Перше ДТП. Як побороти страх і стрес після?

За кермом півроку. Живу в невеликому містечку, їзжу без проблем. Все було добре до сьогодні.

Їхала з роботи додому (працюю в місті 30км від мого містечка) по другорядній дорозі, не регульоване перехрестя, під гірку, треба повернути вліво на головну дорогу (пропустити авто з обох сторін). 

Перехрестя "жваве", потік автівок майже не припиняється. Ззаду мене стоїть авто. Ось зʼявився момент проїхати, але треба пропустити зліва автівку, зправа нікого, і тут ззаду авто починає сигналити, типу швидше. Доля секунди, розгубилась, починаю стартувати, і зачіпляю авто попереду, яке повинна була пропустити.

Слава Богу, всі цілі, здорові. Результат, постраждали лише автівки, в мене трохи зчесаний номерний знак і бампер, в іншого авто трохи зчесаний бампер ззаду з правої сторони см 20, не більше.

Зрозуміло, винна я. Водій спочатку "наїхав", але без образ і матів, потім спокійно обговорили як вирішити ситуацію. Розійшлись мирно, без поліції. Додому доїхала нормально, вже "підрехтувала" наслідки, їх не помітно навіть.

Але всередині який комок, страх, що не зможу їздити, боюсь їхати через те саме перехрестя. Як тепер побороти страх і стрес?

P.s.: тільки давайте без тапок, права не купила, все здавала сама


Теги: дтп, авто страх стрес, страх пiсля дтп

74 коментарі

  • just_Tanya 10 жовтня 2023, 13:49 17

    Обіймаю, все буде добре. Саме через таких торопиг ззаду майже всі аварії. Їм треба типу швидше, то смикають людей(((

  • Tanusule4ka 10 жовтня 2023, 13:54

    Дякую) а ще є такі, які полюбляють підпертися до бампера, коли їдеш по обʼїзній дорозі з однією смугою (зустрічка теж 1 смуга), типу пропусти, а попереду фура і на зустріч вантажівки

  • Olya_lya 10 жовтня 2023, 14:02 25

    Випейте стограм щоб заспокоїти нерви, а тоді скажіть собі таке - Ну спочином тебе мать, дай Бог щоб не гірше :wink: А завтра сідайте і їдьте дальше, і не звертайте уваги хто там сигналить вам

  • Tanusule4ka 10 жовтня 2023, 14:08

    Дякую) завтра хочу поїхати потренуватись рушати під гірку

  • Коментар видалено

  • 8 коментарів
  • Коментар видалено

  • Tanusule4ka 10 жовтня 2023, 15:10

    @Lydmila408 Я для себе вирішила, поки не навчусь добре і рушати під гірку, на роботу їздитиму на маршрутці, а по справах буду сідати за кермо)

  • juliytut 11 жовтня 2023, 15:36 2

    @Tanusule4ka Не треба, ви вже сіли. Коли перерва чим далі тим страшніше
    Тому, тренуйтеся. Один довбойоб не повинен вас збивати.

  • Коментар видалено

  • Gayka_ 10 жовтня 2023, 15:36 1

    Обовʼязковий знак 70 наклеїли на машину? Такий собі оберіг від тих хто поспішає сзаду і любить посигналити.

  • 6 коментарів
  • Katja 10 жовтня 2023, 22:03 2

    @Gayka_ Не буду з вами спорити , але це не порушення і штрафу за це непередбачено, читайте уважно що написано ) Експлуатація автомобіля новачком без відповідного знаку не вважається порушенням тому й покарання у вигляді штрафу не передбачено. )))

  • Gayka_ 10 жовтня 2023, 22:36

    @Katja Це порушення згідно чинних правил дорожнього руху. Штраф не передбачено, але дуже злий поліцейський може застосувати до вас такий вид адміністративної відповідальності як попередження.

  • neSanta 10 жовтня 2023, 23:08 6

    Эта наклейка не обязательна и носит чисто информативный характер для других участников за городом, где на трассе можно разогнаться, а тем у кого стаж меньше двух лет можно ездить со скоростью максимум 70. Штрафов за отсутствие наклейки нет, за превышение скорости- есть

  • Annna 10 жовтня 2023, 16:12

    Я не змогла в собі цей страх перебороти(((
    Вже пройшло 5 років... В аварію напали взимку у маршрутці, зустрічну машину занесло і вона в нас влетіла. Я це все бачила, бо сиділа попереду і удар був в мою сторону. Я вдала в себе дітей в цей момент, сама від удара вписалась в залізну стойку. Наш водій зміг утримати маршрутку і ми акуратно з'їхали в овражек. Після цього я шугаюся кожної зустрічної машини. Машину можу по селі водити, або зранечку по пустій трасі. А коли ще ззаду підперає якийсь Шумахера, та нервово сигналить, то все - капець - одразу міняємось з чоловіком місцями. За ці 5 років жодного разу сама, без чоловіка, машину не водила...
    Чоловік к психологу відправляє...

  • Tanusule4ka 10 жовтня 2023, 16:30 1

    Я давно мріяла про авто, тож буде образливо для себе перестати водити)
    Поки вирішила їздитиму вдома, буду тренуватись у вихідні, а на роботу в місто - на маршрутці.
    Для вас можу порадити - пробуйте по-тихеньку, страх треба перебороти.
    До речі, коли взяла авто та пригнала додому, на наступний день прокинулась і думаю, а чи правильно я зробила, чи зможу? І кожен раз при такі думці в голові проговорюю собі: так, зможеш.
    Можливо, я трохи зарано виїхала в велике місто, тож буду «набивати» ноги і руки)

  • Annna 10 жовтня 2023, 17:14

    @Tanusule4ka Пробую, але...
    А Вам успіху і спокою)

  • Antonina777 11 жовтня 2023, 08:55 2

    Идите к психологу.. подруга попала в аварию серьезно как пассажир, 12 лет боялась водить, научилась, года 3 за рулём, а страх был... я прям видела её оцепенение в некоторые моменты, и это по маленькому городу. Психотерапевт помог. "вот, я дура, надо было раньше" . Этот страх мешает в целом в жизни, паника за себя, суда и ребенка, не страх, а паника/ преувеличения, организм страдают, стрессы... Дискомфорт.

  • samsanty 10 жовтня 2023, 17:12 1

    Це сталось тільки сьогодні. Звісно ви ще на емоціях. Дайте собі час.
    І золоте правило на дорозі "и пусть весь мир подождет'" - бо спешка ні до чого хорошо не приведе, на жаль.

  • 3 коментарі
  • Katja 11 жовтня 2023, 00:48 1

    @Tanusule4ka По правилам не вмикається адже ми не змінюємо полосу, а при з'їзді обов'язково вмикаємо і показуємо куди з'їжджаємо. Зазвичай при в'їзді на кільце включають ті хто давно здавав на права бо їх так вчили.

  • JuliaSha 11 жовтня 2023, 07:53

    @Tanusule4ka Це питання цікаве. Бо 90% водії неправильно проїзджають кільця, не в тих смугах. І, щоб не потрапити в дтп, доводиться також неправильно їздити (

  • VitalinkaV 11 жовтня 2023, 11:56 1

    @Tanusule4ka Мене інструктор вчив обов'язково вмикати при заїзді і при з'їзді, бачу, вже з практики, що всі вмикають при заїзді.

  • Коментар видалено

  • Modnaja_obnovochka 10 жовтня 2023, 19:09

    Я теж водійка з невеликим стажем..і після кожної невдачі за кермом- пропадає бажання водити....Але зрозуміла те, що дійсно не варто спішити, бо є багато таких які вічно спішать і люблять посигналити ззаду

  • 5 коментарів
  • VitalinkaV 10 жовтня 2023, 23:23 1

    @Tanusule4ka Ні, мене тренували не так. Є в нашому місті бульвар, де крутий підйом, то ми на ньому тільки і їздили, вгору, потім заднім ходом вниз і знову вгору, і так до "безкінечності", ну і, звісно, тахометр дуже допомагає.

  • Tanusule4ka 11 жовтня 2023, 08:44

    @VitalinkaV От у мене панель без тахометру, в планах змінити її на таку що з тахометром, але зараз відклала на зимову резину

  • VitalinkaV 11 жовтня 2023, 11:57

    @Tanusule4ka Тахометр в цьому випадку дуже корисна річ.

  • neSanta 10 жовтня 2023, 19:16 1

    С почином, как говорится. Стресс снять коньяком, страх притупится с опытом.
    Я пока не стала чувствовать себя более уверенно на дороге, «левые» повороты делала редко, старалась избегать по возможности. Проезжала дальше до светофора или в безопасное место. Сейчас Ваша спешка из-за мудака привела к маленькой аварии, могло быть хуже, поэтому всех заднегудящих с поносом посылайте в эротическое путешествие.

  • Tanusule4ka 10 жовтня 2023, 19:28

    Спасибо большое за поддержку)

  • Kris140 10 жовтня 2023, 19:51

    Терпіти не можу цих поспішак!

  • Physeter 10 жовтня 2023, 20:20

    У меня в 2021 году был очень страшный день на дороге. Ехала с мужем и ребенком по трассе, я за рулем, сначала меня какой-то шумахер подрезал на большой скорости и я чуть не влетела в железный отбойник, но благо все обошлось и я справилась с управлением, но через 10 минут попадаю в страшную аварию, водителю фуры стало плохо и он на большой скорости вылетает мне на встречную полосу, я просто чудом уворачиваюсь, машина немного съезжает с трассы в кювет, но сзади меня водитель не смог избежать столкновения и помимо него другие тоже, было много пострадавших и несколько погибших. Крики людей, окровавленные тела, муж помогал другим людям. А у меня просто был ступор, сердце колотилось, руки и тело трусилось...На тот момент права были 9-10 месяцев. Когда приехала домой и ребенок не видел, просто рыдала без остановки, думала больше не смогу водить, но через неделю села за руль, так как вариантов не было, у ребенка было много занятий в другом городе. В ту ночь этого происшествия мне снился страшный сон, что какая-то нечистая сила хочет меня убить и впивается в мое теле металлическими руками ножами и истезает мое тело, но в этот момент я понимаю, что оно убьет и моего ребенка и мужа. Я создавала об этом сне тему на Кашалоте. А за две недели до всего этого редкая птица влетела в окно, упала на землю, она немного травмировалась, я ее держала дома в коробке сутки, чтобы она пришла в себя и потом отпустила (связывалась со специалистом по птицам) Тоже создавала тему и тогда многие написали, что это плохая примета, но я отнеслась скептически, так как приметам никогда не верила.

  • Physeter 10 жовтня 2023, 20:23

    Накануне ночью перед аварией мне приснился сон)

  • Physeter 10 жовтня 2023, 20:29

    @Physeter Вот тема)
    https://kashalot.com/club/post-49952095/

  • Physeter 10 жовтня 2023, 21:03

    Главное успокоится, ничего страшного не произошло, никто не пострадал, а это самое главное! Сделайте чай/кофе, завернитесь в теплый плед, включите какой-то легкий, позитивный фильм)

  • Tanusule4ka 10 жовтня 2023, 21:46 1

    Я вяжу, дабы успокоиться) достала работу, которую дано не могу закончить)

  • Physeter 10 жовтня 2023, 22:04

    @Tanusule4ka Тоже вариант) Жизнь продолжается! Пусть это будет самая страшная авария в вашей жизни!

  • Tanusule4ka 10 жовтня 2023, 22:11

    @Physeter Спасибо большое)

  • Al4onok 10 жовтня 2023, 21:03

    В 2011 попала в серьёзное ДТП, не по своей вине,но больше за руль сесть не смогла, долгое время ездила в троллейбусах и трамваях, даже маршруток боялась. Муж ехал на машине, а я в общественном транспорте. Стала ездить (не за рулём) только через 2 года после ДТП, но до сих пор бывают панические атаки (. Но там все было жутко и страшно. Если у вас будет страх, то рекомендую не ждать и обратиться к психотерапевту

  • Tanusule4ka 10 жовтня 2023, 21:53 2

    Сейчас к вечеру страх отошел, завтра планирую поехать на рынок, надо купить рамку для номерного знака, который от удара треснул
    Но вот какой-то неприятный осадок остался
    Кстати, поела уже ближе к вечеру, до этого кусок в горло не лез)
    Еще хочу хорошенько поспать)

  • Al4onok 10 жовтня 2023, 21:55 2

    @Tanusule4ka Правильно, поспите, а если не спится, то какое-то лёгкое кино посмотрите или что-то смешное, чтоб отвлечься

  • malawova 10 жовтня 2023, 21:08 2

    Ой, автор як вас розумію. Трусило мене кілька днів, потім стало трохи легше але й досі коли авто їде на зустріч по вузькій дорозі я сцикаю, а пройшло вже місяці 4. Впевненість яка з'являлася кудись поділася і не повернулася.
    Щодо тих розумників що сигналять, я завжди через них переживала і потім якось мені чоловік каже " чого ти нервуєш, ну знайшов якийсь довбо...єб бібікалку, ну хай побібікає, може він ніколи не чув як у нього машина звучить" ви знаєте тепер коли чую цей звук одразу посміхаюся і згадую ці слова, в голові бачу картину здорового дорослого мужика одягненого як Карлсон який бібікає і стає легко. Налаштувала себе на цю картинку і так тепер мені легко.

  • Tanusule4ka 10 жовтня 2023, 21:55

    Ахаха, цікава асоціація, візьму на замітку)

  • Ksanna 10 жовтня 2023, 21:19 6

    Моя подруга якщо губиться на дорозі, вмикає аварійку, заспокоюється, оцінює обстановку і потім вирушає. От вам як засигналили зразу аварійку і пішов куди подалі, щось у вас там сталося. Більше не буде сигналити. А як підійде придурошне, то сказати стало погано. Ще в нашої сусідки смішна надпис на машині позаду, типу сигналить той в кого .. малий. Каже перестали сигналити)))

  • Tanusule4ka 10 жовтня 2023, 22:00

    Оце придурошне побібікало якраз в той момент, коли автівка проїжджала повз мене, одна секунда - авто проїхало і я б рушила, а так я розгубилась і натиснула на газ, і якраз зачепила чоловіку задній бампер

  • Ali_na91 10 жовтня 2023, 22:14

    Не беріть близько до серця! Туплять абсолютно всі і подібних ситуацій у кожного водія немало, просто не всі про них говорять... ви визнали свою помилку, плюс всі живі здорові, а машина то залізяка...
    Тому не забирайте в себе таку кайфову можливість їздити за кермом :blush::blush::blush:

  • Tanusule4ka 10 жовтня 2023, 22:47 1

    Водіння точно не кину) дякую за пдтримку)

  • EvgeniaEvgenia 10 жовтня 2023, 23:22 2

    Не хвилюйтеся, все ж добре обійшлося. То Вам знак, що начхати на всіх сигналячих ніколи не їхати, поки самі не впевнені. Я собі завжди казала, нічого, постоїмо зайву хвилину і розʼїдемося. А якщо буду панікувати і щось накосячу, то всі ми тут надовго застрягнемо вирішувати хто правий, а хто ні.
    Теж було ДТП десь через півроку як сіла за кермо, на парковці, притерла сусідню машину. Цей стрес полегшити лише щоденними поїздками, хоч потрошку вмовляти себе їздити. Поступово відпусте. І не сваріть себе, все обійшлося, а значить їздить в задоволення:relaxed:

  • Missis 11 жовтня 2023, 01:14 1

    Не звертайте увагу нi на кого. На дорозi ви - капiтан. В великих мiстах ще й багато тих, хто спецiально провокуватиме водiя. Люди на тому «заробляють»…

  • Nata91 11 жовтня 2023, 01:31

    Авторе, я теж так спішила, що людину зачепила. Слава Богу все обійшлося. Так що як написали вище, випийте 100 г, все буває вперше, добре що взагалі по суті без наслідків.

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу