Наше читання

   Наше читання з початку війни... Страшний зараз відлік часу - досі ділимо на до війни і після початку відраховуємо місяці.. Але читати не припиняли з дітьми, маємо вечірній ритуал - хвилин 30 перед сном я їм читаю. І хоч не завжди був для того настрій, та хотілося хоч якусь стабільність в їхньому житті залишити. 

   В перший день війни ми поїхали до бабусі в село і взяли з собою нову книжку Життя тварин 50 неймовірних тварин, що потрапили в історію, видавництва Ранок. Дуже нам сподобались всі історії. В книзі багато історій про тварин, які допомагали солдатам під час війни. Потім ми подивилися дуже милий мультфільм про собаку Стаббі, яка стала сержантом американської армії. А ще пізніше з задоволенням передивилася разом з дітьми фільми Хатіко, Врятувати Віллі, 3 частини Балто та вперше мультфільм Зарафа.

Потім ми прийняли рішення виїхати за кордон з дітьми і місяць ми перебували в Німеччині. Так як місце було обмежене в валізі, то взяли тільки 2 книжки Малюк Коргі та син взяв Довідник Майнкрафт. 

Відвідуючи місцеві супермаркети не могла не звертати увагу на книги, та на цінники))

Також висловлюю велику вдячність Якабу та іншим видавництвам, які надали безкоштовним доступ до електронних версій книжок. Ми вибрали ось такі.

Діти дуже люблять Вдовиченко. А космокоти надихнули почитати про Ілона Маска.

По поверненню додому спочатку та й досі, коли купую нові книжки, кожного разу сумніваюся чи варто...чи вспіємо їх отримати.. прочитати.. чи не доведеться знову залишати домівку...  

Маємо зараз при читанні нову традицію - читаємо по черзі художню книгу і щось розвиваюче. Ну і ось що начитали.

Династія Криворучків - супер, зайшла на 100%. Весела, цікава, незвичайна. Дуже рекомендую, хто ще сумнівається!

​​​​​​

Одна з новинок Ранку - Дитинство славетних людей. Книжка - загадка, читаєш про ігри і заняття якоїсь відомої людини і намагаєшся вгадати хто це. Потім розгортаєш сторінку з відповіддю, і читаєш коротку інформацію про цю людину. Майже по кожній історії показувала дітям якусь додаткову інформацію з інтернету - наприклад відео з Чарлі Чапліном, картини Фріди Кало та Пабло Пікассо, слухали пісні Луї Армстронга та Едіт Піаф. Загалом і дітям, і мені сподобалась. 

Светлик Тучкин и пузырь желаний Ледерман - дуже цікава і повчальна історія, особливо була доречною для мого сина першокласника. Прочитали з захопленням! 

Але ловлю себе на відчуттях, що наразі важко купувати і читати російські книжки. Є якесь неприємне відторгнення. Тому нових книг російських видавництв не купую. Але те що вже купила раніше, викидати не планую. 

Далі читали про 33 найцікавіші споруди, знову ж таки Ранок) Дійсно цікаві споруди- як всесвітньовідомі, так і взагалі невідомі. Єдине, що мені не сподобалося - це відсутність реальних фото будівель. Малюнки не деталізовані і дуже поверхнево показують всю красу. А деякі малюнки розміщені на згині сторінок, і взагалі нічого не зрозуміти, як от Ейфелева вежа. Тому кожне читання проводили з планшетом, де гуглили і милувалися людськими витворами. 

Докупили в офлайн магазині нові книжечки про Мопса. Дуже полюбили цю серію. На мою думку це з тієї опери, коли обгортка не відповідає наповненню. Для мене це книжки про дружню сім'ю і про правильні сімейні цінності. Поки прочитали про зірку. 

Ще читали про картонівців. Веселі книжечки. Місцями дивні. Але нам таке заходить)

Ну а зараз почали про мурашку Софі. Прочитали поки розділ про рослини і нас прям обурило, що ромашку називають Королиця, вперше з такою назвою зіткнулася..

Темы: дитячі книги


Теги: обзор, книги, детские книги, обзор книг, чтение, читання, щоденик читання

15 коментарів

  • ekaterina78 1 червня 2022, 23:13 3

    Справжні молодці, беру в приклад,. Вертаю традиції читання) миру всім нам

  • butonchik 2 червня 2022, 07:35

    Дуже приємно:hugging: дякую! Вертайте читання, поки це потрібно дітям, бо вони так швидко ростуть...

  • Torri 1 червня 2022, 23:20 1

    Додала в ізбранне, будемо брати приклад))

  • butonchik 2 червня 2022, 07:36

    Супер) дякую!

  • le313 2 червня 2022, 08:50 2

    Вав :heart_eyes: Дякую за чудовий огляд! Багато з цих книжок ми з дітьми також читали і любимо. Особливо дякую, що поділилися також своїми відчуттями у цей непевний час: чи купувати, чи отримаємо - у мене десь так само. Криворучки просто неймовірні. І Картонівців ми любимо. А от мопсик нам чомусь не пішов, тож далі 1 книжки не подужали. 33 споруди і Мураху Софі позичали у бібліотеці - чудові книжки.
    Але ромашка насправді інакша, ніж королиця - з коротшими пелюстками, випуклою серединкою і листячком, наче кріп :wink:

  • butonchik 2 червня 2022, 09:14

    Дякую) :hugging: Ваш коментар надихнув, вирішила не відкладати)) За ромашку загуглила, вона є лікарська, а є польова, будемо тепер знати і розрізняти))) я ще той ботан :face_with_hand_over_mouth:

  • Maksi 4 червня 2022, 19:22 2

    Дякую за огляд! З задоволенням пороздивлялась на всі ці дива :heart_eyes:

  • butonchik 4 червня 2022, 20:26

    Дякую за приємні слова))

  • HoAnna 7 червня 2022, 17:53 1

    З задоволенням прочитала Ваш огляд! Дякую! Гарно і цікаво пишете! Цінники в німецьких магазинах вразили)) І це ж ще тонкі книги, не енциклопедії...
    І книги про мопсів приємно здивували) Ніколи не придивлялась до них саме через обкладинку :grin:
    Скажіть, будь ласка, а якого віку Ваші читачі?

  • 1 коментар
  • HoAnna 7 червня 2022, 18:44

    @butonchik Дякую! Моїм 12 і 8) Ох, в 11 все, що я пропонувала, доньці було не цікаво... Добре, хоч шкільну програму читала)) Чудово, коли діти ще разом слухають книги, і мамі так легше ;)

  • HoAnna 7 червня 2022, 18:45

    @HoAnna І 8р. Не знаю, звідки той смайл взявся))

  • butonchik 7 червня 2022, 20:31 1

    @HoAnna Буду читати, поки слухають) Старша і сама багато читає, якщо їй цікаво. Зараз, щоправда, теж важко підібрати їй книги за смаком. Я після неї теж все перечитую)

  • edelveys 8 червня 2022, 22:56 1

    Чудовий огляд. Дякую) треба мені також повернутися до читання))

  • butonchik 9 червня 2022, 08:18 1

    Дякую за коментар! Повертайтесь до читання і до книжкового клубу! Завжди з задоволенням читала Ваші огляди!

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу