Без теми

Крик про допомогу! Матусі, як ви навчали(єте) дітей читати? Малий сьогодні сказав, що ненавидить школу через читання, а йому це дуже важко дається. Букви він знає, а от читає дуже мляво та повільно. І я собі вже тонну нервових клітин спалила. В школі в основному запитують тих, хто швидше відповідає, а ті хто й так читати не вміють, ті й далі пасуть задніх... Що робити, порадьте, будь-ласка!

Темы: Первый класс

21 коментар

  • Olga_Shoymar 14 листопада 2023, 17:55 1

    Взагалі дуже подобаються підбірка на цьому каналіщодо читання, та і це відео для нас виявилось цікавим https://www.youtube.com/watch?v=v-I4DAi57yU можливо і вам допоможе, але головне це намагатись багато читати.

  • Ptasha 14 листопада 2023, 18:38 1

    Сина навчала через гру. Зробили багато карток з буквосполученнями і буквами , кидали кубик - випало наприклад 4 - бере 4 картки і складає слово або слова - окремо на листочку записали ці слова і бали за складність і кількість. Обов'язково картки з призами, подвоєнням балів, чорна мітка і т.д. Було цікаво
    З донькою інакше. Брала листочок і при ній писала короткі речення. Чим смішніше, тим краще. Що бачу , те пишу.

  • Olya_lya 14 листопада 2023, 18:44

    Ніяк не вчила, букви знав а читати не вмів коли йшов в перший клас. Якось пару разів читав дома що мене аж тіпало все ті склади не ліпились йому, а потім не помітила як став гарно читати і то заслуга вчительки вона навить нам говорила щоб ми дома не заставляли дітей бо вона вчить їх по своїй методиці
    Наша перша вчителька взагалі суперова

  • Doryarina 14 листопада 2023, 18:45

    Починали з букв, потім читали склади, потім просив слова, речення, маленькі тексти. Але кожного дня і коли вже читав складами я сина почала підганяти. Так дійшли до нормального читання.

  • natajnna 14 листопада 2023, 19:47

    Скільки років? Який клас? Мій теж читав повільно. Бажання читати не було. Але почали брати в бібліотеці цікаві книжки і пішло, як по маслу. Вчора за вечір прочитав про банду піратів

  • natajnna 14 листопада 2023, 19:59 1

    Треба зацікавити цікавими книжками

  • klausS 14 листопада 2023, 21:18

    Підберіть йому якусь круту кльову книжку згідно його захоплення. Зараз є про що хочеш - від ігор, динозаврів, машин до космосу.
    Діло піде краще. Ми читали кожен день по черзі - то я то доця. Потім вже тільки вона

  • Rouse 14 листопада 2023, 21:58

    Я навчила доньку за допомогою карток читати склади в чотири з половиною роки. А в п'ять вона вже читала слова повністю. Але донька сама захотіла навчитися і попросила мене допомоги їй в цьому.

  • Maxsimm 14 листопада 2023, 22:06 1

    Для дітей важко на початку складати саме окремі букви в склади. Тому почніть зі складів, в деяких букварях є прямо таблиці складів, їх потрібно довести до автоматизму, тоді читання слів не буде проблемою.
    Щодо зацікавити, то моїй доньці дуже заходять комікси, тому що там мало тексту і його читання здається легшим порівняно зі звичайними книжками)

  • Wild_fairy 14 листопада 2023, 23:42 5

    доки ви будете вчитися як навчити, дитина зненавидить і вас разом з читанням. Найміть людину, яка має відповідний досвід і краще не вчительку зі школи, а якогось викладача з центрів підготовки до школи, які йдуть за іншими методиками, а не тупо читай, читай, читай ,читай

  • Yelloy 14 листопада 2023, 23:55

    Читали всі підряд вивіски,15хв кожного дня читали казки ( перед цим 10 хв кардибалетів було))),в інтернеті користувалась безголосовим пошуком,тобто мала сама писала що їй треба

  • JuliaSha 15 листопада 2023, 08:06

    По-перше, відпустіть психологічно ситуацію, не вганяйте себе і дитину в стрес. Навчиться, не переживайте.
    В мене старший син також йшов у школу, а читав не дуже, хоча всі букви і склади читав чудово, але, мабуть, щось ще в мізках не сформувалося. А ближче до нового року почав читати краще всіх в класі. І полюбив книги дуууже, читає й зараз, що є нетиповим для підлітків.
    Вчила обох дітей за допомогою карток зі складами, роздрукувала на кольоровому принтері на цупкому папері

  • JuliaSha 15 листопада 2023, 08:08

    Ось такого типу друкувала, але з українськими буквами

    Зображення
  • JuliaSha 15 листопада 2023, 08:09

    @JuliaSha Такі ще класні, були у логопеда. І такого типу навчають читати англійською діток

    Зображення
  • Uljka 15 листопада 2023, 09:45

    Малюнок+слово.
    Візьміть картки домана, як варіант.
    Звісно краще якщо є малюнок та слово по складах.

  • Uljka 15 листопада 2023, 09:51

    Заохочувала, йшли в магазин попередньо список, і в магазині на товарах мав прочитати що купляємо, якщо вірно, рахували бали і від кількості балів була певна сума на яку міг купити смаколик:slight_smile:

  • EvgeniaEvgenia 15 листопада 2023, 10:21 4

    Ще зверніться до логопеда, можливо в дитини дислексія. Логопед проведе тести та скаже, як діяти далі.

  • Zhadana 15 листопада 2023, 11:37

    Букви малювати на манці, так і вчив - малював і вчив. Читати по вивісках почав. Але це було до школи. Перші книжки, які читав самостійно - Майкрафт. Хроніка Вудсворду. Це вже в першому класі.
    Вважаю, що будь-якій дитині потрібна цікава їй книжка, щоб почати читати, або по мотивах улюбленого мультику, або по мотивах улюбленої гри.

  • Zhadana 15 листопада 2023, 11:40

    Є Буквар-читайлик Федієнка, кажуть, він дуже помічний. Я купила, але не використовувала, бо хотіла в більш ігровій формі вчити, щоб малий і не розумів, що він вчиться.
    Ви гляньте, може вас зацікавить він

  • Zhadana 15 листопада 2023, 11:39

    Букви малювати на манці, так і вчив - малював і вчив. Читати по вивісках почав. Але це було до школи. Перші книжки, які читав самостійно - Майкрафт. Хроніка Вудсворду. Це вже в першому класі.
    Вважаю, що будь-якій дитині потрібна цікава їй книжка, щоб почати читати, або по мотивах улюбленого мультику, або по мотивах улюбленої гри.

  • Aklera 15 листопада 2023, 13:35

    Старшу навчила читати вихователька в старшій групі садочка. Майже всі діти до випускного вже читали, не лиш по складам, а досить добре, розуміли про що читають. Як вчила їх не знаю....Менша знає всі букви з 4 років, ми вивчили граючи в Лото з буквами( купила в Аврорі), дуже хороша штука, вже рік пройшов, а ще інколи граємо. Навчила її, що є 6 голосних, інші приголосні. Почали пробувати склади складати, але тяжко. Записала на підготовку до школи, може там краще пояснять

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу