Велике прочитане за лютий-березень 2023

 Звісно на фото не всі прочитані книги. Бо щось прочитано в електронному вигляді, а щось вже продалось, бо не зачепило. Та давайте все по черзі :wink:

1.) "Щиголь" Донна Тартт

 

Книга, за якою я ганялася дуже довго і не дочекавшись перевидання від КСД (до речі вона в них зараз вже є на сайті). 

Щось типу детективу, але не зовсім. 

Всі від неї в захваті та не я. Так, історія хороша, написано непогано. Але мене не пройняло. Прочитала і зрозуміла,що галочку поставила і добре. 

Дуже багато наркотиків, пияцтва, крові і все це на фоні підліткового віку. Але хто до цього нормально ставиться, тим однозначно сподобається.

2.) "Запізніле життя Емі Байлер" 

От сиджу і не можу згадати навіть сюжету, бо читала на початку лютого і книга настільки "прохідна", що не варто на неї витрачати часу. Навіть для того, щоб скрасити відпустку...

3.) "Квартира на двох" 

А ось тут взагалі нічого не очікувала, бо була впевнена, що книга на один раз і нічого цікавого тут не знайдеш. Але читала, щоб бути "на хвилі", всі ж її читають))

І книга мені сподобалася! Сама в шоці))

Незвичний цікавий сюжет. Так, одразу здогадуєшся, чим все закінчиться. Але ніяк не очікуєш, що буде до цього. 

4.) "Сто років Ленні та Марго"

Супер від самої першої сторінки і до останньої. 

Про двох людей (дівчинка 17 років та бабуся 83х років), які опинилися в одній лікарні та з різними діагнозами. Про дружбу між молодим та старшим поколінням. Про життя, любов та втрати. Ох, дуже емоційна. І так, я ревіла в кінці.

5.) "Черево Парижа" Еміль ЗоляНе набридне повторювати, що це один із моїх улюблених письменників. 

Ну Золя є Золя. Тут все складно, життєво і трагічно.

Історія однієї людини, яка втекла з каторги та намагалася побудувати нормальне життя. Але як не крути, як казала моя прабабуся "ото доля така" та якщо людині судилося бути за ґратами, то вона там і буде. Чим і завершилася історія. Хоча мені в дечому жалко головного героя. 

6.) "Мугикай, якщо не знаєш слів" 

 Книга, після прочитання якої є над чим замислитися. Вона залишилася в моєму серці і дуже хочеться щоб автор написала продовження. А все натякає саме на це. 

1976 рік, рух опору в Африці. Корінні жителі боряться за свої права. За право бути і право жити. Жити в нормальних умовах. 

У головної героїні зникає донька і вона намагається її знайти. А от через що їй доведеться пройти та чи знайде вона доньку і описано в книзі. 

7.) "Світло далекої зірки" Аманда Лі Коу

Неоднозначна та зухвала розповідь про трьох відомих жінок часів другої світової війни. Серед яких і Марлен Дітрих та дві відомі жінки, які з нею були пов'язані, яка виставлена повією та істерикою в книзі. Цікаво, вона і справді такою була чи то автор так її не любить? 

Дуже багато бруду, лайок, сексу. Аж занадто... Якби цього всього не було, мені б сподобалося. Бо написано цікаво. Але я не можу того всього терпіти в літературі. До мене то як доказ того, що автор незрілий чи не талановитий. Бо не може якісно висловити свою думку. Тому книга вже покинула мій дім.

8.) "Кондитерка-втікачка" 

 Книга із категорії "для відпочинку" та доволі непогано написана. 

Історія стандартна, нічого нового Ви тут для себе не знайдете. Та мені сподобалося, що були таємниці про які ти не здогадувався і вони відкрилися тільки наприкінці історії. Але кінець таки банальний хеппі енд. 

9.) "Вітряк на Флоссі" Джордж Еліот Хто полюбляє класику тому точно моду рекомендувати : гарний сюжет, хороший темп написання, цікаве закінчення.

Сімейна сага, що розказує про падіння сім'ї. Сюжет в більшості крутиться навколо двох дітей: брата та сестри. Але добре описані і інші члени родини. Про те, до чого можуть призвести гордість та впертість. Як один необережний крок може призвести до катастрофи великого масштабу. Про батька який заради своєї гордині не міг думати про майбутнє власних дітей .

10.) "10 хвилин та 38 секунд в цьому дивному світі" 

Тут я відкрила для себе культуру та колорит Турції, Стамбулу. До цього я нічого не читала, щоб було пов'язане з цією країною. 

І ця книга мене шокувала. Були хвилини, коли я її відкладала в сторону і просто дивилася в одну точку. Дуже рекомендую! 

Починається все з того, що повія лежить мертва в контейнері для сміття. Але її мозок ще не помер, хоча тіло давно мертве. І в неї є рівно 10 хвилин та 38 секунд щоб пригадати усе своє життя. А тут шок, біль, розчарування, страх, несправедливість...

Я в захваті від її друзів, які не кинули її навіть після смерті. Хочеться просто всім побажати такої вірної дружби. Пишу і в мене мурахи бігають по шкірі...

11.) "Магічна чайна крамничка Ванесси Ю в Парижі"

 Для тих, хто любить магічний реалізм. Але я не з того клану, тому і не в захваті від книги. На перших сторінках 40-50 просто хотілося її кинути та потім стало цікавіше, чи я вчиталася...

Про дівчину, у якої є дар передбачення майбутнього. Та чи так це насправді їй і потрібно знайти відповідь. Було декілька цікавих поворотів сюжету та не більше. 

12.) "Маленький принц" 

 Просто хотілося перечитати українською та мати на поличках. Що я й зробила без поспіху за пару годин чи то навіть менше, бо читати там майже нічого)) Книга прекрасна, ну Ви думаю і так знаєте :wink:

13.) "1000 пам'ятних поцілунків"

О, то любов -любов. І в прямому, і в переносному значенні. 

Книга, що примусила мене декілька разів ридати в голос. Бо то так пронизливо і гарно написано! Просто прекрасна оповідь! 

Тільки прочитавши побачила в післямові, що то янго-далт. Тобто підросткове читання. Але ж мені в душі завжди 18. Ну добре, не 18, а 25ть. Та яка різниця)))

Історія любові, що таки розіб'є Вам серце як і вказано в анотації. 

Темы: Художественная литература


Теги: художнкниги щопочитати дорослечитання

32 коментаря

  • Profesora 31 березня 2023, 21:44 1

    Який шикарний огляд! Дякую Вам велике! А мова... Їй Бо, я б подумала, що ви викладач української. Дякую, дякую, дякую за Вашу впертість в системі))), та можливість взнати нове!

  • Profesora 31 березня 2023, 21:45

    Впертість в систематичності оглядів))), от так точніше

  • Maksi 31 березня 2023, 21:54

    @Profesora та я зрозуміла, що Ви мали на увазі)

  • Maksi 31 березня 2023, 21:55

    ой, ну просто захвалили. Але мова мені й досі важко дається. Поки писала огляд, декілька разів зверталась до перекладача...

  • Nana8 31 березня 2023, 22:26

    В мене питання трішки не по темі. Ви ж ці книжки, по яким робите огляд, купляєте. А де ви їх зберігаєте? У вас місце ще вільне є?)

  • Maksi 31 березня 2023, 23:28

    Так, купую. Але ж багато читаю і в електроніці.
    Плюс у мене правило останнім часом: якщо розумію, що книга на один раз чи вона мені не сподобалася, то продаю, щоб не тримала місце.

  • Nana8 31 березня 2023, 23:30 1

    @Maksi Правильно)

  • Maksi 31 березня 2023, 23:30

    Вільне місце поки є)) Тимчасово живемо у моїх батьків, бо ми з Харкова. То мама виділила мені 2 полички під книги + у мене стелаж є у власні квартирі. Хоча там місця вже немає. Якраз перед війною хотіла просити чоловіка зробити мені додаткові полиці

  • Jyljcja 31 березня 2023, 22:47 1

    Книжковий клуб почав по-трішки оживати!)
    До слова, "Тисяча пам'ятних поцілунків", зовсім мені не зайшла, дочитала аби дочитати.Якось надто "рівно" все в цій книзі.Але думаю для підлітків в сам раз)
    "Сто років Ленні та Марго", читала рекомендації, іпрочитавши Ваш відгук ще більше зацікавилась:slight_smile:

  • Maksi 31 березня 2023, 23:31

    "Поцілунки" так, згодна, розрахована на підлітків. Але воно знаєте, буває візьмеш книгу в якийсь такий час, що вона ну дуже заходить

  • future 31 березня 2023, 23:49

    +++ за ,,Квартиру на двох",,не очікувала нічого,а книга-супер
    Дякую за огляд

  • Maksi 31 березня 2023, 23:57

    І Вам дякую, що забігли до мене на вогник:hugging:

  • future 1 квітня 2023, 07:22 1

    @Maksi ;0)
    Саме зараз дуже бракує таких тем
    Я завжди дочитую книгу до кінця,навіть якщо вона найнудніша,а ваші огляди економлять наш час

  • le313 1 квітня 2023, 12:42

    :heart_eyes::heart_eyes::tulip::heart_eyes::heart_eyes:
    Дякую за цей гарний весняний огляд!
    Зацікавив Ваш відгук про "Квартиру на двох".
    Мені "Щиголь" давався страшенно важко, тому посередині покинула читання. Дуже боляче було слідкувати за тими самотніми дітьми(
    Назва "Запізніле життя" змусила задуматись. Останнім часом мені зовсім не вистачає часу, щоб жити. Якби трапилась під руку, радо би прочитала.
    І янґ адалт - таке цікаве читання. Дуже круто, коли книжка приходить у відповідний момент.
    Кожен раз, коли читала "Маленького принца", мала інакше враження: від "нічого не зрозуміла" до повного захвату.
    Дякую що ділитесь прочитаним. У Вас завжди найгарячіші новинки у списку.

  • le313 1 квітня 2023, 12:44

    Просто вражена тим, що Ви не пошкодували часу і використали перекладач, щоби написати огляд українською мовою. Дякую

  • Maksi 1 квітня 2023, 16:04

    @le313 Вже трохи "набила" руку в письмі, то більш-менш доволі швидко пишу)) Добре що читання українською дало свої результати. Так через декілька місяців може й розмовляти почну нормально, а не отим "суржиком", що і мене зараз виходить.

  • Maksi 1 квітня 2023, 16:05

    Для мене читання "Маленького принца" також кожного разу має свій відтінок сприйняття

  • Llizard 1 квітня 2023, 18:28 1

    Добрий вечір ) На відміну від Вас у мене лютий-березень були якісь нечитальні..

  • 7 коментарів
  • Llizard 1 квітня 2023, 19:32 1

    @Maksi "Моя найдорожча" — там дуже важка тема. Батько знущається над нею фізично, психологічно й сексуально. При цьому доводить, що дуже її любить і вона для нього — все. А світ навколо жорстокий і підступний. Я остаточно вирішила її купити, коли прочитала в однієї блогерки коментар типу "Прочитала на одному диханні, і весь час аж живіт болів від злості" )) Думаю, та шо ж там таке?? Ще й Кінг рекомендує..Треба брать )

  • Llizard 1 квітня 2023, 19:37

    @Maksi Спробуйте почати з фільму, якщо сподобається і подобаються японські автори, може якось доберетесь і до книги ) Мені раніше дуже подобався Харукі Муракамі (прочитала його всього) і колись дуже сподобався роман "Не відпускай мене" Кадзуо Ісігуро. То був прямо роман-шок. Хочу найближчим часом його перечитати і ще кілька книжок цього автора. А решта японців якось не зайшла.. Дуже специфічно вони пишуть )

  • Maksi 1 квітня 2023, 19:53 1

    @Llizard Так і планую зробити: сьогодні по плану фільм:wink:
    А от Кадзуо Ісігуро то автор до якого я все ніяк не доберусь

  • panya 1 квітня 2023, 19:40

    Дякую. Чудовий огляд, чудово написано. Тільки питання є: коли ви читаєте?)))

  • Maksi 1 квітня 2023, 19:51

    Відповідь проста: я не працюю зараз. Тому є вільний час

  • HoAnna 1 квітня 2023, 20:20

    Доброго дня! Дякую за чудовий огляд! Приємно здивувала кількість книг і новинок! "Щиголь" теж планую читати, адже багато захопливих відгуків на неї)) Але про деякі деталі дізналась лише з Вашого огляду)) Ну, у мене теж буває, що враження про книги- бестселери не співпадає з більшістю))
    А про книгу "Квартира на двох" у мене складалось враження, що вона трохи примітивна)) Але, дійсно, поганих відгуків на неї не бачила)
    Деякі книги з Вашого огляду взагалі побачила вперше) Дякую!

  • Maksi 1 квітня 2023, 22:56 1

    "Щиголь" однозначно прочитайте! У Вас хоча б буде свій погляд на історію. Та й може Вам вона сподобається. Бо дуже багато позитивних відгуків на неї.
    Так, у "Квартира на двох" Ви не знайдете глибоко змісту та гарної літературної мови. Але серед "легких" книжок її навіть цікаво читати, хоч там все й примітивно

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу