Опіка над бабусею

Привіт, дівчатка!

У грудні померла моя тітка, яка опікалася моєю бабусею (85років). Тепер опіка на мені, бабуся погано ходить, а після похорону вона переживала жахливий криз....була лежача певний час і нікого не впізнавала. Я поклала її до лікарні... там нам мало допомогли. У виписці написали повний букет вмираючого.

Але дома їй стало краще і вона навіть ходить)).  

Так ось назріло у мене питання про оформлення на себе опіки. Не знаю з чого почати, куди йти і які документи потрібні. А ще я живу в обласному центрі, а бабуся у селі (не прописана там :head_bandage:). Я маю їхати в район куди відноситься село чи можна у своєму місті? Має бути якась комісія чи згодиться ця виписка... чи може вже за віком?

Чи може плюнути на це все? Я зараз не прцюю і знаю що не зможу працювати офіційно, та все ж якийсь стаж

Хто з вас має досвід в таких справах?

Темы: Юридичні питання


Теги: опека над взрослым, опека

5 коментарів

  • maksim 25 лютого 2023, 18:39

    Знаю, що є перелік документів для цього . Вбийте в неті все є .

  • maksim 25 лютого 2023, 18:40

    https://chas.news/current/yak-oformiti-opiku-abo-postiinii-doglyad-za-litnoyu-lyudinoyu

  • Valery_19 25 лютого 2023, 19:28

    @maksim Дякую

  • Vodolejka 25 лютого 2023, 19:53 3

    Щоб оформити догляд за бабусею, треба проживати разом з нею, для цього є комісія, яка перевіряє. Можна не проживати, але домовитися в сільській раді, щоб вони написали, що проживаєте. Але питання, якщо бабуся дійсно потребує стороннього догляду- то хто за нею доглядатиме? Виплат там ніяких немає, але буде стаж. Треба звернутися в пенсійний фонд, скоріше в районі, де бабуся прописана, раніше було так, але може зараз одна база, треба уточнити.
    У нас є дідусь, який сам, але в сторонній допомозі не потребує. Ми оформили догляд сестри милосердя, такі є при с/р в кожному селі, вона возить йому хліб, може чимось по дому допомогти, за це з пенсії вираховується десь 200 грн. Ну і раз в тиждень хтось з родичів всеодно до нього їздить.

  • Valery_19 26 лютого 2023, 00:09

    Дякую

  • Коментар видалено

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу