Прочитане_жовтень 2023

Останній день жовтня, а на вулиці просто казкова погода, як для цієї пори року. Тож є настрій, щоб написати враження про прочитані книги. Цей місяць був більш продуктивним - начиталося 7 книг. 

1.) 

Вирішила, що прийшов час познайомитися нарешті з творчістю Агати Крісті. Так, так! Я й досі не читала жодного її детективу!

"Вбивство" із серії про Елькюра Пуаро (хоча саме єкранізації з цим героєм мені не дуже подобаються через те, що підбішує кіношний типаж детектива).

Ну хто читав Агату Крісті, той знає: вбивство, поряд Еркюль Пупро, який береться одразу за справу, розслідування і неочікуваний кінець - розгадка злочину. До речі я так і не вгадала, хто вбивця. Хоча ні, частково все ж вгадала) 

Читати приємно, написано легко, слова ковтаються самі собою.

2.) 

Давненько хотіла прочитати "Життя" та "Пампушка" Гі де Мопассана. Прийшла черга "Життя".

І яка ж це виявилася крута історія. Ох, я в повному захваті! 

Сімейна сага, від багатства до бідності, невдалий шлюб, невдячний син. Все як я люблю) Дуже рекомендую! 

3.) 

Попередня книга була досить розмірена. Отож, захотілось полоскотати собі нерви якимось триллером. 

Я не виражений фанат жанру та мені сподобалося.Хоча, дивлюся, що відгуки неоднозначні. Багато кому і не заходить. Та це може поціновувачам, які вже читали-перечитали. 

Кінцівка в дечому передбачувана, але в дечому все ж може здивувати. Гарно написано, читається як дишеться. 

Сім'я винаймає няню для свого п'ятирічного хлопчика, який малює дуже дивні малюнки. Батьки працюють, отже потрібен хтось, хто  посидить з малим, поки ті на роботі. Все чудово: достаток, маєток, басейн, малому ні в чому не відмовляють. Та все ж сім'я приховує якийсь секрет. І відповідь на нього в тих малюнках, що малює хлопчина.

4.)

Цю книгу мені порадила подруга. Тут вагань не було, взялася читати. 

Книга тяжка, бо все описане відбувалося насправді. Змінені тільки імена та деякі назви. 

Оповідь ведеться у вигляді записів у щоденнику однієї із тих, хто жив в Берліні в період квітня- червня 1945 року. 

Детально описано, як мали жінки (майже всі їхні чоловіки були на війні)виживати в умовах постійних обстрілів, відсутності води і їжі. А ще, що вони пережили з приходом радянських військ до них у місто (якщо Ви подумали одразу тільки про російських солдат, то помилилися. Там були і українці... Так, в більшості все ж росіяни ,але наші також були...). 

Думаю всі розуміють, що чоловіки на війні давно не бачили жінок, отже їм конче необхідним був фізичний контакт з протилежною статтю. А от як вони той контакт отримували, то вже інше питання....

5.) 

Якось випадково натрапила на цю книгу. Була гарна знижка, отже вирішила її взяти в папері. 

Це певно янгодалт, але мені дорослій, якось також відгукнулося. Може тому, що щось схоже я теж переживала. Та і не я одна. 

Підлітки, випускний клас. В класі з'являється новенька. Всі трішки в шоці з її зовнішнього вигляду, бо вдягнута вона в усе геть хлоп'яче. Але головний герой дізнається, що його разом з новенькою затвердили в склад редакторів шкільної газети, що виходить вже дуже давно, по чотири випуски за навчальний рік.

І тут стається перше кохання, на шляху якого перешкоди та минуле. Чи будуть наші герої разом? Тут ще питання. Тож читайте і знайдете відповідь!

6.) 

Давно ганялася за цією книгою саме в папері і не за всі гроші світу. І таке знайшла))

Інтуіція мене не підвела, книга варта того, що я її довгенько шукала. 

Сама назва вичерпно описує те, про що ця книга. Так, головний герой Яків, який дожив до ста років. Мав бурхливу молодість у важкі часи, потім втрату рідних, далі життя вже більш спокійне та не менш цікаве. А от що він має доживши до таких похилих літ, скільки мав жінок та дітей, які гріхи ховає в таємній кімнаті своєї душі та чому гадає, що його смерть знаходиться в листі, на який він так чекає ?

7.)

Одного разу дванадцятилітній Люк засинає в себе вдома, а прокидається вже в своїй кімнаті, яка зовсі не його, а тільки жалюгідна копія. Так він потрапляє до Інституту. Місця, про яке не знає ніхто з цивільних. Місця, де зникають діти назавжди. 

Чого він там опиняється та що від нього хочуть? Про все це Люк дізнається від інших дітей, які  раніше за нього прибули до Інституту.

Важко уявити все, що описано в книзі! Невже дорослі і справді можуть бути настільки жорстокими по відношенню до дітей? Можуть! Ще й як можуть! Бо ці дорослі одержимі своїми ідеями, мають затьмарений розум та думають лише про те, щоб не задзвонив "нульовий" телефон.

Прочиталося на одному дихані. , просто не могла піти спати поки не прочитаю ще один розділ, і ще, і ще. До кінця не розуміла чи таки вдасться дітям виконати план, який вони задумали. Деякі події та вибуття з гри вразили настільки, що не могла потім ще довго оговтатися. Та Кінг же вміє здивувати? Правильно! Вміє))

Темы: Художественная литература


Теги: книги, прочитанi книги

34 коментаря

  • Llizard 31 жовтня 2023, 19:44

    О, круто! Я якраз сьогодні Інститут почала читати ^.^ Століття Якова класна! Мені дуже-дуже сподобалася. Потім прочитала чимало інших його книг, але не порівняти. Мопасана читала в підлітковому віці, залишив якийсь не дуже приємний "присмак", можливо зарано було починати) Жінки в Берліні зацікавили, але мабуть не найближчим часом, я тут Алєксієвич читала про дітей війни і жінок на війні (теж про Другу світову), то тяжко було.

  • Maksi 31 жовтня 2023, 20:49 1

    У Володимира Лиса читала до того тільки "Діва Млинища". То також "Століття Якова" не зрівняти з попереднім твором. Гадаю, що то найкраща книга автора

  • optsale 2 листопада 2023, 18:16 1

    ще є "Гарячий снег", здається, така назва. та ж тематика, дуже цікава книга, колись на мене справила враження.

  • OksanaZusko 31 жовтня 2023, 20:16

    Я « Століття Якова» дивилась серіал, а читала « Соло для Соломії» та « Вʼязні зеленої дачі». « Інститут» теж сподобався, як і багато чого з Кінга- недаремно це Король в своєму жанрі

  • Maksi 31 жовтня 2023, 20:50

    І як Вам "Соло для Соломії" та "В'язні зеленої дачі"?

  • OksanaZusko 1 листопада 2023, 21:11

    @Maksi Соло сподобалось більше, « Вʼязні « теж досить цікаві, найбільше запамʼяталась фраза про « зівʼялі тридцятирічні груди»:sweat_smile:

  • Maksi 2 листопада 2023, 10:46

    @OksanaZusko :joy:

  • Katrusya 1 листопада 2023, 00:14

    Дякую за огляд, дуже багато прочитала саме за Вашою порадою. Вибачте за офтоп, не можу знайти Сто років Ленні та Марго за помірною ціною, може, дасте підказку? Бо вже готова сплатити аренду електронної версії

  • Maksi 1 листопада 2023, 11:51

    Я брала її б/у в ідеальному стані, щось типу 200 чи 220 грн. Дивлюся зараз на ОЛХ і за 150-180 продають. Ну або часто моніторю ту ж Книгарню Є в пошуках гарної знижки. Там вони постійно. Іноді можна реально гарну книгу відхватити з -45 чи -50%. Так, там дуже завищені ціни, але та ж книга "Сто років Ленні та Марго" коштує 387 грн. Якщо знижка в 45%, то виходить гарна ціна

  • Katrusya 1 листопада 2023, 13:35 1

    @Maksi Дякую, треба ловить, бо на олх шукала, як не напишу - продано (

  • My_land 1 листопада 2023, 07:23

    "Життя", то шефевр. Вперше прочитала років у 16, мені дуже відгукнулось, потім ще перечитувала. На кожний вік відгукується

  • Maksi 1 листопада 2023, 12:30

    так, погоджуюся що це супер робота!

  • le313 1 листопада 2023, 22:56

    щиро дякую за цей чудовий огляд!
    Нарешті можу написати, що читала щось таке ж, як ви - Крісті і Кінга))
    У мене традиційно 1 книжка в місяць. Цього разу буде "Після дощу" - про подружню зраду.

    Зображення
  • 1 коментар
  • Maksi 2 листопада 2023, 10:47 1

    Цікавий вибір! Бо я також бачила поки тільки негативні відгуки. А Вам як?

  • le313 3 листопада 2023, 20:13 2

    Дівчата, я така жвава читачка стала, що десь до НР дочитаю :rofl:
    Початок мені дуже сподобався: зріле подружжя, діти десь коло 16років, у чоловіка якийсь час є коханка. Історія починається з того, що дружина вирішила більше не терпіти і йде з дому. Наче зав'язка цікава . А от далі описується шалена гроза, майже потоп, екологічна катастрофа, тому складається враження, що книжка писалась під якийсь екогрант.
    Мені ще не нудно)) Далі розкажу :pen_fountain:

  • Maksi 3 листопада 2023, 21:42

    @le313 початок дійсно наче нічого...

  • Llizard 2 листопада 2023, 10:30 2

    Це мої.

    Зображення
  • 11 коментарів
  • le313 3 листопада 2023, 20:16 1

    @Llizard Ого, багато ж ви начитали. Дякую за відгук на "Востаннє...", зацікавили.
    Також недавно читала Зачаровану Десну, правда мені геть чисто не сподобалось(

  • Llizard 4 листопада 2023, 08:27

    @le313 О, а чим саме не сподобалося? Я прям тішилася тими описами дитинства, тою мовою..

  • le313 4 листопада 2023, 18:34

    @Llizard Тими стосунками, що там описувались(
    Розумію, що так було, а десь так є досі. Але мені то все не відгукнулось. Тож і враження від читання таке собі

  • Lynxx 2 листопада 2023, 11:45 2

    Як це - тільки познайомились із Крісті?))))
    Я вам по-доброму заздрю.
    В мене зараз в читалці завантажена повна збірка її творів)
    Таке неспішне, вікторіанське, цікаве і трохи несправжнє. Те, що треба для сьогоднішнього часу. Ну, і Кінг - Майстер.

  • Maksi 2 листопада 2023, 13:19

    Так, так! Чесно, з Крісті от тільки сталося знайомство)) Мабуть тому, що детективи, то не приорітетний мій жанр в літературі.
    А екранізацій по її творах я передивилася свого часу багато))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу