Ще осінь за календарем, ще трохи жовтневої нечисті... Мортіна!

Моя мала дуже любить книжки Барбари Кантіні про зомбі дівчинку Мортіну. Минулого року ми мали цілу "спець операцію" по відправці бабусі і дідуся (що живуть в Україні) в АТБ в той акційний тиждень, щоб роздобути не просто тих інших 3х частин, яких в нас не вистачало, а щоб неодмінно була і 4та, бо саме 4ої в наших місцевих бібліотеках чогось тоді і не було (до речі в англомовному перекладі Мортіна чомусь зветься Ghoulia). "Операція" пройшла успішно, книги вчасно до нас прилетіли і діти з гордістю не тільки прочитали, а і навіть записали  Мортіну в "40 Book Challenge Reading Log", що кожного року пропонує наша школа.За це я пообіцяла дочці, що пошию їй на день народження ляльку. День народження минув разом з місяцем лютим, мала забула за обіцянки, я не мала часу. "Ну і супер!", - подумала я...

Аж тут новий навчальний рік, а значить щорічний книжковий ярмарок і той день коли діти приходять до школи у вигляді улюблених книжкових героїв. "О, Мортіна!" - забажала доця... "ЕЕЕЕЕ, Пеппі Довга Панчоха!" - переконала її я, бо як завжди(!) вона згадала про цю подію лише перед сном за день, коли це мало статись...

Але думки про Мортіну нікуди вже не ділись, і в очах можна було прочитати, що хтось же колись щось обіцяв, га!

Потім прийшов Гелловін і "О, Мортіна" - знову згадала доця... Не дуже довго я її переконувала, що навряд чи її тут впізнають, книга нова і все таке, бо спрацював "блідий мейкап" і нові буци... було вирішино що образ Венздей Адамс дуже схожий і буде впізнаний не тільки дітьми, але і дорослими... Але вже тепер фарбуватися вимагали обидвоє.

Потім наша бібліотека нарешті замовила примірник 4 книги... тому для читального журналу в цьому році було вирішино наново перечитати всі 4, але вже англійською.

Ну і на останок виявилось, що в Італії і Іспанії як раз до Гелловіну (а точніше на початку жовтня) вийшла нова 5та книга про Мортіну. Звичайно ні в тутешніх, ні в українських магазинах її ще немає, але "було б файненько читати нову книгу вже з лялькою" натякала доця. А раз тут вже і наші канікули до Дня Подяки (на яких я того року пошила їй лисинятка з мультфільма "Маленький принц" і вона весь цей час його тягає кругом де тільки можна) то чого ж дарма час гаяти... "...давай ший Мортіну!"

Тож прийшла сюди похвалитись своєю першою лялькою... почала на початку листопада і от сьогодні перший день канікул, і я вже закінчила нашу Мортіну! (вийшло десь днів 15ть з основною роботою на вихідних)

ну і задоволена мармизка

А ще вирішили додати сюди сторіночки "актівітіс" що є в англомовних книгах і не має в українських (перепрошую за перевернуті фотки - то не моя провина, то все алгоритми Кашалота):

А ще в нас є макет паперової ляльки, який я запозичила зі сторінки авторки у фейсбуці... Я використала його як раз як зразок для пошиву ляльки і може комусь просто захочетья роздрукувати його і собі.


Теги: для детей, книга из атб, кантини, мортина, змби

15 коментарів

  • miros_ya 21 листопада 2021, 08:46 1

    Яке все суперове!! І книжкові образи, і геловінські :heart_eyes: І, вааау, п’ята Мортіна!
    А, ви шиєте чи лише вряди-годи героїв із книжок? ))

  • upazh 21 листопада 2021, 15:13

    :relaxed: :shushing_face: ну це лише моя друга така робота з шиття. Все почалось з того що дочка рік тому написала листа Санті з переліком того що хоче. І один з пунктів був лис. Перелік, правду кажучи, був задовгий (а я, наївна, хотіла зекономити… але дочка потім перезамовила Санті голубого Дракона:crazy_face:), а ще в магазині я випадково побачила здоровенний шмат помаранчевого флісу задарма майже, тож я і переконала її що мовляв а давай я лиса тобі пошию, знайшли в інтернеті схему і зшили… Але лиса шити було набагато легше.
    І от тепер Мортіна. І в планах є пошити Кораліну і Венздей Адамс… тож поки так, виходить тільки героїв.
    Але сину пообіцяла -тільки не смійтесь- гірського козла з гри майнкрафт :exploding_head::flushed:… він був у нас в магазині, а я безсовісно відмовилась куплять… але ж зараз всі магазини вже заповнені різдвяним і ті скандинавські гноми мені не дають спокою. Воно вже може й і не модно, але я собі придумала як їх стилізувати трохи по-своєму, і син казав що потерпить з тим козлом…тож трохи змінемо «напрям» героїв.

  • Gnomiki 21 листопада 2021, 09:55 1

    Які ви круті!!! Дякую за допис, п'яту Мортіну та настрій!

  • upazh 21 листопада 2021, 15:13

    Дякую!

  • GlamKid 21 листопада 2021, 10:53 1

    Класс, спасибо!

  • Mama_Ollya 21 листопада 2021, 11:30 1

    Дуже круто, отримала задоволення від вашого допису. Чудова мрмизка)) А в Барбари Контіні вийшла також нова книга про відьмочку.

  • upazh 21 листопада 2021, 15:15

    От я не можу пояснити, але Брунільди як раз у нас і немає… чогось я попустила цю книгу. Але вже в планах. Дякую!

  • Natura 21 листопада 2021, 11:55 1

    Как здорово) спасибо за обзор, доча красотка :blossom:

  • upazh 21 листопада 2021, 15:15

    Спасибо.

  • il_sole 21 листопада 2021, 21:50 1

    Супер!!! Моя донька теж фанатка Мортіни, наступного Хелловіну хоче бути нею :smile:
    Лялька у Вас просто БОМБА!!! :ok_hand_tone1::boom:

  • upazh 22 листопада 2021, 16:10

    Дякую. Добре що ваша попередила про бажання завчасно! :rofl:

  • zoria_zaycheska 22 листопада 2021, 10:14 1

    вау :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: Чудовий допис :thumbsup::thumbsup::thumbsup: І у вас золоті руки :grin:

  • zoria_zaycheska 22 листопада 2021, 10:15 1

    донечка - чудо. Їй так личить :rofl:

  • upazh 22 листопада 2021, 16:11

    Дякую, дуже приємно! :relaxed:

  • le313 22 листопада 2021, 19:58

    Клас! :heart_eyes: Лялька, як справжня!!! Ого, як Ваші діти багато читають! Букчелендж крутезний! Донечка – красуня, така сяюча і радісна. Мабуть вона ніколи, ну майже ніколи, не засмучується.
    Шкода, що в українському перекладі нема сторінок із завданнями. Мої діти таке люблять.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу