Онлайн дозвіл батька на вивезення дитини за кордон

Усім небайдужим привіт!

Цікавить таке питання:  чоловік легально знаходиться за кордоном (у Нідерландах), колишня дружина з сином у Чехії(Шенген). Закінчився строк дії документу і потрібен свіжий дозвіл на вивезення дитини за кордон, як його поновити? Будь ласка ,порадьте компетентного спеціаліста!

P.S.: Попередній дозвіл було написано,ще              вдома. 

Темы: Юридичні питання


Теги: дозвiл на виiзд дитини за кордон, онлайн дозвiл батька на вивезення дитини за кордон

9 коментарів

  • Olya_lya 14 січня, 20:39 3

    Зараз не потрібен дозвіл від батька.

  • Solojuli 14 січня, 20:42 6

    За який кордон вони зібрались?
    Цей дозвіл потрібен був тільки українським прикордонникам, іншим він не потрібен. Зараз під час війни і наші прикордонники його не вимагають!

  • Juliyalove 14 січня, 21:45

    Мати наполягає, для їхньої країни потрібен і все тут. Вона хоче з сином з'їздити до України та повернутися назад. Я так розумію,за шлях повернення до Чехії вона й турбується.

  • My_land 15 січня, 19:10

    Хай не турбується. Всі з дітьми їздять туди-сюди без ніяких дозволів. Їй є проблема виїхати з України з дитиною, наразі дозвіл батька не потрібен - то проблеми немає.

  • Juliyalove 14 січня, 21:48 1

    Офіційно ДПСУ не вимагає “доручення”, однак…
    Формально на період дії воєнного стану дитина може перетинати український кордон у супроводі мами без нотаріальної згоди тата або навпаки. Про це сказано на сайті Держприкордонслужби в роз’яснювальній інформації від 2 лютого цього року.
    Однак за фактом на кордоні іноді вимагається згода на вивезення дитини від іншого з батьків. “На сайті Державної прикордонної служби чітко написано, що не потрібно ніякого дозволу одного з батьків.

  • IvanNa1977 15 січня, 19:30

    Ну то що Ви самі собі намагаєтесь довести?...
    "чітко написано, що не потрібно ніякого дозволу одного з батьків" (с)

  • horoscho 15 січня, 20:26

    Останній раз перетинала кордон на початку листопада- їздили із України до Чехії і назад, ніякого доручення не потрібно - казали водії що іноді на українському кордоні просять паспорт мами та свідоцтво про народження дитини українські, тому їх підготувала. Окрім питання чи це моя дитина - нічого мене не запитувала і Укр. Документи не дивилися. До речі, на сайті ДПС дійсно, чітко пише, що нас час ВС доручення від іншого із батьків не потрібно!

  • Juliyalove 15 січня, 21:50

    Дівчата,усім дякую. Просто та інформація,яку віднайшла,виявилася торішньою. Це останнє,що вдалося знайти,тому й перепитала,можливо хтось знає, як на даний момент.

  • Sadok19 20 лютого, 14:07

    Дівчата, скажіть будь ласка, їдемо з дитиною 13 років до Чехії, то дозвіл від батька потрібен?

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу