Щасливчик. Марта Дембовска. Дуже атмосферна святкова книга.

Привіт всім читачам КК:heart:!

Напишу пару вступних слів, оскільки останній огляд писала в КК майже три роки назад (страшні цифри). Хто нас памʼятає - всіх раді бачити, хто не знає - раді знайомству:heart:. З початком війни ми з Майєю живемо в Польщі. Тому читаємо паралельно і українські, і польські книги. Так ось, закінчили з Майєю читати одну польську книгу, яка викликала нестримне бажання нею поділитися ! Такого доброго відчуття в душі вже дуже давно не було. Чим і хочу поділитися з вами.

 

Це історія про маленького паяцика, який жив у квітковій  крамниці «Флоріан і Роза». Він мріє, щоб ним гралися діти, як і іншими іграшками.

 

Однак діти заходять в магазин дуже рідко, отже паяцик може тільки споглядати на них через вітрину. До того ж, більше немає пані Рози, а пан Флоріан у депресії, і навіть наближення Різдва не покращує його настрою. 

 

І ось одного разу, під час ремонту в квітковому магазині, паяцику вдалось втекти.

З цього місця починаються його пригоди, приходить розуміння, що навколишній світ не завжди доброзичливий, та знайомства з новими друзями.

 

 

 

 

 

 

З ними паяцик набирається сміливості та впевненості в собі, і, нарешті, його мрія збувається - він переїжджає жити в будинок, де потрапляє в чудову сімʼю.

 

Не забуває він і про своїх друзів та пана Флоріана - він робить все, щоб розділити з ними своє щастя.

 

 

Сповнена тепла та емоцій, ніжна, спокійна різдвяна історія про любов і підтримку, про щастя в простих речах, про вірну дружбу і відвагу, про радість дарування близьким уваги та піклування. Вся книга пронизана різдвяним настроєм, посмішка не сходила з обличчя, коли читала. А Майя дуже любить повизгувати від щастя, коли чує в історіях позитивні моменти. Це така книга, що вона повизгувала кожного вечора, що ми читали 

Не обійшлось без кота і великої дози котячого гумору :heart_eyes_cat:, що додало веселощів при прочитанні!

 

 

Ну а ілюстрації покорили моє серце :broken_heart: Тепла кольорова гамма, світло лампочок, які ніби дійсно горять на сторінках, і дрібні казкові деталі - це все робить ту саму атмосферу свята, гармонії і щастя.

 

 

 

І ще хочу привести тут пару цитат з книги, які, на мою думку, допоможуть обговорити з  дітьми важливі життєві речі:

"Краса і добре серце не завжди йдуть в парі."

"- Хотів би я мати крила, щоб полетіти!

 - А як би мав, не боявся би? - Боявся! Та все одно полетів би. - В такому випадку забирайся на спину! Така відвага потребує винагороди!"

"- Оооо! - прошепотів паяцик. - Мені б не завадив ремонт! Новий одяг, нове взуття, нове обличчя! Тоді я був би зовсім іншою людиною, набагато кращою і красивішою!                           - Але де б тоді був той хлопчик, який зараз сидить тут зі мною? - запитала вона. - Він мені подобається. Мабуть, і пану Флоріану ти теж подобаєшся, бо він посадив тебе на найголовніше місце на прилавку!"

"- Щастя - це не вбрання, не носиться воно на голові. Щастя носять в серці. - Але звідки його брати? - Звідки?! Півдня можу перераховувати! З чудової погоди, зі сміху дітей, з цікавої прогулянки, з першого снігу, з повної миски, з обіймів приятеля, із гри з песиком! Але найголовніше…

 - Ну? Звідки?

 - Найголовніше, бути добрим і чуйним до інших."

 

"- Я подумав, що щастю іноді треба трохи допомогти…"

Спробую і я))

Загадую різдвяне бажання: «Хай ця книга побачить світ українською і її зможуть прочитати всі наші неймовірні книголюби і їх діти! Хай вона принесе тепло і віру в українські сімʼї, подарує дрібку щастя і різдвяної атмосфери!»

 


Теги: щасливчик марта дембовська

8 коментарів

  • Gayka_ 21 грудня 2023, 19:08 1

    Яка краса :heart_eyes:

  • Svetlana_Ya 21 грудня 2023, 21:11

    Дякую! :sunny: рада, що сподобалась книга!

  • Ljama 21 грудня 2023, 19:42 1

    Щиро дякую, що поділились такою неймовірною книгою!!!
    Цитати в саме серце :heart:

  • Svetlana_Ya 21 грудня 2023, 21:13 1

    Дякую Вам:heart:!
    Забула ще додати, що в книги дуже тактильна і приємна обкладинка

  • miros_ya 24 грудня 2023, 09:43 1

    Дякую, Світланко!
    Історія дуже сподобалася! Кілька цитат заскрінила і переслала :hearts:
    У автора є інші книги? ))

  • Svetlana_Ya 24 грудня 2023, 10:32 1

    :heart:як я рада тебе бачити!!!
    Автор медик за освітою)) але дуже любить книги і це її перша дитяча книга. А ось у ілюстратора знайшла як мінімум ще дві книги.
    Дякую тобі:heart:! можливо, зацікавить ще когось книга))

  • le313 24 грудня 2023, 19:48 1

    О, яка чудова книжка! Щиро дякую, що ви поділились та не пошкодували часу, щоб додати стільки розкішних фото! Приєднуюся до вашого побажання щодо українського перекладу:hugging::slight_smile:

  • edelveys 5 лютого, 22:58

    Боже, Світлано. Прямо у моє серденько. Це ж така краса... дякую, що показала. З поверненням до КК)))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу