2 "12+" і тонна фото ;)

У часи перманентних родинно-побутових буднів багато читати для себе не доводилося :cry:, але Крихітка росте - і часові можливості поступово збільшуються. Протягом останніх кількох місяців прочитала трохи нової для мене літератури. Дещо вразило, дещо не дуже, над дечим іще думаю. Здебільшого це дитяче та підліткове (young adult), але вже не 32-сторінково-малючкове. Тому назріла серія оглядів :sunglasses:. Сьогодні відібрала 2 книги "12+", з яких одна дуже сподобалася, а друга надзвичайно здивувала.

Оксана Силаева "Странник Тим, или Детективное агентство "АГАТА" (художник Евгения Смоленцева), "Абрикобукс"

Це перша частина детективного фентезі-циклу. Ось це одразу і зацікавило - мікс стилів. Відіграло не останню роль і видавництво, адже вони працюють із талановитими авторами.

Прочитала на легкій хвилі. При віковій рекомендації "12+" для мене у "35+" сюжет не просів жодного разу. Спойлерити не люблю, тому пишу лише з натяками :wink: Є звичайний світ, наш, сіро-буденний, де головний герой у результаті аварії отримав травми, які обмежили його фізичні можливості, і є алея Срібних Каштанів у дивовижному вічному місті Амальгама на перехресті світів, де весь час нові пригоди та відкриття. Не хочеться проводити паралелі з відомим кіношедевром, але ситуації схожі, лише механізми переміщення в здорове тіло різні ("Аватар").

Звісно, не обійтися без друга - тут це провідник магічна рись (точніше самець рисі :point_up:) Крендель, якому, між іншим, дошкуляють звичайні земні блохи :smiley::rofl:. Він стане новою сім'єю хлопця, і разом вони реанімують родинний будинок Тіма, що дуже важливо :point_up:. Надзвичайно цікава концепція синхронізації життя помешкань і життя їх хазяїв -  в Амальгамі дім помирає разом зі своїм господарем... 

Сюжет динамічний, з абсолютно доречними мелодраматичними паузами. Кровозамісів у книзі нема :rofl::rofl::rofl:  Найстрашніше, що я прочитала тут, це, мабуть, 4 статті Кримінального кодексу Амальгами. Артефактам, світові флори і фауни відведено достатньо місця в подіях і навіть у кінці книги є ілюстрована мікро-енциклопедія. Хотілося б більше малюнків, просто тому, що сюжет дозволяє, але на якість читання це не вплинуло. Пречудовий початок, чекаю продовження історії. Лише, на мою суб'єктивну думку, починати можна раніше, а не в 12+.

                    

    

 

Арманд Балтазар "За пределом времён: Диего и рейнджеры Мегатлантики", "Карьера Пресс"

Книга про альтернативний всесвіт, який виник у результаті Зіткнення Часів. Знову-таки, буде без спойлерів, лише спробую описати свої враження без опису сюжетних ходів.

Такої щедро ілюстрованої "пампушки" ще ніколи не доводилося читати. Точно не рахувала, але ілюстрацій не те, що багато - можна і тексту не читати :rofl::rofl: Жартую, звісно. Для мене було загадкою, чому така красива книга має багато негативних відгуків саме через багато малюнків. Вирішила перевірити. Я не строгий рецензент: просто якщо не цікаво, то закриваю книгу за півгодини і мучитися не буду. Зізнаюся: частину прочитала по діагоналі, занадто банальним подекуди виявлявся сюжет, передбачуваним, хоча задум про одночасне існування різних епох геніальний. Але ж не треба забувати про цільову аудиторію - підлітків. От якби мені цю книгу в правильному віці, це був би мега-хіт. Тому вихвалятиму те, що сподобалося. Малюнки і текст чудово взаємопідсилюються: недописане можна подивитися :point_up: Це правда. Відчуття таке, наче фільм переглянула :ok_hand: Сюжет динамічний, екшн є, підліткові пристрасті є, тренди є, насильства в міру :rofl::rofl::rofl: Що ще хочеться особливо відзначити (люблю я сентиментальні нотки в суворій реальності). Книга написана для конкретного читача - автор адресував її синові :heartpulse::heartpulse::heartpulse:  Чи це не найкраща оцінка для твору? Автор то не простий дядько :sunglasses::sunglasses::sunglasses: - поцікавтеся, кому припаде до смаку, щоб я не писала тут тонни тексту, бо зараз буде тонна фото :rofl::rofl::rofl:. До речі, права на екранізацію куплені крутим режисером (інфо з інтернету - не перевіряла :thinking:). Підозрюю, що фільм буде касовим.

А зараз обіцяна тонна фото. Хоча, мабуть, тут і половини не буде, бо при шестистах сторінках малюнки на кожних 2-3 сторінках часу не вистачає відзняти, та й занадто вже великим це було би порушенням авторських прав :rofl::rofl::rofl::rofl: 

TIMELESS

 

 

                     

               

         

Здогадалися, хто це?

Дякую, що зазирнули :ok_hand::ok_hand:


Теги: обзор книг, иллюстрации, детектив, для подростка, оксана силаева, странник тим

12 коментарів

  • KcuMarik 5 липня 2021, 06:34

    Timeless очень красивая! :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:Спасибо,что подробно показала,Зорь! Пойду еще почитаю отзывы)

  • 3 коментарі
  • zoria_zaycheska 9 липня 2021, 15:49

    @KcuMarik супер :ok_hand::ok_hand::ok_hand:

  • zoria_zaycheska 9 липня 2021, 15:52

    @KcuMarik І яких там 500 г? :rofl::rofl::rofl:

  • zoria_zaycheska 9 липня 2021, 15:53

    @KcuMarik так, це вони :thumbsup:

  • de_la_Fere 5 липня 2021, 09:03

    Вааауу! Спасибо, Зорь! Тима то я уже жду, благодаря твоим рекомендациям, а вот Timeless отложила в корзину. Дорого, но она явно того стоит! Надо брать:heart_eyes::orange_heart:

  • zoria_zaycheska 5 липня 2021, 09:18

    :grin: Надіюся, Тим не розчарує. То ж усе суб'єктивно ;)

  • de_la_Fere 5 липня 2021, 09:24 1

    @zoria_zaycheska Книги Абрикобукс меня еще ни разу не разачаровывали, я б у них все скупила.:heart_eyes:

  • bondarka 6 липня 2021, 18:16

    Зоря, спасибо за обзор! Обе интересные, но Таймлесс невероятная, шикарная! Класс!

  • zoria_zaycheska 6 липня 2021, 23:24

    дякую, що зазирнула, Анюта;)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу