Різдвяна книжка для малюків

Хто цікавиться дитячими книжками до Різдва – зазирайте! Ділюся нашими із донею враженнями про різдвяну книжку «Вовчик-колядник» (вид-во «Братське», 2013). Розрахована на вік десь від півтора-двох років до чотирьох-п'яти, думаю.

 

Отже, почнемо.  Спочатку про поліграфію та ілюстрації. Книжечка надрукована на дуже цупкому папері – майже картоні. Але це не зовсім картонка, як у видавництві «Ранок». У нас подібного формату є «Чому їжачка ніхто не гладить?» (вид-во «Навчальна книга - Богдан»). Формат – 170х200 мм. Всього 14 сторінок.

Друк якісний – кольори приємні, пастельні. Малюнки виконані олівцем. Мені сподобалося – дуже тепло, затишно і святково. Малювала Світлана Балух.

 

Про сюжет і виклад тексту.

Автор – Оксана Лущевська.

Сюжет такий: Малий вовчик народився якимсь добряком: не хоче нікого їсти і бути нормальним хижаком. Тато читає йому народну казку про вовка-колядника, який поїв усіх, кому колядував. Але вовченя вирішує піти до міста, щоб заколядувати по-справжньому. Там він зустрічає хлопчика у масці вовка, який подумав, що вовчик – такий самий перебраний хлопчик, як і він. Вовчик і хлопчик разом колядують.

По ходу сюжету трапляється кілька кумедних моментів, коли вовчика можуть викрити, але небезпека минає. Він вертається додому радісний і натхненний, несучи подаровану зірку. Вдома йому не повірили, що він колядував серед людей, і малий засинає, мугикаючи під ніс колядку.

Отакий простенький сюжет. Написаний короткими, простими реченнями. На кожній сторіночці малюнок і кілька речень. У нас дуже теплі враження.


Теги: подарки, дети, книги для малышей, рождество, книжка

4 коментаря

  • TatiZ 27 грудня 2013, 09:32

    гарненька така) а де купували?

  • Юлия 27 грудня 2013, 09:52

    у книгарні "Є"

  • TatiZ 27 грудня 2013, 09:54

    дякую. книгарня від нас далекувато але буду мати на увазі - люблю гарні книги.

  • Юлия 27 грудня 2013, 23:03

    ось сайт видавництва. може, вам порадять, де щось ближче є.
    www.bratske.org.ua

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу