Что сейчас читают подростки? И вообще читают ли?

Нужны на подарок 2 книги. Мальчику 15 лет и девочке 13.

И вот наткнулась я на такую информацию)

Топ-7 книг, якими зачитуються підлітки

Усім доброго дня! Ми провели опитування серед друзів і знайомих та підготували ТОП-7 книг, які читають підлітки. Отже, почнемо!

1 місце: М. Булгаков «Майстер і Маргарита»Дивно, але на першому місці класика. Це — один із найзагадковіших романів за всю історію літератури XX ст. Це — роман, який майже офіційно називають « Євангелієм від Сатани». Це — «Майстер і Маргарита». Книга, яку можна читати і перечитувати десятки, сотні разів, але головне в якій кожен розуміє по своєму. Отже, які сторінки «Майстра і Маргарити» надиктовані Силами Світла? А які — навпаки — писані «зі слів» Сил Темряви? Поки що цього не знає ніхто. Прочитайте. Може, ви дізнаєтеся це першими?..

2 місце: Дж. Р. Р. Толкін «Володар перснів»“Володар перснів” оповідає про боротьбу добра і зла, зберігаючи казкову атмосферу класики жанру фентезі. Сказання про Средзем’я — це хроніка Великої війни за Перстень, що тривала не одну тисячу років. Той, хто володів ним, отримував владу над усіма живими істотами, але був зобов’язаний служити Злу. Хобіт Фродо покликаний знищити Перстень. Він відправився з ним у Мордор, долаючи на своєму шляху важкі випробування разом з друзями.

3 місце: Д. Глуховський «Метро 2033»Це дуже захоплива книга, від якої неможливо відірватися. Книга змушує нас прочитати її на одному подиху. Події розгортаються у 2033 році, коли стався ядерний вибух. Усі, хто вижив, сховалися в метро, рятуючись від сильної радіації нагорі. Але разом з тим радіація породила й нових істот, набагато розумніших за людей… Хто переможе? Відповідь шукайте у книзі.

4 місце: книги від братів СтругацькихБрати Стругацькі є класиками сучасної наукової фантастики. Усім підліткам до смаку цей жанр. Герої Стругацьких думають і поводять себе так, як звичайні люди, з усіма їхніми страхами і слабкостями, з іронією і навіть чудакуватістю. Найбільше сподобалися твори «Пікнік на узбіччі» та «Хлопець із пекла».

Сюжет твору «Пікнік на узбіччі» розгортається на Землі через тридцять років після прильоту невідомих прибульців. Деякі учені роблять дотепне припущення щодо мети інопланетного візиту — мовляв, це був такий собі пікнічок на узбіччі міжгалактичних трас. Усі залишки «сміття», яке залишили прибульці, стають предметом полювання і пошуків, дослідів і нещасть.

Повість «Хлопець із пекла» розповідає про хлопця Гаґа з чужої, охопленої війною планети. Гаґ не уявляє себе поза війною, адже його змалку виховували бійцем. Опинившись у безпеці, в світі без війни, Гаґ врешті-решт вирішує утекти, аби бути корисним, як він думає, на своїй планеті.

5 місце: В. Нестайко «Тореадори з Васюківки»Це весела та добра повість про незвичайні пригоди двох друзів — Яви та Павлуші, написана відомим дитячим письменником Всеволодом Нестайком. Пригоди хлопців викликають захват, їхня винахідливість вражає. Хлопці завжди мають безліч нових ідей, ці ідеї цікаві та оригінальні. Ця книжка ще за життя автора стала бестселером — її не встигали перевидавати, так миттєво вона розкуповувалася.

6 місце: книги від Стівена Кінга (особливо збірка «Темна вежа»)Стівен Кінг пише переважно у стилі фентезі та horror. Особливо захоплює «Темна вежа» — велика збірка із 8 романів, що описують пригоди групи стрільців по дорозі до темної вежі — містичного місця, яке утримує всі світи від руйнування і хаосу. Збірка містить загалом більше, ніж 9000 сторінок, але вона дуже цікава та захоплива, тому я рекомендую вам її прочитати.

7 місце: К. Паоліні «Ерагон»Життя п’ятнадцятирічного Ерагона змінюється, коли він знаходить в горах таємничий синій камінь. Незабаром виявляється, що це справжнє драконівське яйце, і з нього вилуплюється справжній дракон. Точніше, дракониха , яку Ерагон називає Сапфірою. Разом вони змушені покинути затишний і тихий Карвахолл і відправитися в небезпечну подорож через всю країну Алагейзії, вступити в боротьбу з королем, який узурпував владу, і зрештою прийти до тих, хто називає себе вардени... Адже він — Вершник — остання надія Алагейзії на спокійне і мирне життя без злого тирана!

Как Вам списочек? Что читают Ваши дети? 


Теги: книга подростку

18 коментарів

  • Elenka 2 березня 2017, 22:59

    Голодные игры

  • mamakupit 2 березня 2017, 23:28

    +++

  • MIstIk_ 2 березня 2017, 22:59

    Джон Грин. Бумажные города. Виноваты звезды

  • Agatka 2 березня 2017, 23:01

    Читала все вышеперечисленные. Удивило, что в списке "Тореодрори з Васюківки"

  • Mama_Gleba 2 березня 2017, 23:08

    Да, меня тоже)

  • Firefly 3 березня 2017, 00:28

    ++++

  • Michael 2 березня 2017, 23:12 1

    Не согласен с этими ТОП-7 и с любыми ТОП 100500. Настолько все индивидуально...
    Моя красавица в 13 лет начала, в 14 закончила (пока все 5 томов вышли) "Хроніки шукачів світів". Фантастико-приключенческие романі по типу Жюля Верна. Естественно от "Ранка".

  • Odyvanchik 3 березня 2017, 00:36

    + за Хроники искателей. Ждала все части вместе с сыном. Очень интересные книги.

  • OlgaSh 2 березня 2017, 23:26

    Ерагон слышала, что хвалили. Серия про Приключения Томека, автор Альфред Шклярский. Еще много хорошего про серию Часодеев Натальи Щербы, но там много книг.

  • sana_say 2 березня 2017, 23:48

    + к Часодеям. Для подростков должно быть очень интересно. Я и сама два тома прочитала)

  • Milaj 3 березня 2017, 00:38 1

    Шклярский хорош,в детстве очень любила его книги, особенно Таинственное путешествие Томека.
    Спасибо что напомнили.

  • Mama_Gleba 3 березня 2017, 00:01

    Спасибо за Ваши ответы. Пошла изучать

  • Milaj 3 березня 2017, 00:39

    А Гарри Поттера уже не читают?

  • Mama_Gleba 3 березня 2017, 00:47

    Не знаю еще за последнюю часть. А предыдущие уже прочитаны(

  • Stella2078 3 березня 2017, 09:29

    Изабель Абели Приключения Лолы 9 книг
    Ульрике Швайкерт Страна эльфов 2 книги
    Дочке 13 лет

  • Finnka 3 березня 2017, 11:02

    Всё индивидуально. У старшего (12 лет) сейчас в фаворе: Гарднер, Кристи, Верн, Мало,Конан Дойл, Дюма и Одесские анекдоты. И никаких Васюкивок и Поттера)))

  • Radisna_N 3 березня 2017, 13:01

    я зачитувалася пауло коельйо ... через 10 років бачила дівчину підлітка яка в поїзді теж його читала .. :))

  • Kosmonatka 4 березня 2017, 12:40

    Почему поттера в списках нет? Его читают и читали ВСЕ известные мне подростки из разных семей и с разным уровнем развития. Стругацких не прочел ни один из них((.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу