Робота і ... колись вагітність

Всім привіт. Потрубую поради. Зараз працюю на роботі, трудові договора з нами припинили, але на роботу ходимо і щось мінімально отримуємо. Вирішила шукати інше місце. Мені 30 і я заміжня. Дітей хочу, але є певні проблеми зі здоров'ям( проблеми не репродуктивні) ліки потрібно приймати десь до року в кращому випадку. І я червона тряпка для роботодавців. На крайній співбесіді навіть розплакалася, тому що усі думають, що я одразу в декрет вскочу. А я навіть не знаю коли це буде, і це мені 30 , не мала дівчинка, не знаю що у мене з фертильністю. Як розмовляти з роботодавцем? І взагалі скільки корректно пропрацювати перед виходом в декрет? Дякую

Темы: ні з ким поділитись


Теги: поговорить, беременность, работа, трудоустройство

44 коментаря

  • just_Tanya 5 червня 2022, 12:03 10

    Наразі у вас чудове пояснення може бути. В країні війна. В цей час точно не до планування дитини.

  • 2 коментаря
  • maksim 5 червня 2022, 12:29 6

    @Eovin Вот если вас так довели, то точно работать там не стоит

  • Eovin 5 червня 2022, 12:59

    @maksim Вот дурной характер, что позволила себе слабость расплакаться. Я совсем не нюня, но слова, что это перевалочный пункт меня задели. Если б могла, планировала декрет ещё 2 года назад. А сейчас не знаю сколько лечиться, получатся ли дети, не вернётся ли всё обратно, смогу ли выносить.
    А работодатель знает, что перевалочный пункт.

  • Eovin 5 червня 2022, 13:01

    @just_Tanya Завжди стараюсь по чесному з людьми бути. Постійно з 23 років бояться, що піду в декрет, а у мене все не складається з цим..

  • Olya_la 5 червня 2022, 13:10 9

    Если не замужем, то все говорят, что тебя брать на работу, ты замуж выскочишь и в декрет. Замужем и без детей - в декрет пойдёшь скоро, с одним ребёнком - болеть будет часто, больничные, а потом второй декрет. Двое детей - вечные больничные, утренники в садике и первые сентября в школе. Ну такое. Не стоит обращать внимание.

  • 3 коментаря
  • Eovin 5 червня 2022, 14:53

    @Mirytska Я просто дурна) порядність мені заважає і трудоголізм

  • Mirytska 5 червня 2022, 15:21 1

    @Eovin Ваша порядність і трудоголізм це плюс для роботодавця. Це гарні риси для працівника. А ті , хто солодко бреше і обіцяє все на світі , в любий момент підставлять. Однем днем звільняться і оком не моргнуть.

  • Lena4114 5 червня 2022, 18:05

    Отличный комментарий!
    Автор поста, советую вам его записать на бумажку и выучить наизусть. Будет чем апеллировать работодателю. Я серьезно. И не соврете и себя подстрахуете.

  • Коментар видалено

  • 1 коментар
  • Eovin 5 червня 2022, 13:41

    @Olya_la Неа, тоже не хочу себе придумывать такого и наговаривать

  • Коментар видалено

  • Lilka 11 червня 2022, 19:20

    @SVAMA Ради чего?

  • Mirytska 5 червня 2022, 14:10 1

    Коли мені було 29 я проходила співбесіду в банку. І, звичайно,було питання, коли піду в декрет? Сказала чесно. На даний час дуже хочу працювати, вагітніти ближчим часом не планую, але якщо завагітнію то звісно дитинку залишу і таки піду в декрет. Співбесіду пройшла. Завагітніла через два роки роботи. Вам ще рік лікуватися , і не факт ,що через рік Ви відразу завагітнієте. Дай Бог , звісно, але це може бути іноді довгий процес. Скажіть,що по певним особистим причинам в декрет на разі йти не плануєте. А далі.....хз,як повернеться життя через кілька місяців. В країні війна. А куди на роботу зібралися,що роботодавець так далеко заглядає через рік ?

  • Eovin 5 червня 2022, 14:48

    Це газова компанія. З головним бухгалтером співбесіду пройшла. Відправили до керівника відділу, професійно ніби все нормально. Але, коли я сказала, що поки не планую, то вона сказала, що усі ви так кажете, і не повірила, і сказала, що це для мене перевалочний пункт. Мене це заділо, і не знаю чому, але я розплакалася, бо взагалі не знаю як воно буде, бо все дуже не просто. Якби було все добре, то я б пішла за дитинкою ще два роки назад, коли одружилася, але сталася неприємна річ зі здоров*ям, і все не знаю як вилізти з цього

  • Riina 5 червня 2022, 14:13

    Я пішла на роботу через півроку після весілля, казала чесно, що дітей не плануємо зараз з особистих причин на найближчі кілька років

  • Eovin 5 червня 2022, 14:50

    Так я завжди кажу чесно. Але всі думають, що тільки шукаю халяви щоб по лікарняним ходити і в декрет вскочити

  • Neonilla 5 червня 2022, 14:18 1

    Так и говорить. Идет война и беременеть не планирую год так точно.
    И продавать себя уверенно, Вы не одна 30 летняя без детей.

  • 7 коментарів
  • Neonilla 5 червня 2022, 16:13

    @Neonilla В школе

  • Eovin 5 червня 2022, 17:38

    @Neonilla Да, дальнейшая моя реакция была неверной. Со мной так никогда не вели. Я в поисках работы уже прошла 10 собеседований и всё ведут себя корректно. И я тему деторождения ни с кем не обсуждаю

  • Lena4114 5 червня 2022, 18:12

    @Eovin Ну вот, теперь у вас есть опыт и вы будете подготовлены! Спасибо и за это.
    Меня на собеседовании после декрета первым предложением спросили - Сколько ДНЕЙ я собираюсь ходить на работу с двумя детьми? ( Полный рабочий месяц)Второй вопрос - с кем будут мои дети, когда заболеют?( С бабушкой) Третий вопрос - это ваша мама или мама мужа?!!!!! ( Моя мама)
    Ну вот тоже ни одного профессионального вопроса, можно было обидеться на первом. Но ничего, сцепила зубы, улыбнулась и продолжала разговор

  • Mirytska 5 червня 2022, 14:33 1

    Скажіть,що Ви не про декрет зараз думаєте, а переживаєте ,щоб була робота в цей рік.:grinning:Ви , будучи без дітей, маєте можливість багато працювати. Вам не треба йти на лікарняні і бігати за дитиною в садок,брати на роботу.

  • Eovin 5 червня 2022, 14:52

    Так, я це і сказала. Але не повірили, думають, що прийшла пересидіти. Ще дуже не зручно вийшло, що я розплакалася, і їм це не сподобалось

  • Mirytska 5 червня 2022, 15:01

    Повірили чи не повірили це вже не важливо. Саме гірше в цій ситуації,що Ви розплакались.

  • Eovin 5 червня 2022, 15:40

    Так, стидоба. Не знаю, що найшло. Взагалі не плачу, а при людях то тим паче

  • just_Tanya 5 червня 2022, 15:58 3

    @Eovin Не згодна, що то "стидно".
    Вам болить, бо то ваша мрія, поки недосяжна. І звичайно, Вас чипляє, коли хтось так зневажливо каже про те.
    Так їм і відповідайте, що якби могли б - ще б два роки тому пішли у декрет. Може , дійде до таких цинічних главбухш. Вона, може і нормальна людина, і все то лише вплив сфери діяльності. Як у медиків- специфічний гумор, наприклад.

  • Ameli 5 червня 2022, 16:02

    Слухайте, автор. Тут два варіанти, перший, вам на співбесіді попалася дуже роздратована дама, яка перекладає на вас свій минулий досвід. Ну наприклад, вона не може мати дітей, тому і злиться на всіх так сказати дітородного віку, або в неї хтось з важливих співробітників так вчинив, прийшов вагітним працювати (навіть тут були теми, як дівчата йшли працювати навмисно вже вагітними щоб отримати більші виплати і не казали роботодавцю).
    Але є ще варіант, вас саме в це місце колять, якщо це не вперше, бо в вас там рана. І ваші думки там. От саме тому на цьому питанні ви й заплакали, бо ви самі не знаєте відповіді. Десь в глибині душі ви й самі так думаєте, що це лише перевалочний пункт, аби дочекатися декрету.
    Мені теж задають це питання, мені 27. І ще ні разу це питання мене не вибило з колії, бо я знаю відповідь. Поки не планую в найближчі роки, далі видно буде. Да й взагалі я йду на співбесіду з думкою що їм потрібен співробітник, а я можу продати свій час. Це лише обмін на загальноприйнятих умовах.

  • Eovin 5 червня 2022, 17:37

    Тут різні ситуації. Одна, вам 27 і ви поки не плануєте. І друга, що ви не можете, в силу проблем зі здоров'ям.
    І це не перевалочний пункт, я хочу працювати. Бо, реально не знаю, коли це буде можливим через рік, п'ять, або може ніколи

  • Ameli 5 червня 2022, 19:07 2

    @Eovin А Ви першу частину мого коментаря спеціально проігнорували? Чи ви й далі вибирайте з тексту якісь окремі фрази щоб образитися?

  • Коментар видалено

  • Mariya_K 5 червня 2022, 23:29

    То такі роботодавці дивні :crazy_face:. Я колись у вісімнадцять років працювала і була не заміжня, то теж про декрет ляпали :laughing:

  • TaLana 6 червня 2022, 07:02

    Автор не переживайте. Во-первых руководство компаний часто меняется.
    Никто потом не запомнит, кто что, кому обещал.
    Во-вторых, няню никто не отменял.
    Я понимаю дорого, но вае де выход. Я вышла из декрета когда ребёнку было 1,3 года. Всю ЗП отдавала няне. Место сохранила. Дотянула до садика. Больничные был ли, потом бабушки помогали время от времени. Такое себе удовольствие, но крутилась, как могла.

  • IvanNa1977 6 червня 2022, 08:48

    Розкажу зі свого досвіду. Свого часу працювала у великій торговій мережі, там головний бухгалтер теж дуже не охоче брала незаміжніх, або без дітей. Те ж саме "скоро в декрет підете"... Але так сталося, що мене таки взяли (не заміжню) і в один час зі мною дівчину, що біла заміжня, але діток поки не було. Взяли, але не охоче.
    І що Ви думаєте? За три роки ніхто з нас в декрет не пішов, але пішли дві дівчини, які були "стабільні" - одружені та мали по двоє дітей ) У одної старші дітки вже школу закінчували, а вона в декрет пішла ) Так що тут не вгадаєш )

  • Dastish 6 червня 2022, 10:04

    автор, как по мне, Вас изначально не хотели брать. Вы описывали, что это газовая компания, там на каждую вакансию очередь из.... своих. если Вы прошли все этапы собеседований, то Вы уже большая молодчинка. а они просто не знали, как Вам отказать.
    все будет хорошо. смотрите на это под таким углом - значит Господь отвел!!!

  • AlenaShudrenko 6 червня 2022, 10:11

    Не до тих роботодавців ходите.Якщо вони вже відразу вам таке закидають,то пішли вони нафіг.Я один раз сама пішла зі співбесіди,коли мені почали за дитину закидати,хоча я пояснила,що є бабуся і в разу хвороби дитини бабуся може дивитися за нею.На інших роботах такого ніхто і не питав,а якщо і питали,то це просто для збору даних і розуміння ,що мені можливо іноді прийдеться піти на поступки.У всіх діти...робота роботою...так тепер не жити через це?

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу