Три книги_листопад 2022

Дуже швидкий огляд на моє прочитане. Бо пишу, поки є світло та Інтернет.

1.) "Ребекка" Дафна дю Мор'є

Читала в електронці та якби треба було придбати фізичну книгу, то взяла б обов'язково в оформленні КСД. Яка то краса неймовірна :heart_eyes:

Чекала якогось вау-ефекту, бо багато хто нахвалював. А отримала, особисто для себе, середнячок. Чомусь дуже бісила головна героїня. В деяких місцях їй просто хотілось дати копняка під....ну Ви зрозуміли))

2.) "Консервний ряд" Стейнбек

 Один із тих письменників, твори яких читаю  не в залежності від популярності.  Не скажу, що не сподобалось. Але й немає яскравих вражень. Хоча написано добре. Чотири з п'яти можу поставити.  

Про життя біднякив, роботяг та людей з низини. 

3.) "По тих хто вижив, стрілятимемо ще" 

 Головне розчарування цього місяця. Взяла після відгуку тут, у клубі. І така виявилася маячня, що мама не горюй. Осилила аж половину. На більше в мене нервів не хватило. 

Чоловік приїздить до дому батьків, який буде виставлено на продаж. Щоб розібратися із мотлохом, який ще там залишився і знаходить рукопис твору його рідного брата. От саме книга це і є той рукопис. Де описано одне і те ж , з пустого в порожнє.

4.) "Слухаючий" Роберт Маккамон.

Була в захваті від його "Життя хлопчиська" . Почала читати і була неприємно вражена. Купа крові, бруду та насильства. Реально противно читати. Але читалось дуже швидко, бо книга динамічна і тримає в напрузі. 

5.) "Нетерпіння серця" Стефан Цвейг Нарешті добралась до цього класичного твору. Мабуть його не читав тільки лінивий. 

Гарно написано, незвичайна історія. Хоча і головний герой веде себе як придурок (вибачте,та це так). Дуже шкода головну героїню. Їй справді співчуваєш.

6.) "Ми проти Вас" Бакман

 Трердо йду до своєї мети: прочитати всі надруковані та перекладені у нас твори цього письменника.

Минулого року читала першу частину "Медвежий вугол" і була дуже вражена. Ця історія не менш трагічна. Та чогось трішки не вистачило. Бакман, пробач, але міг би й краще. Та 4 з 5 звісно дам. Бо в кінці аж дух перехопило та пустила сльозу. 

7.) "Дім для Дому" Вікторія Амеліна

 Читала першою в листопаді, а у відгуку потрапила останньою . Але не остання в списку .

Класна книга з нотками суму та ностальгії. Я просто поринула в дитинство коли читала. Бо все починається в 90-ті. А там і Львів, і Київ, і Донецьк і навіть Харків згадується. Клас, сподобалося! 

Темы: Художественная литература


Теги: книги, художественная литература

18 коментарів

  • My_land 29 листопада 2022, 19:49 1

    Дякую, щось закачаю з ваших рекомендацій. Читала Ребекку, головна героїня дійсно придуркувата в своїй поведінці. Бакмана взагалі не читала, тому почну з нього.

  • Maksi 29 листопада 2022, 19:52 1

    У Бакмана беріть першою "Друге життя Уве", або "Бріт-Марі була тут", або "Ведмеже місто". Якщо щось з цього зайде, то зайде і все інше :wink:

  • Innusya 29 листопада 2022, 20:50 1

    Дякую за огляд, читала із задоволенням.

  • Maksi 29 листопада 2022, 21:38

    А Вам дякую, що завітали :blush:

  • Aneti_ 29 листопада 2022, 22:25 2

    Дякую за огляд книжок .

  • Maksi 30 листопада 2022, 13:01

    Дякую, що завітали на вогник :hugging:

  • Jyljcja 30 листопада 2022, 12:27

    Дякую за огляд, трішки оживили клуб)
    Дочитаю ще одну книгу і теж зроблю

  • Maksi 30 листопада 2022, 13:00

    О, дуже чекаю. Робіть огляд, хоч коротенький)) Дуже цікаво подивитися, що читають інші

  • le313 3 грудня 2022, 00:37

    А я читаю Ваш огляд, поки маю світло і інтернет :grin:
    Дякую, дуже цікаво!
    То ж я писала про "По тих, хто вижив..." Хоч мені, на щастя, далекі проблеми тих героїв, я люблю занудне читання :face_with_hand_over_mouth: Але теж від книжки чекала іншого)
    І мені Амеліна сподобалась.
    Стейнбека ще не читала нічого, Грона гніву чемно чекають на полиці.
    Окремо дякую за Бакмана і Цвейга. Нічого у них не читала.
    Щось останнім часом про читання лише мрію, а нічого толком не читаю: 10-15 хв. на добу дорослого читання :disappointed_relieved:
    Добре, що з дітьми вдається трохи більше читати.
    Встановила собі додаток Rork, щоби мати трекер читання, але навіть він не рятує.

  • Maksi 3 грудня 2022, 00:48 1

    У Стейнбека багато хороших творів. І саме з його "Грона гніву" я колись і почала знайомство з цим автором. Наразі ж намагаюсь знайти його "На схід від Едему" українською в паперовому вигляді. І поки безрезультатно (( Мабуть гарний трів і ніхто не продає свій екземпляр. Нової книги теж не знайти, бо видавництво видно не робило додатковий тираж (( Поки печалька мені

  • Kroshkin_dom 7 грудня 2022, 02:16 1

    Доброй ночи. Спасибо за обзор.
    Из всего читала Ребекку, и то лет 10 назад. Помню странное ощущение того, что я знаю как будет развиваться сюжет. Видимо я до этого видела экранизацию. Это испортило всё впечатление. Но хоть какие-то воспоминания остались, а вот следом за Ребеккой я прочитала Грозовой перевал, помню только свои эмоции и просто 0 сюжета.
    И вторая знакомая мне книга - Мы против вас Бакмана. Как вы поняли я уже тоже в рядах его фанатов. И вот именно с вами захотелось поделиться своей историей. Где-то месяца полтора или 2 назад я начала читать его Бабушка велела кланяться... и не пошла мне эта книга от слова совсем. Вот прям по паре страниц заставляла себя читать. Плюс в это время у меня была напряженка, моей бабушке делали несколько операций, они с мамой переехали в другое жильё, у нас с бабушкой стали портиться и без того напряжённые отношения. И вот я дохожу до фрагмента, где Эльса узнает что у бабушки рак, и дальше читать вообще трудно. И читать не могу, и книга не отпускает. Я пытаюсь читать начатую книгу на французском языке, где по сюжету какая-то женщина, жена одного из героев умерла от рака груди. Через несколько дней после этого мою бабушку госпитализировали с почечной инфекцией, потом мы впервые узнали что у неё рак груди в ужасной стадии и она умерла через двое суток, не приходя в себя. Осталась в Миамасе.
    Меня зовут Алиса. Мой муж зовёт меня Эльза. Бабушки не стало 2 недели назад.
    Сейчас я читаю эту книгу и чувствую себя Алисой в каком-то странном Бакманском зазеркалье...

  • 1 коментар
  • Коментар видалено

  • Maksi 7 грудня 2022, 15:18

    Ого, ничего себе как книга попала к Вам в руки именно в такой жизненный период! Действительно какое-то мистическое совпадение...

  • Maksi 7 грудня 2022, 15:25

    "Грозовой перевал" тоже читала, кажется пару лет назад. Очень понравилась книга. Может просто попала в настроение тогда. Из всего творчества сестер Бронте больше всего запомнились " Джейн Эйр" Шарлотты и "Грозовой перевал" Эмили

  • bondarka 17 грудня 2022, 22:56 1

    Дуже цікаво! Завжди чекаю ваші огляди. Я зразу прочитала, але чомусь не відписалася. Виправляюся)

  • Maksi 18 грудня 2022, 14:39 1

    Та нічого страшного. Тут головне, що заглянули та побачили) А відписались чи ні, то вже не критично :wink:

  • Schatje 29 грудня 2022, 10:32

    Вітаю! Також хочу виправитися, так як була впевнена, що залишила Вам відгук, але насправді виявилося, що у думках ))
    Дякую за Ваш допис, із прочитаного читала Ребекку дуже давно, та ще дивилася фільм, що перше, що друге, залишили дивні відчуття, книга не виправдала очікувань, і так, головна героїня трошки дратувала своєю поведінкою ))
    Цвейга прочитано багато, але найбільше подобаються його новели.
    Дуже зацікавила Дім для дома, добавила у свій віш, і Бакмана також нічого не читала ще, весь час щось інше перебиває ))
    Окремо хочу подякувати Вам за Ваші дописи впродовж цього року у КК, вони були як ковток свіжого повітря у цей лихий та страшний час.. дякую, що знаходили на них сили і час :yellow_heart::blue_heart:
    З прийдешніми святами, миру і добра!

  • Maksi 29 грудня 2022, 12:06

    Дякую, що написали! Так, намагаюсь триматись як то кажуть на плаву,хоча б тим,що пишу короткі відгуки на прочитане

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу