8 українських фільмів та серіалів (ч. 2)

І знову напередодні вихідних невелика підбірка якісного українського кінематографа. Дякуючи вам, я доповнила першу частину новими фільмами та серіалами.

У сьогоднішній підбірці 8 фільмів та серіалів українського виробництва останніх 8 років.

 

:question:Чи дивились якісь із них? Або можливо глянули щось із попередніх рекомендацій? Діліться враженнями :heart_eyes:

 

ps:

Чомусь, коли вже склала цю підбірку, задумалась. Майже всі стрічки сумні, трагічні та трохи важкі. Тому якщо вам раптом згадається позитивне добірне українське кіно, поділіться, будь ласка, в коментарях.

 

1. Сага (2020) мелодрама/історичний

Історія родини Козаків, що починається перед Першою світовою війною. Протягом століття Козаки, разом з країною, переживають всі біди і випробування, що випадають на долю України, проходять через війни, голодомор, зміну політичних курсів...

Що чекає Козаків в майбутньому? Чи зможуть вони зберегти свій унікальний світ, в якому є місце для всього - сміху, сліз, самопожертви, зради і великої любові, яка вже століття оберігає і згуртовує цю сім'ю?

 

2. Століття Якова (2016) драма/історія

Міні-серіал для тих, хто хоче повчитися на життєвій історії. Звичайний селянин, Яків, за 100 років пережив багато чого на землі, адже саме стільки він і прожив. Його життя бачило кілька епох і цивілізацій і наповнене сміливістю, злетами, падіннями, великою любов'ю.

 

3. Стрімголов (2017) психологічна драма/мелодрама

Події фільму відбуваються в сучасному Києві, де головні 27-річні “негерої” намагаються зробити непростий вибір в умовах “героїчного часу”.

У центрі сюжету — історія зустрічі двох молодих людей. Антон — талановитий музикант, який два роки навчався в Швейцарії і після лікувався від алкогольної залежності, повертається до Києва. Катя — дівчина, яка знаходиться в пошуку кращого життя, збирається полетіти до Німеччини. Долі героїв перевертає випадкова зустріч, вона приносить новий імпульс в їхні життя і глибоко впливає на них обох.

 

4. Кіборги (2017) воєнний/драма

«Кіборги» - це історія групи добровольців, які восени 2014 року відправилися захищати Донецький аеропорт від сил ворога, що мали чисельну перевагу. У вируючому котлі варилися люди різних соціальних верств, протилежних характерів, що говорили різними мовами, але які мали одну спільну мету – захистити свою країну від агресора.

Стрічка займає 82-у позицію у списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно.

 

5. Черкаси (2019) воєнний/драма

Лев та Мишко — звичайні хлопці, дитинство яких пройшло в українському селі. Через роки вони обидва стають частиною команди на військовому кораблі Черкаси, який у 2014 році опиняється заблокований в озері Донузлав. Серед інших військових кораблів, які поступово здають позиції, Черкаси залишається єдиним, який не готовий так просто йти на поступки ворогові.

 

6. Поводир (2014), драма

Україна, тридцяті роки. Американський інженер Майкл Шемрок разом із сином приїздить до Харкова допомагати будувати соціалізм. Тут він закохується в актрису Ольгу Левицьку, на яку давно має плани червоний комісар.

За трагічних обставин американець гине, а його сина рятує від переслідувачів сліпий кобзар. Не маючи інших шансів вижити на чужині, хлопець стає поводирем. Їхня подорож, сповнена небезпечних пригод, відбувається на тлі найдраматичніших сторінок української історії та руйнування людських доль.

Фільм про кохання, вірність, підлість і зраду, у найкращих традиціях голлівудського кіно. Знято за реальними фактами та свідченнями.

 

7. Сторожова застава (2017) пригоди/фантастика

Пригодницький фільм-фентезі, що розповідає про сучасного школяра Вітька, який через загадковий портал часу потрапляє у минуле — на тисячу років назад. Там воїни — майбутні богатирі, охороняють заставу, здолати яку прагнуть половці, і допомога Вітька виявляється дуже слушною.

 

8. Чорний ворон (2019) історична драма

Україна, 1922 рік. Період, коли шансів на збереження власної держави вже не залишалось.

Колишній офіцер УНР Іван разом зі своєї вагітною дружиною Тіною приїздить до свого батька. Він помічає, що місцевість поповнюють новоприбулі полки ГПУ. Ця операція була проведена для зачистки усіх повстанців, які ще продовжували боротьбу проти радянської влади. Іван, на прізвисько Чорний Ворон, не збирається терпіти знущання над власною сім'єю та рідним краєм і виходить на шлях протистояння загарбникам.

 

- А.

 

 

Темы: Серіали і кіно


Теги: кино, фильмы, сериалы, украинское кино

13 коментарів

  • Svan1 8 липня 2022, 18:21 4

    Додам ще один
    - І були люди

  • Solne4naja 8 липня 2022, 22:59 4

    Плюсую. І будуть люди і Сага неймовірні, дивилась на одному подиху.

  • Svan1 8 липня 2022, 18:22 1

    Сага дуже сподобався

  • Ozerozero 8 липня 2022, 21:46

    Захар Беркут. Вот ссылочка на трейлер https://youtu.be/fDoCoiiNqRc

  • Ozerozero 8 липня 2022, 21:56

    И ещё там чудесный саундтрек ,Вакарчук написал.Как на текущую ситуацию очень актуально и жизнеутверждающе https://youtu.be/F7WwkftjB7A

  • Ozerozero 8 липня 2022, 22:06

    А ще , щоб розвіятися трошки кумедна стрічка "Шляхетні волоцюги"

  • Redaktor 9 липня 2022, 11:42

    Клас! Не чула про неї. Дуже дякую :hugging:

  • Ozerozero 8 липня 2022, 22:09

    https://youtu.be/wYYYWq51B-E ось до них саундтрек

  • Ozerozero 8 липня 2022, 22:15 1

    https://youtu.be/Aujc1AHj0d8 і до цієї ж стрічки мої улюблені Брати Гадюкіни теж записали саундтрек

  • lapysiia 9 липня 2022, 01:09 4

    "Мама" дві частини,гарний фільм.
    Мій улюблений "Спіймати Кайдаша"

  • Redaktor 9 липня 2022, 11:40

    :heart_eyes: Дякую за рекомендацію!

  • Ozerozero 9 липня 2022, 17:17

    Ужастик триллер "Синевир"
    https://youtu.be/8Ti8Pp15r5c

  • Коментар видалено

  • 1 коментар
  • Коментар видалено

  • Коментар видалено

  • Redaktor 21 липня 2022, 13:20

    @vetka Уххх який список! :heart_eyes: Дякую :hugging:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу