Експерименти з ілюстраторами. Катерина Волжина

 

 

Цей огляд стосуватиметься візуального оформлення, тому що дані літературні твори - зовсім не новинки, хоча саме творчість Несбіт не торкнулася мене в дитинстві (у моїх бібліотеках цих книг не було). Втратила я багато, як виявляється. Задоволення від прочитаного отримала неабияке, проте все-таки позначка "6+" на своєму місці - це чудове читання має бути спільним із дитиною.

А тепер детальніше про об'єкти мого захоплення.

Эдит Несбит "Волшебный город"

 

Моєї пристрасті до ілюстрацій уже не приховати - я таки колекціонер. І от ще одна художниця зайняла свою комірку. Її малюнки дуже своєрідні, з родзинкою, а робота з кольором заслуговує окремої оди :rofl: Це ім'я для мене виявилося зовсім новим, тому книг в її оформленні маю поки лише 2. Але вони настільки мене вразили, що назріла демонстрація.

Перш ніж розмістити багато фото, напишу кілька слів про саму книгу - без спойлерів, як завжди. Видання чудове від обкладинки до паперу, але воно якраз із серії не дуже комфортних з огляду на вагу. Читається на одному подиху, хоча спочатку дивували деякі авторські "фішки" на зразок звертання до читача: для мене незвичний такий тісний діалог із письменником. А далі вже й не уявлялося інакше, так звикла до манери. Сюжет дуже цікавий, оригінальний, навіть провелося мимоволі кілька паралелей, проте, зважаючи на його давність, у плагіаті авторка не підозрюється. Шкода, що прочитала книгу зараз, не згідно з віковими рекомендаціями, але як же добре, що вона не омине моєї дитини, ще й така красива. Просто магічна, як і її назва.

                     

 

Оскар Уайльд "Мальчик-звезда"

 

Сюжет цієї книги, мабуть, знайомий усім. І в мене її красивої не було зовсім, лише букіністичний убогий скарб. Насамперед мушу закинути камінь у город видавця: розчарував "дотепний" задум розмістити в такому шикарному виданні гру. Невже без такої "заманухи" був ризик не продати накладу? Не знаю, як кому, а для мене це "обульварнення". Зате є родзинка, яка компенсує цей нюанс. Геніальні ідеї трохи посварила, а тепер про прекрасне. 

              

     

 

І бонус - велика розгортка :heart_eyes:. Лише сфотографувати проблематично. 

      


Теги: иллюстрации, рус, катерина волжина, оскар уайльд, мальчик-звезда

10 коментарів

  • KcuMarik 4 вересня 2021, 12:15 2

    я с Несбит знакома по этой книге и она мне вообще не понравилась, язык спотыкался постоянно, пока читала малому вслух.Было нудновато, но книгу осилили с горем пополам)) На этом знакомство решила закончить и от книги давно избавилась))
    Хотя может именно с ней не повезло и другие сказки Несбит не такие скучные.А может дело в переводе...

    Зображення
  • 2 коментаря
  • zoria_zaycheska 4 вересня 2021, 13:28

    @KcuMarik От тому я і не маю нічого проти скорочених текстів або переказів. Щоб не читати по діагоналі, деколи краще нехай ця робота буде зроблена ДО. Вітер у вербах читати дитині напевно краще скорочено, а то і переказ.

  • zoria_zaycheska 4 вересня 2021, 13:31

    @KcuMarik а Город нічого так, купа абсурду, але то ж дитині читати. Ми он Повітряних рибок читаємо який раз - я в шоці деколи :astonished:

  • bondarka 6 вересня 2021, 10:38

    @KcuMarik А я люблю "Ветер в ивах" - я-взрослая, ребенку-мне эта книга вряд ли бы понравилась) И как раз первые главы самые красивые, поэтичные. Надо достать поближе)) Но книга явно на любителя.

  • de_la_Fere 4 вересня 2021, 13:43 1

    Зорь, спасибо за знакомство с иллюстрациями. Это не совсем моё, но как говорится, на вкус и цвет :smile:. У меня Мальчик звезда с Гольц. Само произведение сыну читать не буду, прочитала себе, уверена, что Миша не оценит, я в детстве фильм любила этот. С Несбит у нас не сложилось тоже. Есть одна про драконов, пока брать не буду её, но как для коллекции, то можно собирать.

  • zoria_zaycheska 4 вересня 2021, 14:36 1

    У мене просто нічого подібного не було ;) Дуже своєрідні малюнки. А манера викладу в Несбіт спочатку напружувала якось, а потім втягнулася і стало зовсім цікаво. Тепер планую ще одну її книгу прочитати, щоб розширити горизонти. А там буде видно. Ну а Уайльд - то напевно собі, а там буде видно, чи воно дитині треба.

  • bondarka 6 вересня 2021, 10:39

    Мне нравится Волжина) У Несбит читала книгу "Ледяной дракон" (кажется, так - от Речи). Своеобразные сказки, но интересные. Город тоже читала, в этом же издании. И помню очень фрагментарно.

  • zoria_zaycheska 7 вересня 2021, 00:07 1

    я знаю, що подобається Волжина ;) а знайомство з Несбіт продовжу з "П'ятеро детей.." Город мені все-таки сподобався - уже осіли думки. Своєрідна така історія, і ілюстрації тут ідеальні для мене

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу