Моє прочитане за серпень 2022

Дуже довго не хотілося писати відгук на прочитане. Та зараз є непогані новини від ЗСУ, тож настрій трохи піднявся і вирішила, що пора))

1.) 

Хто читав хоча б одну книгу Кроніна, той знає як легко та невимушено пише автор. Так, в нього один стиль написання на всі історії. І кругом є тема медицини. Та це не погіршує його романи. 

Ця книга умовно поділена на два періоди: дитинство головного героя та його вже зрілий шлях життя. І так, підрісши хлопчик стає лікарем. Написано цікаво, читати не нудно. Дуже сподобався фінал. Чесно кажучи я читала та гадала, що буде в кінці. І кінцівка мене не розчарувала. 

2.) 

Моема читала на хвилі біографічних романів про художників. Та після "Жага до життя" від Ірвінга Стоуна в мене були мабуть аж занадто високі сподівання. 

Кажуть, що ця книга це біографія Поля Гогена. Та в порівнянні з Стоуном написано трохи кволо, деякі деталі/місця провисають у сюжеті. Хоча загалом добре. 

Дуже незвична особлива історія.

3.)  Книга-розчарування місяця. 

Перші сторінок 100 я взагалі не могла второпати що відбувається і до чого воно мені. Далі стало більш зрозуміло та якось так розтягнуто і нецікаво написано. Може ще переклад такий. Але я для себе вирішила, що автор точно не мій і більше мабуть не буду гаяти на нього час. Бо від його відомого та розпіареного "Англійського пацієнта" в мене був такий же недобрий післясмак. 

4.) 

О, а ця книга була взята в руки саме вчасно. Добре, що один із книжкових блогерів радив мені їх прочитати саме влітку. Бо це дуже затишна літня історія. Точніше сімейна сага. І так круто написано. Що ти поринаєш в життя цілого сімейства і разом з членами сім'ї проживаєш їх життя. Дуже захопливо. Можу рекомендувати читати коли немає настрою))

Темы: Художественная литература


Теги: книги, обзор книг, чтение, читання

11 коментарів

  • bondarka 10 вересня 2022, 08:55 1

    Клас! Рада вас знову бачити! Цікаве прочитане.
    Вже давно хочу познайомитися з творами Кроніна. Починала "Замок Броуді", та на той час не пішло, переключилася на щось інше. Вдома у мене зібрані майже всі його твори, та то вдома... І "Дім на краю ночі" також зацікавила)

  • Maksi 10 вересня 2022, 09:02 2

    Ну хоч один коментар і то добре) Вже думала бойкот. Та правда під час війни людям не до книг...
    Я якраз із "Замка Броуді" і починала в Кроніна і мене надзвичайно вразив цей твір! От далі читала "Цитадель" та "Пісенька в 6 пенсів", то вже трішки не те, хоча звичайно також гарно написано.
    Ох, так, вдома і в мене багато чого є. Розумію Вас! Та мені пощастило, що частину непрочитаного привіз чоловік, коли їздив весною до Харкова. Ще 2 книги десь їдуть до мене в посилці, що зібрала свекруха)

  • Profesora 10 вересня 2022, 09:48 2

    @Maksi Я напишу:blush:, вчора залишила Ваш огляд як смакотку дня, лягла читати і вирубилась. Відпишусь)))

  • Maksi 10 вересня 2022, 10:46

    @Profesora :blush:

  • le313 10 вересня 2022, 15:48

    І я дуже рада бачити вас і читати огляд :hugging::balloon: Про Кроніна чую постійно дуже багато схвальних відгуків. Українською його видає "Апріорі". Теж хотіла би його прочитати. І Моема :relaxed:, бо ще не читала. І "Дім на краю ночі".
    Думала, що "Світло війни" щось цікаве і актуальне, а воно он як. Чомусь не слідкую за новинками "Вівату" :disappointed: Дякую, що показуєте-розказуєте.
    Читаю зараз "Спитайте Мієчку". Подруга подарувала. Сама би не купувала, бо щось анотація не надихає.

  • 3 коментарі
  • Maksi 11 вересня 2022, 12:42 2

    @le313 Як добре що я її не купила. От тепер в не буду. Тому і корисно інколи читати реальні відгуки перед придбанням))

  • le313 11 вересня 2022, 13:20

    @Maksi До речі, тій подрузі, яка подарувала, теж не сподобалась :see_no_evil:

  • Maksi 11 вересня 2022, 13:56 2

    @le313 Тому видно і вирішила подарувати))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу