Загальноосвітні школи відмовляються від дистанційки?

Питання і до вчителів, і до батьків. Допоможіть, будь ласка, розібратися:pray:

Більшість загальноосвітніх шкіл зараз говорять про те, що якщо дитина навчається за кордоном (тобто навчається дистанційно в загальносовітній школі), то потрібно обов’язково відраховуватися або переходити на сімейну форму навчання.                                                        Але при цьому школи обіцяють, що коли дитина повернеться в Україну, то вони готові перерахувати на нашу систему оцінки з предметів, які спільні і в закордонній школі, і в українській. Наприклад, якщо в польській школі дитина отримала 6 балів, то по нашій системі це 12 балів і т.д. А по тим предметам, які вони не вивчали за кордоном проводиться переатестація (це українська мова, література, історія України тощо). І дитина зараховується без втрати року начання.

:white_check_mark: Питання таке: чи хтось зіткнувся з такою ситуацією? Чи хтось знає наказ МОН, який дозволяє проводити перерахунок оцінок з закодонної ситеми на українську без додакової атестаціїї або контрольних? Чи це взагалі згідно з законами України? Поділіться, будь ласка, посиланнями на накази МОЗ, якщо це в рамках законодавства. Задалегідь дякую!

Темы: Новости образования


Теги: укранцзакордоном

62 коментарі

  • maksim 15 червня 2023, 13:56 2

    На рахунок переатестації я писала . В подруги донька так здавала , щоб не втратити рік в повернутися після Польщі в свій клас . То складно було дуже . Це зайняло по часу 2 місяці . Спочатку складається календарний план для дитини якийсь , потім консультації , здача того всього, короче :scream:. На рахунок навчання в цілому. Подруга директор школи в Києві , то так , змушують не вчити « мертвих душ» . Те саме і в вузах буде . Законів не кину.

  • 1 коментар
  • maksim 15 червня 2023, 14:32 17

    @Svetlana_Poland Света,» мертві душі»це переносне значення, коли не на місці людина . Не треба перекручувати . Це те , про що я писала . Все до МОЗ . Тому що рахується по зарплатні вчителів та по затраті на одного учня від держави , яка «вчить «. Та і в Києві дуже багато приїхало переселенців і їм треба місця на навчання . Тут нічого не вдієш . Не може бути клас на 50 учнів . Зараз після дамби ще більше ситуація ускладниться з навчанням , бо дітей треба вивозити в інші міста . Не всі ж за кордоном . Тому прийдеться робити Вам вибір чи якось пристосовуватися . Ніхто не знає як воно буде далі .

  • maksim 15 червня 2023, 14:47 35

    @Svetlana_Poland І на рахунок нашій країні не потрібні? Ви зараз в Німеччині, тому треба жити реаліями , а не сумнівним майбутнім. Не може держава розраховувати на ваше колись потім . Всі хто живе зараз на Україні живуть одним днем . Зрозумійте це . Ви трохи відірвались від реалій держави , тому складно це прийняти .

  • Viktori_a 16 червня 2023, 09:56

    @maksim :thumbsup:

  • LuLuda 15 червня 2023, 13:59

    Це до війни, не одноразово чула й в подруги будо так само, після закордонной школи брали на рік пізніше.
    В них простіша програма.

  • Svetlana_Poland 15 червня 2023, 14:15

    А вони навпаки думають. То по логіці, мій син, який закінчив в Україні 8 клас, за кордоном ходить в 7, приїде, і мають зарахувати в 6? Брєд

  • Svetlana_Poland 15 червня 2023, 14:16 5

    В мене іноді таке враження, що в Україні не війна. Особливо, що стосується школи.

  • 2 коментарі
  • Vetochka75 15 червня 2023, 15:49 7

    Це просто ваше враження. В Україні війна, діти навчаються офлайн там, де це можливо. І туди, де це можливо робити, їдуть впо. Ім потрібні місця.

  • Ekatrudenko 16 червня 2023, 04:42 2

    @Svetlana_Poland Не знаю де ви знаходитесь , але там де ми , то ситуація навпаки.
    Мій син сьогодні писав річну контрольну . Його враження , що навіть , якщо ти жодного дня не був в школі , то на 50% іі можно написати . Більшість питань типу такого :якого кольору лимон? В:жовтого , залізного , дикого , холодного .

  • Lilka 16 червня 2023, 11:57

    Та на ціни на нерухомість

  • natajnna 15 червня 2023, 14:28

    У вас ще, хоч сімейна форма навчання є. В нашій школі сімейну форму навчання відмінили. З 1.09 в нашій школі або офлайн, або за кордоном. Після повернення , якщо будуть місця в класі, дитина складає екзамен. Якщо все знає беруть у відповідний клас, а якщо ні, то на рік менше. Якщо місця не буде шукаєте іншу школу. Цього року один хлопчик повернувся з за кордону, походив 2 тижня і його перевели на рік менше, бо не знав абсолютно нічого для даного класу.
    У класі моєї дитини 30% класу за кордоном. Як буде з 1.09 хтозна

  • maksim 15 червня 2023, 14:42

    Все владнаєтьсч згодом . Якщо хто за кордоном я б за навчання не переживала би . Головне безпека та здоровʼя . Все інше потім надолужать , якщо це стане потребою при поверненні.

  • SvFaberlic 15 червня 2023, 14:46 8

    Нічого дивного...вам вище написали...Школи будуть заповнені дітками переселенців.Онлайн тільки для вашої дитини ніхто не буде робити.У нас в спокійній Полтаві батьки вигризають місця в школах де навчання офлайн.

  • 27 коментарів
  • odna_nadegda 16 червня 2023, 19:40

    @SvFaberlic Я все розумію. Але є велике але. Війна в країні.. Та якщо глобально мислити, то освіта на даний час то не найгірша прірва яку має наша країна.. Нажаль.

  • SvFaberlic 18 червня 2023, 10:03

    @odna_nadegda Одна з найгірших...без цих дітей ніякого майбутнього не світить...Що за спеціалістів випустять наші заклади..
    Син відкрився 2 роки онлайн на ,,зварювальника,, і тепер не потрібні такі нікому бо ні стажу ні вміння ні знань.
    Я вже мовчу про лікарів...

  • Ekatrudenko 21 червня 2023, 03:10 1

    @SvFaberlic Таких , як і попередні роки.
    Закінчивши ВУЗ , без досвіду ти геть нічого не вмів

  • Equitable1 15 червня 2023, 15:10

    У нас такого нет... все дети, которые учатся за границей, параллельно сдают тесты, аттестуются и переводятся в следующий класс... Но у нас и нет офлайн обучения, и в ближайшем будущем не будет, так как здания школы нет...

  • Katusha 15 червня 2023, 15:12 1

    У нашому класі половина за кордоном, навчаються всі паралельно в українській школі дистанційно, але по факту вони жодного разу не виходили онлайн, так , роблять "домашки" і пишуть діагностувальні, але реальний показник знань вчитель не може оцінити і в класі з 22 учнів фактично навчається 10, він наче і наповнений, але - ні. Плюс не всі діти можуть тягти 2 школи, це або батьки пишуть, або дитина весь час навчається без відпочинку.

  • Ioaana 15 червня 2023, 16:30 3

    Розумію обидві сторони, але давайте виходити з реалій . В країні війна і це завжди обмеження і важкі рішення.

  • odna_nadegda 15 червня 2023, 17:08 1

    :mega:Важлива новина для батьків та дітей, які нині відвідують школи за кордоном: результати навчання будуть зараховані в Україні:bangbang:
    Міністерство освіти і науки України розробило і затвердило Методичні рекомендації щодо окремих питань здобуття освіти в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану.
    Ці рекомендації стосуються таких питань:
    :dart:забезпечення безперервності здобуття освіти
    :dart:оцінювання результатів навчання
    :dart:переведення на наступний рік навчання/зарахування результатів навчання
    :dart:отримання документів про здобуття освіти
    :pushpin:Отже, зарахування до шкіл після повернення в Україну зійснюється за заявою одного з батьків, опікунів чи законних представників. Дитину зараховують в ту ж школу, де навчалася раніше, або до іншої (обирають батьки).
    :pushpin:Міністерство також рекомендує закладам освіти враховувати всі дані про успішність із закордонних шкіл під час зарахування до української (за предметами, що дублюються в програмі). Для цього потрібна довідка зі школи, де дитина навчалася. Переведення оцінок, отриманих у закордонній школі, у 12-бальну систему в межах автономії заклад освіти здійснює самостійно.
    :pushpin:Предмети, які діти не вивчали в школі країни перебування (українська мова, українська література, історія України, географія України, захист України,правознавство) оцінюють вчителі українського закладу освіти з використанням технологій дистанційного навчання.
    :pushpin:За предметами українського компонента (українська мова, література, історія України) можна пройти оцінювання та отримати річну оцінку. Також відповідне оцінювання дитина проходить, якщо не має довідки із закордонної школи. Для 5-8 та 10-го класів таке оцінювання може проводитися навіть у форматі 2-бальної шкали (склав – не склав).
    :scroll:Свідоцтво про здобуття освіти видають дітям, які перебувають за кордоном та навчаються в українських школах онлайн. У разі завершення очного навчання в закладі освіти за кордоном відповідні документи про здобуття освіти визнаються в Україні.
    :pushpin:Також документ містить рекомендації щодо здобуття освіти внутрішньо переміщеними дітьми та тими, хто опинився на тимчасово окупованій території.

  • Emma____ 15 червня 2023, 19:22

    Слышала такое. В каждой школе свои порядки. Слава Богу в нашей все ок.

  • Landish 15 червня 2023, 20:58 1

    Да, нас директор через зум собрала и всё это озвучила.
    Я приняла решение, что сын будет учиться только в немецкой школе. Уж если мы по какой-то причине решим возвращаться, то тогда и буду решать проблему.
    Уж очень везде впаривают Украинскую международную школу. Аж подозрительно)

  • 3 коментарі
  • Landish 15 червня 2023, 21:45 1

    @Equitable1 Всё правильно. Надо думать о будущем детей

  • Gogo_Sikvaruli 15 червня 2023, 21:47

    У нас тоже попросили перейти на семейную форму. Пока не представляю как это организовать. У ребенка школа здесь с 8 30 и до 17-00. Потом танцы и английский. А жить ей когда? В общем я наверное откажусь от этого счастья

  • Katusha 16 червня 2023, 00:38

    @Equitable1 Наверное, правильное решение, я на 100% была уверена, что Харьков не сдадут, не знаю почему, но сомнений не возникало совсем. А сейчас наблюдаю, как бизнес потихоньку сворачивается, наших бешеных соседей после войны обнесут забором, но , увы, он будет и для Харькова в т.ч..Ни один здравый инвестор не готов будет вкладывать сюда деньги , логистика дорогая, перспективы не радужные. Компания, в которой я работаю тоже рассматривает вариант переезда к весне, грустно все это.

  • My_land 16 червня 2023, 07:28

    У нас в Киеве убирают дистанционку. Но так нехотя сказали, что можно на экстернат, но это не полноценная учеба, сам себе учишься, раз в семестр что то сдаешь.

  • Svetlana_Poland 16 червня 2023, 08:31

    Екстерни здають раз на рік. Краще вже сімейне

  • cheesecake 16 червня 2023, 09:19 2

    Цього року було гібридне навчання. З 33 дітей 5 були за кордоном. З них 1 лише навчався, інші не заходили, а навчались в школах де перебувають. Ця 1 дитина повернулась навесні.
    Здивувало інше, 2 дитини з тих, що не навчаються з нашими дітками- відмінники)
    Не маю нічого проти, щоб вчителі продовжували вмикати ноути, для тих дітей, які не мають можливість бути присутніми. Для них це не так складно. А дітки, які захворіли- мають можливість прослухати урок.
    Але вот " числитись", тримати місце- це не правильно. Є інші діти, які потребують навчання в школі очно

  • Inna_w 28 червня 2023, 02:56

    Доброго дня.Чітку відповідь за темою, на жаль, не дам, в мене старша тільки готується йти в школу.
    Але для відслідковування змін в законодавстві про школи хочу порадити Телеграм канал новин для батьків України:family: Там можна почитати новини про садочки, школи, виші та різні події, що стосуються дітей :flag-ua: https://t.me/babynewsua

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу