"12 річний прем'єр-міністр"(Том Маклоклін), видавництво "Час майстрів"

Одразу відчувається, що книжка написана батьком) Неперевершаний англійський гумор, безліч бешкетних ситуацій! Просто про важливі речі! Про вміння не просто "хотіти", а й нести відповідальність за свої дії, визнавати помилки, мінятися, дорослішати!

Знайомтеся з Джо Перкінзом — дванадцятирічним школярем, який за один день прославився на весь світ! Усе почалося випадково: місцевий парк закрили – і мама Джо втратила роботу. Під час візиту прем’єр-міністра Джо лише хотів попросити його не закривати парк, але той і слухати не захотів. Тож Джо висловив йому все, що думає. Коли політики нарешті почнуть дбати про звичайну людину, яка змушена постійно працювати й зовсім забула, що таке розваги? Ось якби при владі був Джо, він би запровадив нові закони. Жабо для жаб! Басейни в потягах! Автобуси-банани! Маскарадні п’ятниці по четвергах!.. І не встиг Джо кліпнути оком, як чинний прем’єр-міністр під тиском народу пішов у відставку й передав Джо всю владу. Годі дорослим керувати країною — час дати шанс дітям!

Топ улюблених цитат:

1.— Я лише хотів, щоб ви мене вислухали, а я б розповів вам про парк. П’ять хвилин — і все, але у вас і на це забракло терпцю. Ви тільки те й зробили, що накричали на мене, а так неправильно. Політики не повинні командувати нами — це ми маємо командувати ними. Вони працюють на нас, правильно? Це ми їм платимо зарплати. То як вони можуть закривати парки, не порадившись спершу з нами!

2.Слід обладнати котів вай-фаєм. Це те, як можна повсюди забезпечити сигнал. А надування бульбашок із жуйки треба включити до олімпійських видів спорту.

3.— І чому в потягах немає басейнів? Поїздки були б набагато веселіші. І чому всі автобуси однакової форми? — зненацька поцікавився Джо, не звертаючись ні до кого конкретно. — А я скажу вам чому: щоб ми плуталися й усюди запізнювалися. Для різних маршрутів потрібні різної форми автобуси. Якби до крамниці їхав автобус-банан, ви б його не проґавили, правда ж?

4.Це був надзвичайний день в історії нашої країни. У повітрі відчуваються зміни. Зміни, яких ми всі в душі прагнули, але боялися їх вимагати. Ніхто на це не наважився, окрім Джо Перкінза — маленького хлопчика з великими ідеями!

5.Новий прем’єр-міністр знову відзначився: цього разу у своїй школі, — повідомляв репортер. — У щільному графіку він викроїв час на веселощі й дурощі з учнями школи святого Петра, а ще винайшов новий вид спорту! За кілька 118 119 днів парк, який Джо Перкінз так хотів відновити, знову відкриється і стане ще більшим і кращим, ніж був раніше.

6.Я завжди хотів лише одного — щоб світ усміхався, проте нині я розумію, що неможливо всміхатися повсякчас. Мабуть, я перестарався, насаджуючи веселощі, бо постійно веселитися теж, певно, неможливо. Але одне я знаю точно: життя у світі, де немає розваг, сміху й радості, — це не життя, і такий світ нікому не потрібен. Діти мають тішитися дитинством, але й дорослим непогано б дозволити часом поводитися, як діти.

 

 

 

 

2 коментаря

  • Коментар видалено

  • le313 14 листопада 2021, 16:18 1

    Так виглядає, що нам з дітьми сподобається. Дякую за огляд.

  • Katerina_Kulyk 14 листопада 2021, 19:31 1

    Дякую! Книжка цікава. Можна багато тем з дітьми обговорювати.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу