С. Прокофьева: Маша и Ойка

Була у нас книга вид-ва Школа, почитали і віднесла я її в садочок; такі повчальні коротенькі історії, думаю, вихователі зрадіють. Але ж додому треба теж купити, не начиталися ще. Як завжди відкладала-відкладала, новеньке щось купувала і тут трапилась мені нова за ціною вживаної книга від Махаону. Вона мені завжди більше подобалася ілюстраціями, хоча вживу я її не бачила. Купила махаонівську, читаємо. Маю претензії. Забули розмалювати назву 

У тексті Ойка віддає свій черевичок, щоб врятувати Мишеня, а намалювали Машу в одному черевику. Найбільший для мене ай-ай, що дитина моя це помітила!! Може, просто, Маша така звєзда, що всі лаври вирішила собі забрати і Ойкин черевик не взяла, а свій використала? :)

Малюнок під заголовком останьої казки не має нічого спільного із змістом самої історії (в попередніх, картинка ілюструвала епізод з казки), він з попередньої казки.

І головний Герой  - найбільший Машин друг - Польовий Дзвіночок, завдяки якому Машу врятували від Крокодила, не намальований жод-но-го разу на всіх п"яти сторінках! Остання ілюстрація - Слоник став маленький, як зайченя; Собачка став розміром, як конячка; Сонечко, як пташка, а Дзвіночок, як дерево - де-е-е він?! :///

Цікаве питання мало виникнути у тих уважних читачів, які читали книгу Школи ;) Яке таке Слоненя? Адже найбільшим Машиним другом важав себе Бичок. А ось так. Тут, вже, очевидно, Школа вирішила колориту українського внести, додавши до сюжету вола :)

Я ж полізла на Лабіринт шукати правди (у фотках розворотів до інших видань), а пішла звідти із новими клопотами: полізу шукати в мережі казки, яких немає у Школи та Махаону: Сказка о высунутом язычке, Сказка о бутылке рыбьего жира,Сказка про маму, Сказка о том, как волчонок хотел стать белкой, Сказка про красные варежки.

Але звірята у махаонівському виданні, мені все одно подобаються. Але відсутність Дзвіночка - як в душу наплювали :/ Я так хотіла саме це видання! Хоч, бери і домальовуй!


Теги: детские книги, книгиmirosya, махаон

8 коментарів

  • Makaronka 22 вересня 2016, 18:41

    Книга супер,купила деткам в детсад на подарки к дню рождения,в Ашане на электронике они по 32 грн

  • Kosmonatka 22 вересня 2016, 18:50

    Не пам'ятаю щодо назви ,не звернула увагу. Підпишусь під іншими наріканнями)). Там ще є декілька, н-д не співпадає колір гномикових речей із описом (де вони перуть йому). І отой кіт)) Дитина каже: "Мамо, почитай мені про котика")) А я йому: "Та там не про котика, то просто так художник намалював". Дитина спочатку не розуміє, а потім заспокоюється: "Мабуть, художник просто любить котиків". "Мабуть", - погоджуюся з ним.))
    Але ми ці всі недоліки проковтнули мовчки. Мої діти дууууже люблять цю книгу)). З першого дня. То нехай вже... і з тим дзвіночком, і з одягом. Є інші її варіанти, але ця, на мій погляд, найкраща.

  • miros_ya 22 вересня 2016, 19:03

    І мені ця - мммм :) Я б у садок не віддала цю, купила б Школу.

  • Sophia_125 22 вересня 2016, 19:16

    дякую за гарний і дуже цінний огляд. ось саме з цих причин я шукала цю книжку іншого видавництва. ледве знайшла на укр мові
    http://mama-znaet.com/content/masha-i-oyka-vidavnictvo-mahaon

  • miros_ya 22 вересня 2016, 19:52

    То Ваш огляд? Теж Махаон, але інша серія, більш раннє видання.

  • Oksana_Kh 22 вересня 2016, 20:09

    Я недавно купила цю книгу від Школи. А потім за кілька днів попалось оголошення,де продавали від Махаону за 45грн нову. Але мене і Школа влаштовує)) хоч погоджусь,що тут малюнки дуже гарні))

  • Alino4ka07 22 вересня 2016, 23:35

    У нас тоже книжка от Школы. Мне очень понравилась! Да и повезло купить ее здесь на Клумбе за 30 грн (новую)!!! Про Машу мне больше понравилась, чем про собачку Соню.

  • miros_ya 22 вересня 2016, 23:57

    А у мене тут "чем дальше в лес, тем толще партизаны" :)) Казки-то такі, да не такі у наших книжках

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу