіваюсь, що таки сказав правду і хоч щось отримаю найближчим часом.
    Наскільки я зрозуміла до виконавчої служби потрібно буде надати номер військової частини де зараз батько дітей проходить навчання щоб проводилися відрахування виплат?

  • 2 коментарі
  • Kaori 13 березня, 15:47

    @IvanNa1977 Сказав, що зберігається, але боюся, що це лиш слова, а з огляду на ситуацію не можу довіряти тим словам.
    Тяжкувато зараз фінансово тягнути все на мінімалку та пенсію дитини по інвалідності.

  • kalamburka 13 березня, 17:36 1

    Звертайтесь до виконавчої служби, і кожного місяця пишіть письмовий запит на розрахунок заборгованості/ виплат, саме письмово і обов'язково отримати вхідних номер в канцелярії або секретаря, виконавці все знайдуть якщо їх періодично турбувати, просто так працювати не хотять, моя адвокат регулярно їх відвідує))

  • Коментар видалено

  • Tanya__v 13 березня, 15:08 1

    Ще в минулому році було що у працівників які в теробороні зберігається середній заробіток. Навіть в звіті по ЄСВ показували окремими рядками відпрацюваний час за місцем роботи і щ кодом 75 середній заробіток за дні Тро

  • Tanya__v 13 березня, 15:09

    Може щось змінилося вже знову

  • Tanyssshhhka 13 березня, 15:11 2

    Ваш виконавець робить запит і отримує інфо звідки за нього відраховуються податки.надсилає по місцю роботи виконавчий лист - Ви отримуєте аліменти в перших числах місяця за минулий.
    Сер зп зберігається по бажанню роботодавця - не знаю нікого у кого би був такий роботодавець.
    Він пішов зараз в ТРО, а за минулий місяць Ви щось отримали?
    Зайдіть в АСВП і подивіться, чи робив запити Ваш виконавець.
    Бо іноді виконавець може нічого не робити, на жаль.

  • 2 коментарі
  • Apriori 13 березня, 20:05

    @Kaori ми 4 місяці з виконавчою сварилися - вони то частину не могли знайти, то срачка ,то пердячка. Дзвінок у мін-во соцзахисту вирішив усе за тиждеть. Виплати вам будуть з моменту подання - т.т. за 1-2-3 місяці і далі.

  • Kaori 14 березня, 14:16

    @Apriori Я розумію, що колись ті гроші виплатять, але до того часу ще потрібно якось жити. Йде весна - взуття, одяг...Тата це мало турбує, а мама ж має всі ці питання вирішити

  • Apriori 15 березня, 12:48

    @Kaori і? є 2 варінти через виконавчу, але з гарантією, що таки гроші будуть, або чекати милостиню від батька. І не факт, що виконавча буде довше

  • Kapitan 25 березня, 14:21

    Доброго дня. З досвіду рекомендую Вам дізнатися де чоловік проходить службу і особисто надіслати/надати виконавчий лист до фінансової служби військової частини, так скоріше почнуть відраховувати аліменти і з грошового забезпечення і з додаткової винагороди, якщо він буде її отримувати. Виконавча дуже довго шукає і надсилає, і не з першого разу в неї виходить. Якщо не можливо дізнатися де конкретно проходить службу надсилайте листи до командування тро або регіонального командування тро. Його там скоріше знайдуть ніж виконавча.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу