Потрібен мозговий штурм або просто поговорити

Знаходжусь в розгубленості, в якомусь ступорі, не знаю що робити.

Маю доньку, якій в листопаді виповнюється 6 років. Рік до школи. Дитина дещо відстає в розвитку. Ходить в садочок, дуже часто хворіє, тому більше вдома ( в бабусі в селі). Бачу, що садок йде на користь, все що там вивчають хоч якось відкладається. 

Я працюю 6 днів в тиждень, субота короткий день, але всеодно робочий. Після роботи домашні побутові справи. 

Розумію, що дитиною на даний час потрібно активно зайнятись, але не уявляю як все поєднати. І так відпрошуюсь доволі часто на (1-2) год, щоб вирішувати особисті проблеми. Колектив у нас маленький, відсутність кожного дуже відчутна. Зараз треба пройти реабілітацію дитині, та й мені не завадило пройти курс лікування. Можу випросити відпустку на 2 тижні. А що далі? Не можу зібрати все до купи і спланувати, що робити. Роботу кинути не можу, бо нічого безкоштовного немає і за всі ті заняття, потрібні моїй дитині, треба платити. Моніторю сайти роботи, нічого підходящого не бачу і навіть не знаю що шукати. Я просто в якійсь розгубленості, бо час летить, а я туплю.

Темы: Робота і кар*єра

62 коментаря

  • Ta_ta 29 серпня 2023, 21:27 1

    А бабуся не допомагає? Може водити дитину на заняття?

  • 3 коментаря
  • Gayka_ 29 серпня 2023, 23:03

    @Valia Беріть лікарняні на цей час.

  • Valia 29 серпня 2023, 23:26

    @Gayka_ Працюю не офіційно.

  • Ta_ta 29 серпня 2023, 23:59

    @Valia То у вас ситуація однозначна.

  • Lilianna_18 29 серпня 2023, 21:52 1

    А чоловік, що Вам каже?

  • 11 коментарів
  • Valia 30 серпня 2023, 22:08

    @Apriori В мене одна причина - на все це потрібні гроші, яких без роботи в мене не буде.

  • Lilianna_18 30 серпня 2023, 22:59 1

    @Valia Ви шукаєте собі відмазки, основну Вашу причину, Ви написали відразу: страх залишитись без "особистого" доходу. Ви не написали частини сімейного доходу, а саме особистого. А це значить, що потрібно відмовитись від власних амбіцій, можливо підлаштовуватись під чоловіка, в чомусь себе урізати, кинути заради дитини роботу і Ви не хочете цього. Не хочете мінятись, жертвувати собою і підлаштовуватись під гірші для Вас обставини. Навіть заради власної дитини, бо ніяка бабуся та няня, не замінять материнську любов, а тим паче дитину, якій треба підвищена увага.
    Слухайте, тут багато жінок, які взагалі самі виховують дітей, в тому числі дітей інвалідів.
    Якщо Ви думаєте про приватну школу, то не такі Ви і бідні. Бо приватна школа на повний день це дуже немалі гроші. Гроші потрібні не на все. Для того, щоб розвинути дитину і підтягнути розвиток точно можна це робити самій. Маса безкоштовних методик у ютубі та з використанням найдешевших технік.
    Але я Вас почула.
    І мінятись Вам все одно прийдеться, тільки потім це буде ще складніше.

  • Valia 30 серпня 2023, 23:13

    @Lilianna_18 Цей страх, мабуть, не на рівному місці з'явився.

  • Mariia_k 29 серпня 2023, 22:33

    А у вас у місті є логопедичні садки або санаторні садки або логопедичні групи при садках?
    Дитині потрібні спеціальні заняття, в таких садочках в групах мало дітей і з ними займаються за спеціальними програмами. Діти хворіють меньше.

  • 9 коментарів
  • Apriori 30 серпня 2023, 21:35

    @Mariia_k Mariia_k вчора о 23:25
    @Valia Це імунитет скрізь хвороби виробляється. це ж ви писали. Я на це відповіла. 3 роки постійно "тренується"?
    З вірусами і антибіотиками?

  • Apriori 30 серпня 2023, 21:37

    @Mariia_k в мене не 3е, а 2-е і гратися здоров"ям дтей я не готова. Дійшло за 1 рік. про що я і написала. Ви можете робити що вам заманеться.

  • Mariia_k 30 серпня 2023, 21:51 1

    @Apriori Те що ви називаєте " переросла", теж імунитет, і впевнена, що ваша донька продовжувала в якійсь формі спілкуватися з дітьми. Я пропоную знизити вірусне навантаження, щоб тренування імунитету не було таким різким.
    Але вам схоже аби нахамити. Ну що ж, в інтернеті все можна. Але людина шукає рішення, а не ото, як ви пишете.

  • GlamKid 29 серпня 2023, 22:43 1

    Розкажу про себе, може допоможе.
    Я спеціально шукала роботу, яка давала змогу проводити багато часу з дитиною. Постійно вчилась, шукала варіанти зручні. Мені була важливо бути з дитиною якнайбільше.
    Якщо у Вас ще і проблеми присутні, то спробуйте мислити саме в напрямку зміни роботи.

  • 6 коментарів
  • GlamKid 30 серпня 2023, 00:01 2

    @Valia Треба щось і з цим робити. Я як свою з кимось залишаю хвору, то це на тижні. Зі мною максимум 3 дні, відразу все швиденько зробили, напланували позитивних заходів, дитина замотивована на швидке одужання. Психологія то теж штука дуже важлива.
    Я бажаю Вам успіху у всіх своїх діях, налаштуйтесь на позитив і успіх у всьому.

  • Chuchasonya 30 серпня 2023, 10:00

    @Valia Дуже складна у вас ситуація. Але все-одно, вихід є завжди. Стосовно того, що дитина зі слабким імунітетом і часто хворіє, то можу вам запропонувати спробувати коктейль Амосова ( в інтернеті є рецепти), нам допоміг на ура, дитина перестала хворіти , коли хоть хтось приходив з соплями.
    Стосовно того, що дитиною треба займатись- то тут вам треба виділити це питання як приорітетне ( бо потім будете лікті кусать). Дайте можливість таткові заробляти більше і забеспечити свою родину, а вам- присвятити себе зараз дитині, а підросте- підете на роботу. Звісно, розумію, що поради легше давати, але я би зробила саме так. До речі, я так і зробила, весь минулий рік працювала з дитиною.

  • Valia 30 серпня 2023, 13:43

    @Chuchasonya Дякую.

  • samsanty 29 серпня 2023, 22:47 3

    Ви так написали в темі, що не зрозуміло, що у вас сім'я повна і є чоловік. Бо в тексті батько не згадується. А як ви плануєте школу через рік тоді? Це зараз дитина повний день в саду, поки ви на роботі, або в селі в бабусі. Дитину треба буде в обід забирати і уроки вчити. Хто це робитиме через рік? Як ви для себе це бачите?

  • Valia 29 серпня 2023, 23:25

    Батько на місці. Але минулий рік був важкий в плані роботи, зате більше дивився за дітьми. Зараз працює поки стабільно. Як планую ще не знаю, тому і пишу, може під впливом інших, щось в голові проясниться. А щодо школи, навряд чи це буде звичайна загальноосвітня, її там затопчуть. Думаю про приватну на повний день. Треба починати шукати.

  • samsanty 29 серпня 2023, 23:38 4

    @Valia А є приватні школи на цілий день за адекватні гроші? Щоб вся ваша зп не йшла на оплату школи.

  • Valia 30 серпня 2023, 07:00

    @samsanty Не знаю ще.

  • Wild_fairy 30 серпня 2023, 00:05 2

    Якщо ви думаєте про приватні заняття, то , можливо, можна облишити садок. Няню взяти із дипломом про корекційну освіту, того ж дефектолога. Плюс логопед, якщо він вам потрібен. У вас лише рік лишився, щоб максимально підтягнути дитину, тому варто йти на жертви, бо в школі будь-яке відставання перетворюється на сніговий ком . Ну і як корекційний педагог скажу, що хороший результат є там, де батьки докладають тітанічних зусиль, а логопед чи дефектолог лише штовхають човен "від берега". Треба постійно закріплювати набуті знання і навички, робити домашні завдання, бути в курсі того, над чим працюють зараз педагоги і вміти вклинювати це у повсякденне життя.

  • Valia 30 серпня 2023, 07:01

    Дякую.

  • Torri 30 серпня 2023, 00:41 1

    З сином займалися перед школою, спробуйте. Зайняття цікаві, по уроку в день. Нічого важкого, разом сідайте і все вийде.
    :heart: І як завжди нагадуємо про безкоштовні курси:
    :fast_forward: Читання - https://uchim.online/chitanniaua
    :fast_forward: Малювання - https://uchim.online/rysulaua
    Все буде Україна! :flag-ua:
    Разом зможемо! :handshake:

  • Valia 30 серпня 2023, 07:01

    Дякую

  • anka_nikitosa 30 серпня 2023, 01:53

    Просто обіймаю ( я теж все одна . Хоч і не в селі , але дуже розумію , зо таке працювати і всьому світові хочеться чимось вгодити ( . Я втомилась , дуже .

  • Valia 30 серпня 2023, 07:22

    Я ніби і не одна, просто прийшов момент якихось змін, а як міняти не знаю.

  • Majchuk 30 серпня 2023, 04:16

    Треба почати з того,щоб вже тепер укріпляти імунітет дитині. Треба дивитися,що підходить.
    Може прополісну настойку давати чи вітаміни якісь.
    Я для себе ще в не повні 3 роки дитині відкрила бджолино продукти і потихеньку це ввела та з часом повністю замінила аптеку. Я не фанат але вважаю що антибіотик має бути в крайньому випадку. До речі прополіс це антибіотик теж. Правда він, на відміну від аптечних,не нищить а навпаки укріпляє імунітет.
    Якщо нема алергії то чому ні. Є настойки на водній основі і дітям підходить а є на спиртовій (я сину теж давала в розведеному виді бо не знала інших можливостей).
    Розгляньте цю думку. Хвороби лікувати можна теж цими продуктами але найкраще наперед укріпляти імунітет.

  • Valia 30 серпня 2023, 07:22

    Дякую.

  • TaLana 30 серпня 2023, 07:47

    Да ситуация сложная ((. Но ребёнок важнее всего. Не упустите тот момент, когда можно ещё что-то сделать.. Может в селе, кто-то сможет с ребёнком заниматься, сможет учитель есть какой-то на пенсии? Может вам в городе устроится няней, но чтоб чужого ребёнка водили к вам и тогда вы сможите заниматься и своим и чужим ребёнком. Я в свое время нанимала няню, которая была как бабушка, с ребёнком занималась, гулять водила, песни пела, рисовала, буквы учила, играла. Таких конечно мало. Но стоит попробовать. Может в городе есть адекватные соседи, да сидеть придётся целый день. Может вам сменить работу и найти работу с удалённым режимом? Не расстраивайтесь, не отпускайте руки, просто что то пробуйте делать, обязательно все у вас получится! :pray:

  • juliytut 30 серпня 2023, 08:14 6

    Я вам так скажу, можливо хтось в це не вірить , але....
    Моя дитина дуже часто хворіла, і потім я почала помічати, що саме тоді, коли моя нервова система на взводі і їй потрібна перезагрузка, дитина дуже починала хворіти і я на неї відволікалася.
    І коли я зрозуміла, що я потрібна дитині ( моя увага , спілкування стільки скільки їй потрібно) вона перестала хворіти. Парадокс.
    І зараз їй 12 років, але все рівно, зчитує мої емоції. І якщо, десь я починаю грузити себе роботою, проблемами по дому, бачу що ось ось взірвуся.
    Хтось хворіє, буквально на два три дні.
    Так що бережіть дитину, так безкоштовно нічого не має. Але зараз є багато гуманітарних фондів де безкоштовно проводиться заняття.

  • ulvina 30 серпня 2023, 08:59

    В мене теж так було ,особливо в дитинстві помічала ,що коли мені потрібно кудись йти ,куди я не хочу або якийсь важливий захід,перед яким я нервую ,то у дитини висока температура і я вже нікуди не йду) А на другий день вже ніяких признаків хвороби

  • GlamKid 30 серпня 2023, 14:38

    @ulvina Точно таке було.
    По собі скажу, що завжди у мамин вихідний у мене починалась мігрень з рвотою з 4 ранку. Я завжди пропускала школу у цей день і це було і в старших класах.
    Дитині завжди потрібні батьки, коли їх мало, то починаються проблеми.

  • Olga_Shoymar 30 серпня 2023, 23:56

    Була майже така ситуація. Водила сина до обіду. Потім забирала додому, відпочивали і йшли на заняття до дефектолога. Працювала вдома, контент - менеджером.
    До речі, в школі різко зменшились випадки захворювання, вважаю, що справа в садочку: пліснява чи психологічне.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу