Прочитане за серпень_вересень 2023

За два місяці начитала аж 7 книг. Для мене це дуже мало, але вже як є))

1.)

Одна з книг, яка ну дуже вразира за останній час. Книга писалася 7 років. В основі реальні події + художня вигадка + Оксана Забужко = шедевр.

Дуже раджу!

Дві сюжетні лінії: післявоєнний рух УПА та початок двохтисячних. Сучасні головні герої мають зв'язок з героями, яких вже давно немає серед живих. А от який саме цей зв'язок і описано в цій книзі.

2.)

Мені тут сказали, що це як продовження "Не озирайся і мовчи". Отже швиденько побігла читати. І це Вау ! Але як мене і попереджали, Кідрук дядько таємничий, тобто його книги. А отже так, маємо деякі роз'яснення щодо першої частини, але ще більше того, про що хотілось би запитати в письменника особисто. Бо так багато таємниць і недосказаностей. Але історія супер. В мене досі мурахи бігають по шкірі.

3.) 

Якось випадково придбалась в мене ось така книга. Я не фанат мемуарів, та тут мені стало дійсно цікаво.

Читалось справді захоплююче, як якийсь трилер, точно Вам кажу. А Чарлі Чаплін був той іще бабій і любитель молоденьких дівчаток. Дуже молоденьких.

Хоча поки читала книгу, в голові крутилась одна і та ж думка: вони один одного варті (маю на увазі Чапліна та Літу Грей) 

4.) 

Давно лежала ця книга, нарешті дійшли руки. 

Навіть не знаю, що написати. З одного боку книга непогана, цікавий сюжет, багато чого описано над чим до того взагалі не думав. Але є але. Навіть не знаю чому. Мабуть трохи бісила головна героїня. Весь час скиглення: то на неї не так дивляться, то їй щось хтось винен, і ніхто її не любить, і нікому вона не потрібна. Начебто це все повинно викликати співчуття, але мене тільки відштовхувало. Можливо просто автор не змогла вичавити з мене тих емоцій які були потрібні.

5.)

А це був розрив мозку. Перша книга автора і в саме серце. Можу його порівняти з тим же Джоном Ірвінгом. Тому що така ж неперевершенна манера написання, яка ні на що не схожа. Хоча, мушу зізнатися, що спочатку мені було важкувато влитися в іторію, бо до хаотичних стрибків в просторі, часі, думках, подіях та героях ще потрібно звикнути. Але прочитавши отанню сторінку текстту, я ще довго сиділа в шаленому захваті та здивуванні.

6.)

Третя і поки остання, перекладена на даний час книга Крістін Генни. Якщо в "Чотири вітри" та "Велика глушина" був трохи передбачуваний фінал, то тут я до останньої миті думала, що історія ведеться від іншогої героїні. 

Можу сказати одне: всі книги авторки про сильних жінок, про жінок які змогли змінити світ чи врятувати чиєсь життя.

Так як в книзі описуються події в Франції часіів Другої світової війни, то дуже багато сцен мали відклик в моїй душі. Звичайно, я проводила паралель з війною на нашій землі. Дуже і дуже раджу до прочитання!

7.) 

Ну і на останок , неочікувано для самої себе я взяла не художню книгу. Адже  в "Музей покинутих секретів" згадувалися ялтинські угоди 1945го року. Було дуже цікаво поглибитись в цю історичну подію, яку колись стисло вивчала на уроках історії.

Багато чого згадала, також багато дізналася нового. Книга написана якісно та професійно. А отже можна побачити дуже багато нюансів та навіть провести паралель з сучасною політикою росії та США. 

 

Темы: Художественная литература


Теги: читання книг

46 коментарів

  • Profesora 1 жовтня 2023, 10:00 4

    Ого, оце у вас і місяць))), 7 книг мало:eyes::eyes::eyes:, але ви м'яко опустили, що Забужко до 800 сторінок вельми складного тексту, з купою посилань, розшифровок і міжрядків' я, яке треба розуміти))) я вже 20 років читаю Забужко у всіх її проявах, Музей мала з презентації цієї книги, і по суті по першому враженню по прочитанні в 2009 році, зрозуміла, що вона передбачила війну. Бо оцей її рефрен " демобілізацію ще не оголошено".... А художниця Влада це по суті Соломія Павличко))), мій Вчитель. Я спитала на презентації Забужко, чи вірне моє відчуття... Вірне. Каяття складна книга, в принципі Забужко і Кабре для простої людини це читання на півроку))), бо я Забужко Музей мусолила рік, верталась, думала, перечитувала, він в мене весь в олівцєві і пошарпаний в жопєнь))). Дякую, читання дуже сенсові у вас.

  • Maksi 1 жовтня 2023, 11:04

    Це прочитане за 2 місяці, не за один))

  • Maksi 1 жовтня 2023, 11:08

    Так, Забужко, Кабре, Плохій - все серйозне читання, яке читається зовсім не швидко і потім довго ще перетравлюється. Того ж Кабре прочитано на початку серпня, а думаю про цей твір ще досі. Забужко, як і Кабре планую згодом точно перечитати, бо думаю, що з першого разу багато чого пропустила, не звернула уваги

  • Llizard 1 жовтня 2023, 17:32

    О, Ви прямо встигли вскочити "в останній вагон")
    Забужко саме ця книга у мене теж в обраних, чекаю відповідного настрою)
    Рада, що прочитали "Доки світло не згасне") Можливо, тому що я їх читала не в тому порядку, то мені "Не озирайся" сподобалася більше, але ця теж класна. Але ж скажіть! Цей Кідрук зі своїми таємницями :-/
    Додам собі "Моє каяття", зацікавив Ваш відгук)

  • Maksi 1 жовтня 2023, 18:03 1

    О так, Кідрук...)) З однієї сторони, то круто, що він вміє інтригувати. Але з іншої, хочеться хоча б трохи більше відповідей, аніж запитань. Та то стиль автора такий, тому тут ми навряд чи можемо чимось зарадити))

  • Llizard 1 жовтня 2023, 17:32 1

    У мене, навпаки, якось так вийшло, що серпень/вересень були дуже продуктивними.Отже..

  • 22 коментаря
  • Llizard 1 жовтня 2023, 18:30

    @Maksi А я, до речі, зловила себе на тому, що не читала жодної книги Агати Крісті чомусь. Хоча, в юності мені подобалися детективи. Сама не знаю, чого так сталося. Може якийсь тригер з дитинства щодо радянського фільму "10 негритят" на основі її твору.. Може ще колись налаштуюся, бо не читати "королеву детективів" то прям якийсь моветон ))

  • Llizard 1 жовтня 2023, 18:32 1

    @Maksi Дуже хочу почитати оцю. Вже не перший відгук чую "вау" і "ого!")

    Зображення
  • Maksi 1 жовтня 2023, 20:40 1

    @Llizard Також раніше не читала Агату Крісті)) От і вирішила що пора)

  • Maksi 1 жовтня 2023, 18:13

    На Семєянківа весь час дивлюся та завжди спиняють коментарі по типу: було гидко читати. Я звісно не з лякоивих в художньому плані та чомусь кожного мене це спиняє

  • Llizard 1 жовтня 2023, 18:21

    Там було гидко, бо головний герой, як то кажуть "моральний урод", абсолютно беспринципний. І кожен раз думаєш "блін, ну він же не зробить цього? не зробить, правда?"
    А якщо Вас спиняють патологоанатомічні описи, то як на мене, читати можна)

  • Maksi 1 жовтня 2023, 18:22

    @Llizard Так, я про оті деталі під час розтинів і т.д. Думала, що саме в тому сенсі важко і гидко читати

  • toffee 1 жовтня 2023, 21:42 1

    Дякую за ваш звіт. Якщо зацікавило про ялтинські угоди, то раджу ще роман "Гра" Анни Шевченко, надзвичайно цікаво все переплітається.

  • Maksi 1 жовтня 2023, 22:38

    Дякую, зверёк увагу на твір Анни Шевченко

  • Sanechka 1 жовтня 2023, 21:51 2

    Дякую:heart_eyes:

  • Maksi 1 жовтня 2023, 22:39 1

    І Вам дякую за те, що забігли почитати мій огляд :hugging:

  • le313 1 жовтня 2023, 23:20 1

    :star_struck:просто у захваті від вашого читання! Кожного разу відкриваєте мені багато нового. Радію, що цього разу всі книжки були до душі. Аж соромно показувати своє вересневе читання( Всього одна доросла книжечка

  • le313 1 жовтня 2023, 23:21

    Зображення
  • Maksi 2 жовтня 2023, 11:21 1

    Дякую Вам величезне! Одна книга краще, аніж нічого)

  • R9bina 2 жовтня 2023, 10:48 1

    Як ви цікаво всі книги описали) Аж всі їх почитати і закортіло

  • Maksi 2 жовтня 2023, 11:21

    Дякую!

  • PoissonDeMer 25 жовтня 2023, 18:00

    Дякую за відгуки! Я за вашим відгуком прочитала минулого місяці Чотири вітри та Велика глушина Крістін Генни

  • Maksi 25 жовтня 2023, 18:08

    о, клас! І як Вам книги?

  • PoissonDeMer 28 жовтня 2023, 19:35 1

    @Maksi Дуже сподобалися, на одному диханні проковтнула причому обидві.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу