Поради на роди

Всім привіт.

Цікавлять ваші поради на роди, можливо хтось може поділитися лайфаком

 

Дякую )

Темы: Пологи

68 коментарів

  • Oceanlover 17 листопада 2023, 10:29 4

    Для чого? Як швидше народити, як безболісно чи які лайфгаки?

  • 22 коментаря
  • Alex_Raby 19 листопада 2023, 11:19

    @mariem Жах, я Вам дуже співчуваю...

  • Alex_Raby 19 листопада 2023, 11:22

    @Riina законрдоном часто ставлять відразу, так як вона може стимулювати родову діяльність, в нас при відкритті 5 см "по-старінці", але по новому протоколу 2023 року - можуть ставити відразу, як почалися схватки... Але на ділі тягнуть, в мене так було, і в двох подруг, що народжували в цьому році, при чому, дві платили, я - ні, відношення було у всіх таке (хоча народжували в різних пологових!).
    І найкраща порада, якщо Вам трапився доктор Ваш на 100 відсотків, по відгуках, по відношенню до Вас, по сценарію пологів - домовтесь з ним, і тоді ексцесів буде менше)))

  • mariem 20 листопада 2023, 02:22 1

    @Riina Я приїхала було 5, в США якщо відкриття менше 4 , відправляють назад додому. За 2.5 години стало 8 і він сказав вже пізно

  • bondar_vv 17 листопада 2023, 10:40 1

    Мені під час других пологів , лікар рекомендував все відпустити. Не намагатись керувати процесом))) чи контролювати його...

  • Olya1604 17 листопада 2023, 10:45 7

    Присутність когось із членів сім'ї.
    Я була впевнена на 1000%% , що справлюсь сама, але сильно помилилась:wink:

  • 6 коментарів
  • Alex_Raby 17 листопада 2023, 22:29 2

    @irenika і я за чоловіка, він був моя підтримка на всіх етапах. І воду приніс, і в душі мене поливав поперек, і в мене відкрилася кровотеча, а персонал десь святкував вночі - то він чергового по всій поліклініці шукав, і на каталці мене віз6 бо там медперсонал - були бабки та жінки, вони мене не могли через поріг завести в палату, і тильки чоловік і закатив мене... Та і вставати після епізіо допомогав, і до дитини підходив поки я була на огляді. Та і перейми з ним було краще переживати, ми і в карти грали, і пісні співали, і фільм подивилися, і обнімалися (в нас була окрема палата родова - бо ми коронавірусні були - дізналися це коли в прийомці робили тест). і ходив зі мною по сходах, і відволікав як міг, і навпаки допомагав зусередитися на переймі, щоб прожити її легше. Але треба брати чоловіка, якщо він готов все це робити, а не просто втикати в телефон, спати, нервувати вас, чи не дай бог панікувати. В свому я була впевнена, маму би не взяла, краще стресостійку подружку

  • Brend 18 листопада 2023, 00:29 6

    @Doryarina Ну меня б без мужа наверное и кесарили б. Я не могла ра ровной дибильной кушетке вытолкнуть, муж только это и увидел ни мед сестре ни врачу видно не было, подошел стал рядом уперся локтем и я как схватилась, и процесс пошёл. Так это самое яркое, а про подавание водички и позвать врача я вообще молчу, санитарка хамить начала молча взял под руку и вывел нафиг. А для него какое счастье было схватить сына и стать участником процесса. Вдвоем делали вдвоем и рожать, а как по другому

  • Doryarina 18 листопада 2023, 01:24

    @Brend У всех по разному. Я рожала не на дибильной кушетке, а в комфортном современном роддоме. Персонал меня холил и лелеял. Сразу после рождения муж ко мне зашёл. И видел уже самые приятные моменты. Для меня так комфортно было и с дочкой, и с сыном

  • Getochka 17 листопада 2023, 10:50 2

    Я собі брала невелике полотенечко,чоловік мені його мочив холодною водою, і я собі під час схваток терла внизу спини, так холодок трохи відволікав від болю, ну і обличчя теж протирала, і пила ,пити можна.

  • klausS 17 листопада 2023, 10:51

    не тревожтесь, настройтесь, що все пройде добре і візьміть чоловіка чи маму з собою. Будуть Вас відволікати, допомагати.

  • Katusha 17 листопада 2023, 11:00 1

    Ділюся, я провела весь час в душі, вода чудово розслаблює і майже не відчуваєш болю - але треба , щоб хтось тримав, бо стояти важко, а м'яч від води слизький- небезпечно. Ледь там і не народила)))

  • Vista 17 листопада 2023, 11:14 2

    Від себе пораджу, вибрати лікаря, якому довіряєш і слухати всі його поради. Намагатись розслабитись, і прийняти цю ситуацію. Пологи, це природній процес закладений природою. В пологах не має нічого, з чим би не справилось наше тіло. Налаштовуйтесь на позитив. Думайте про те, що перейми і потуги швидко закінчаться, і потім вам на животик покладуть ваше довгоочікуване щастя...) І тоді весь біль і всі переживання відійдуть на другий план.
    Все буде добре!
    Бажаю вам легких і швидких пологів)

  • Irinella 17 листопада 2023, 11:23 7

    Моя порада- заздалегідь навчитися правильно дихати і розслаблятися при схватках, на ютубі багато роликів. Може шийка матки повільно розкриватися, схватки будуть йти години, і треба при цьому вміти їх пережити максимально без болю. І також як дихати при потугах .

  • A_nastasiia__ 17 листопада 2023, 11:54 12

    Гарна команда лікарів- це найкращий лайфхак

  • Lilianna_18 17 листопада 2023, 12:15 2

    ГОЛОВНЕ: Знайти толкового лікаря. Якщо він є, то він вас буде контролювати і вести. Я в свій час захотіла зекономити і наслідки розгрібаю досі.
    Максимально бути спокійною і не нервувати.

  • mama_Tanya 17 листопада 2023, 13:03 3

    Я думаю, що чужі поради вам не допоможуть. Я народжувала двічі і пологи були діаметрально протилежні. На других пологах від самого початку все відбувалося не так як першого разу. Головне не хвилюватися, слухати лікаря і себе теж)))

  • Alex_Raby 17 листопада 2023, 22:30

    а в чому була різниця в Вас?

  • mama_Tanya 19 листопада 2023, 14:03

    @Alex_Raby Та все було по іншому. Почати треба з того що на пологах у дочки і у сина були різні лікарі, ну і власне їхній підхід був різний. Під час першої вагітності у мене були проблеми з теплорегуляцією, мені постійно було гаряче і як назло в день пологів світило сонце накрапував дощ і акушерка з лікаркою закрили вікно, включили дитячого столика і в палаті було мабуть під 30 градусів тепла і я більшу половину схваток простояла в туалеті біля відкритого вікна, лякаючи своїми криками електриків які лампи там міняли:face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:. Перший раз народжувала сидячі другий лежачи. Сидячи народжувати легше. Другі пологи у мене були важчі, син народився з вагою 4,600, лікарі не помітили кровотечі і помантулили на інші пологи, потім цілу ніч мене відкачували. Ну і в цілому було по іншому бо був вже власний довід. Ну і добре було в тому, що народжувала в гарному пологовому де був душ, м'ячик і інше трахомудіє яке допомагає в пологах))))

  • Alex_Raby 20 листопада 2023, 11:24

    @mama_Tanya Дякую за ваш досвід:)

  • R9bina 17 листопада 2023, 13:12 5

    Порада лише одна. Не очікуйте забагато, все одно піде все не так, як задумано. Хоча для спокою хай буде план. І побільше позитиву)

  • Irin4ik 17 листопада 2023, 18:47

    это точно!) ну и дышать)

  • Riina 17 листопада 2023, 13:34 2

    Лікар і спокійна людина поруч. На перших пологах чоловік мене нервував, але потім, в сімейній палаті, дуже допоміг з дитиною. На других він дуже допоміг, вирішував з лікарем за мене як бути далі. А вже в палату приходив на ніч виспатись, бо допомоги не треба було.
    Лайфхак - масаж попереку і тазових кісточок. Не напружуватися, не сціплювати губи/зуби/руки. Просити в лікаря щось знеболююче, це не обов'язково епідуралка, вони і щось своє легше мають. Но-шпа відкриває шийку матки. Я з цим коктейлем ліків навіть трохи подрімала, набралась сил. Якщо не будуть лізти туди руками, то пологи можуть пройти порівняно безболісно. Саме болюче то маніпуляції лікарів.
    Масло для пологів працює, це факт. Тільки скажіть про нього наперед, бо в потугах вже добре говорити не виходить)) я готова була чоловіка перекусити, коли він не розумів що я від нього хочу))
    Водичка потрібна, нічник я теж мала з собою, бо народжувала до сходу сонця. Та і потім пригодився, без світла не дозволяють спати. Перекус чоловіку. Самий м'який вологий і сухий туалетний папір. Трусики післяпологові, не просто сіточка, а з прокладкою вже. Дуже крута штука.
    І не бритись перед пологами, а зробити віск чи щось подібне. Бо як колеться відростаюче волосся в розриви, то це жесть.
    А ще мені хотілося гарно виглядати :laughing: я себе тоді краще почуваю. Тому народжувала у сукні)) спеціально купила сукню для вагітних і годуючих, щоб прикласти можна було, але мені її всеодно задерли до шиї і поклали дитя на живіт. Це був самий щасливий момент)) нарешті з мене це витягнули :laughing::laughing::laughing:
    Але я сукнею задоволена всеодно, не люблю ночнушки і халати.
    В кінці найсильніший лайфхак від лікаря - збери всю свою злість!))) Це так подіяло, що він потім кричав, щоб я зупинилась)) Злості було багато, бо вони мені всі брехали, заговорювали зуби, а я знаю і нічого зробити не можу.
    Нехай все пройде у вас легко ))

  • Rossa 17 листопада 2023, 19:37 1

    Во вторые роды я не ждидала схваток и вод. Напрсилась в роддом заранее и отлично отдохнула 10 дней там перед родами. Душики попринимала, наслушалась интересного, узнала что за чем и куда меня повезут, а самое классное: никто из моих домашних мне на нервы не действовал, никаких работ я не делала, не готовила и т.д... тоесть те, кто приехал по скорой с водами галопом по всем процессам, а я спокойненько отдохнувшая шла на роды. Поэтому рекомендую заранее до срока в роддом. Если не гонят назад, конечно. Мне предлагали, но я сказала ходить уже не могу))

  • Brend 18 листопада 2023, 01:00 1

    Это если кровать нормальная и соседки по палате, я на сохранении чуть не родила, бежала тапки роняла

  • Rossa 18 листопада 2023, 09:34

    @Brend Ну соседок не выберешь. А вот роддом можно, у меня после ремонта с приличными стенами и кроватями был.

  • Torri 17 листопада 2023, 23:05 1

    Всі два рази був поруч чоловік. Я була від цього спокійна. На самі пологи він виходив за двері і при народженні заходив до нас. Для нас це було найбільш підходящий варіант. Тобто він просто стояв за відкритими дверьми в самі потуги. Не з ким ми не домовлялись, приїзджали по швидкій. Все чудово

  • 10 коментарів
  • Alex_Raby 18 листопада 2023, 13:33

    @Torri А ви?

  • Torri 18 листопада 2023, 13:52

    @Alex_Raby Ви перед тим, як коментувати, читайте. Мені точно ваші поради не треба

  • Alex_Raby 18 листопада 2023, 15:20

    @Torri ...

  • ladka 18 листопада 2023, 05:31 1

    Знайдіть таких лікарів які не будуть постійно вкладати у ліжко. Це важливо адже на ногах легше переживати схватки ніж лежачи, і так процес народження проходить бистріше. В моєму досвіді так було я вставала а мене вкладали постійно. Намучали до того що чуть не втратила свідомість. Добре що лікар змінився і зміг вже самі потуги вірно вести та заспокоїти зумів.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу