Чи використовувати РРО/ПРРО?

Добрий день!

Підскажіть, будь ласка, як діяти в такій ситуації. Я ФОП на 3 групі, відправляю товари Новою поштою і Укрпоштою накладним платежем. Потім у відділенні його отримую його готівкою. Чи потрібно ці кошти проводити через ПРРО?

Темы: Робота і кар*єра


Теги: прро

7 коментарів

  • TaLeRo 10 липня 2023, 16:24 1

    Якщо отримуєте готівкою, то так потрібно. Зробіть договір на зарахування коштів на рахунок фоп, тоді не потрібно.

  • Коментар видалено

  • Коментар видалено

  • Julia_2014 10 липня 2023, 17:42

    Безготівково ключове слово

    Зображення
  • Julia_2014 10 липня 2023, 23:40 1

    Я навіть не знаю яким матом виразити свої емоції вже. Ці г...в червні 2023 року змінили своє рішення і тепер вони "не знають"

    Зображення
  • Julia_2014 10 липня 2023, 23:41

    Зображення
  • Julia_2014 10 липня 2023, 23:41

    @Julia_2014

    Зображення
  • T_nyuha 11 липня 2023, 08:33

    Разъяснения налогового консультанта Зарайского:
    "Післяплата від «Нової пошти»: РРО/ПРРО потрібен всім!
    Податкова нарешті визначилася зі своєю позицією щодо відправки товарів через «Нову пошту» на умовах післяплати із наступним зарахуванням коштів на розрахунковий рахунок ФОП. Якщо коротко – всім потрібно застосовувати РРО/ПРРО.
    останні півтора року ДПС України в своїх індивідуальних податкових консультаціях (далі – ІПК) писала, що РРО/ПРРО у таких випадках можна не застосовувати. Але у травні 2023 року податкова перестала надавати ІПК такого змісту і почала писати щось незрозуміле. І от нарешті нова позиція ДПС України з цього питання.
    Так, ДПС України в своїй консультації від 04.07.2023 року № 1693/ІПК/99-00-07-04-01-06 (далі – ІПК №1693) зокрема зазначає:
    «Враховуючи викладене вище, повідомляємо, що в описаних Підприємцем у зверненні обставинах застосування РРО, формування та надсилання разом із товаром розрахункового документу встановленої форми та змісту є обов’язковим щодо всіх договорів купівлі-продажу, укладених із покупцями».
    Стосовно фрази «в описаних Підприємцем у зверненні обставинах» слід зазначити, що «описані обставини» були найстандартніші: ФОП продає товари в інтернеті, відправляє товари через «Нову пошту» й отримує післяплату на свій розрахунковий рахунок ФОП через NovaPay.
    Отже!
    Виходячи із цієї консультації, всі ФОП, які відправляють товари через «Нову пошту» й отримують післяплату на свій розрахунковий рахунок через NovaPay – зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО.
    Ну і ще один дуже цікавий момент, що є в цій ІПК.
    раніше надані ІПК, в яких ДПС України писала, що за вищевказаних обставин РРО/ПРРО не потрібен.
    Щодо цього моменту ДПС в ІПК №1693 зазначила:
    «…індивідуальні податкові консультації, на які Підприємець посилається у зверненні, надавались іншим платникам податків з урахуванням фактичних обставин, наведених ними у зверненнях на момент їх складання, та носять виключно індивідуальний характер».
    Цією фразою ДПС України натякає, що всі ІПК, що ними надавалися раніше і на які я посилався в запиті, є чинними, бо там начебто «інші обставини». От тільки запити на всі ті ІПК готував теж я. І там не було «інших обставин». Вони були такі ж самі, як і в запиті, на який було надано ІПК №1693.
    Проте якщо ДПС України вважає всі раніше надані відповіді чинними для тих, хто їх отримав, – це дуже позитивний момент, бо ці раніше отримані ІПК і далі продовжують їх захищати.
    Разом із тим, аби мінімізувати ризики, я рекомендував би все одно застосовувати РРО/ПРРО при відправці товарів через «Нову пошту» й отриманні післяплати від NovaPay (незалежно від того, як вона була отримана), навіть якщо ДПС України вам надала раніше ІПК, де сказано, що цього можна не робити. Просто про всяк випадок.
    А тепер вишенька на торті.
    Виявляється, «Нова пошта» – це ніфіга не кур’єрська служба, а всього-на-всього експедитор! І ДПС України окремо акцентує на цьому увагу в своїй ІПК №1693, зазначаючи, що:
    «Поряд із зазначеним, зі змісту звернення Підприємця вбачається, що він асоціює ТОВ «НОВА ПОШТА» із кур’єрською службою, в той час як, відповідно до умов Договору про надання послуг з організації перевезення відправлень, розміщеного на сайті ТОВ «НОВА ПОШТА» та витяг з якого наведено в зверненні, вбачається, що ТОВ «НОВА ПОШТА» є експедитором, а не кур’єрською службою, а тому посилання Підприємця на роз’яснення ДПС щодо організації господарських взаємовідносин із кур’єрськими службами не відповідає фактичним обставинам, що наведені у його зверненні».
    І це ще одна причина застосовувати касовий апарат (РРО/ПРРО) при пересиланні товарів через «Нову пошту» із наступним отримання післяплат через NovaPay (незалежно від способу їх отримання), навіть якщо ви раніше отримали ІПК, в якій сказано, що цього робити не потрібно. Адже у вашій ІПК йдеться про кур’єрську службу, а «Нова пошта», виходячи із поточної позиції ДПС України, такою кур’єрською службою начебто не є.
    Повний текст ІПК №1693 я опублікував у попередньому дописі.

  • korolevka 30 серпня 2023, 23:16

    А хто що ставить в магазинах? Цікавить магазин продуктів
    Голова обертом , що обрати- не знаю

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу