Досвід проживання в Іспанії

Поділіться, будь ласка, досвідом, як адаптуватись в Іспанії, цікавить місто Малага.

1. Що потрібно, щоб записати дітей в місцеву школу?

2. Чи є безкоштовні курси іспанської ?

3. Які документи і де саме потрібно оформити після прибуття - страхування, реєстрація, тимчасовий захист чи ще щось ?

4. Планую самостійно орендувати житло. Знайшли на перший час, але задорого, тому ненадовго - можливо знаєте, де є дешевші варіанти?

Якщо хтось теж у Малазі - мрію зустріти там когось з наших. Я ще не там, але вже сумую за українцями)

 


Теги: испания, проживание в испании

19 коментарів

  • marusia 28 серпня 2022, 01:30

    Там багато українців жило ще до війни. Пошукайте в фб сторінку, типу українці в малазі. У мене знайома там живе уже десь 5 років, мабуть

  • Marys 28 серпня 2022, 01:40

    Про Малагу не підкажу. Я поблизу Аліканте.
    1. Різні школи - різні правила. Нам для вступу було достатньо свідоцтва про народження, закордонного паспорту, прописки в селищі й довідки з соціальної служби (кума в більшому місті, то там окремий відділ освіти). Заповнили анкети, принесли 4 фото. Все. Довідки про вакцинацію ніхто не питав, робити її - дітей не змушували, але пропонували й спокійно сприйняли відмову.
    2. Безкоштовні курси є при червоному хресті, деякі міські ради за власною ініціативою проводять. Потрібно визнавати на місці.
    3. Першим ділом зареєструватися в міській раді ayuntamiento, з реєстрацією завітати до лікарні (скажуть куди) там дадуть sip картку, й в соцслужбу, далі взяти cita на отримання nie . Після отримання nie подати заявку на tie . Звучить легко, але весь цей процес в нас зайняв 4 місяці. І це нам пощастило з датами.
    4. Одразу в міськ раді кажіть, що з житлом погано, в червоному хресті, асоціації українців - десь може щось знайдеться.

  • Marys 28 серпня 2022, 01:44

    Якщо до цього не були в Іспанії будьте готові до кардинально іншого темпу життя. Тут просто святе поняття mañana - тобто завтра)))

  • 6 коментарів
  • Marys 28 серпня 2022, 17:33

    @Marys І це вже після того як я тричі до соцзахисту ходила

  • Weero 28 серпня 2022, 19:45

    @Marys Так. Ми отримали житло, зробили ремонт, Яся вже пішла у школу, тут вже почався навчальний рік. Пішла на тренування свої. Вжилися трохи. Але вдома батьки і чоловік:pensive:

  • Liinochka 28 серпня 2022, 23:15

    @Marys Ви в Ісландії? А де саме?

  • juliytut 28 серпня 2022, 08:23

    В мене сусідка туди виїхала , каже житло дуже дороге, тому знімають на дві сім'ї.
    Допомоги від держави фактично не має.

  • Marys 28 серпня 2022, 13:21

    Підтримку офіційно прийняли з серпня місяця, але лише для тих хто офіційно не працює й коли вона реально дійде до людей - це питання. Не раніше жовтня, мабуть. Але деякі міські ради за власний рахунок надавали допомогу. Десь карітас не харчами, а грошима допомагав. Тут реально кожне містечко має власне трактування законів. Наприклад, в сусідньому з нами орендаторам відшкодовували 50% комунальних оплат, а в нас нічого.
    Ще влітку тут туристичний сезон й ціни суттєво зростають. Знову ж таки, в залежності від місцевості оренда коливається.

  • koritsi11 28 серпня 2022, 13:04 1

    ось дівчина з сім’єю в Іспанії. https://www.instagram.com/tvoya_natalka/
    поки через Червоний Хрес в готелі поселились і вже декілька місяців шукають квартиру. з вересня має бути трохи простіше, а зараз складно, є багато претендентів, власник вибирає, часто просять підтвердження з роботи.

  • yulcha01 28 серпня 2022, 13:21 3

    Скажите, почему Испания? Что в ней хорошего кроме того что дорого все? Пособий они ж вроде не платят тоже? Без языка хорошую работу не найдешь... Зачем выбирать для жизни такую дорогую страну?

  • maksim 28 серпня 2022, 16:45

    Почему дорогая. У меня девочка уехала и работает. Бьюти сфера. Клиентов масса . Уже за полгода привыкла . Не жаловалась на дороговизну и уровень ее доходов правда и в Киеве высокий был . Не думаю , что планку она себе занизила . Ну или для Киева это недорого, не знаю ((

  • Marys 28 серпня 2022, 17:27

    Дивно чути про дорого. Сюди переїжджають англійці, норвежці, німці та ін. на пенсію. Бо з їхними пенсіями тут живеться добре, а в рідних краях - не вистачає.

  • korsi1407_ 29 серпня 2022, 10:44

    Испанмя не дорогая,но извните за слово хлявы-нет, как в других старанах Европы. Поэтому туда едут не за пособием и бесплатным жильем. А по уровню жизни-Испания как раз одна из самых бюджетных.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу