Пенсійний фонд

Розумію, що питання не на часі, але можливо хтось підкаже. 

В моєї родички відмовили ноги, з-за кордону приїхала її донька забирати і вирішили вони оформити на мене довіреність, щоб я вирішила усі питання, які накопичились за рік. На все про все було два дні. 

Із самого початку для відкриття пенсійного рахунку (до цього до родички ходив багато років листоноша із пенсією) мені потрібно було відновити ідентифікаційний код. В нас була копія, але для банку копія не підходила. І ось перша проблема - мені відмовили в центрі обслуговування платників, так як в довіреності не вказано "отримання картки платника податків", тобто будь-які зміни я проводити можу, а отримати картку ні. 

Рахунок в банку все ж таки відкрили, так як якщо є довіреність, то як мені пояснив нотаріус, документи були перевірені. Але що робити з Пенсійним фондом? Я так розумію, що без оригіналу коду мене відішлють куди подалі. Із документів нібито всі інші оригінали є - паспорт, пенсійне посвідчення... А родичку вже забрали, тобто змінити довіреність ми не можемо(

Темы: Юридичні питання


Теги: пенсионный фонд

12 коментарів

  • Nika_147 10 жовтня 2022, 17:01

    У ПФ данные на нее есть. Им нужна копия просто в дело

  • Kengurushka 10 жовтня 2022, 17:14

    Спасибо, хорошо если так

  • Landish 10 жовтня 2022, 17:13 1

    Пусть перешлют по почты оригинал кода

  • Kengurushka 10 жовтня 2022, 17:14

    Если вы про родственницу, то она его где-то потеряла.

  • Wild_fairy 10 жовтня 2022, 17:40 3

    якщо раптом відмовлять, то звертайтеся до керівництва, йдіть на прийом, всі гарячі лінії і т.п. іноді рядовим клеркам чомусь все важко зробити, доки їх керівник ногою не пне

  • Katya_Barbaruk 10 жовтня 2022, 18:42 4

    Трохи поясню з середини. За свою кар'єру держслужбовця працювала в тому числі і в пенсійному фонді, кілька років. Схема така ( конкретно за питання в темі) - нас навчають, що обов'язково копії документів треба звіряти з оригіналом, просто необхідно як отче наш. І в той же час, якщо людина піде до керівництва і поскаржиться на цю ситуацію, то дійсно в більшості випадків керівництво піде на зустріч людині і дозволить взяти просто копію, щоб скандал не розлучався далі і не отримати самому по шапці ще від вищого керівництва. І ти ще й залишишся винен, що сам не розрулив ситуацію. Тобто картина із серії "стій там, іди сюди". Це будні просто "клерка", як ви кажете. Тому ті, що більш досвідчені, вже розуміють як все скінчиться і йдуть на зустріч людині, щоб уникнути гемору з керівництвом. Але ситуації іноді дуже абсурдні в цьому сенсі. В мене було таке, що казали сто разів - приймайте тільки в прийомний день і часи, бо інакше буде прохідний двір, не можна вжити на поступки. І в той же час якщо хтось дуже хотів потрапити в неприйомні години і йшов скаржитися, то мені ще й потім влітало, чому одразу не прийняла. Так що тут всяке буває.

  • Apriori 11 жовтня 2022, 02:20

    @Katya_Barbaruk все одно: якщо людина вже отримувала пенсію на пошті, то в пенсійному всі її доки є. Якшо приносять копію - звіряють з тим, шо вже "забито" в комп"ютер. Невже п пенсійному нема доступу до баз, шоб глянуть номер людини?

  • Katya_Barbaruk 11 жовтня 2022, 07:53

    @Apriori Так я ж не зовсім про те, це скоріше відповідь на "іноді рядовим клеркам чомусь все важко зробити, доки їх керівник ногою не пне"

  • Yeva1 10 жовтня 2022, 18:35 3

    У Вас не имеют права требовать оригиналы паспорта и кода доверителя, и копии не имеют права требовать. У вас есть доверенность, нотариус видел оригинал паспорта и кода, теперь вы все действия выполняете только с доверенностью и своими оригиналом паспорта и кода

  • Kengurushka 10 жовтня 2022, 19:00

    Спасибо большое.

  • Коментар видалено

  • radostnaja 11 жовтня 2022, 20:21

    Для подання заяви зміни виплатних реквізитів, за порядком подання документів, заяву може подати пенсіонер тільки особисто. За довіреністю не передбачено. Тому таку заяву, навіть якщо і будуть у вас всі оригінали документів, у вас не приймуть. Я б вам порадила звернутись в банк, де ви відкрили рахунок і попросити, щоб їх представники передали заяву по реєстру до пенсійного фонду.
    Також ви можете подати таку заяву скориставшись електроними послугами, сайт портал пенсійного фонду або через Портал Дія.

  • Kengurushka 12 жовтня 2022, 11:18

    Дуже дякую.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу