Г.Манкель: Кіт, що любив дощ; Махаон

Якщо любиш - відпусти, якщо воно твоє, то обов"язково повернеться, якщо ні - то ніколи твоїм і не було. Г.Г. Маркес

Головний герой хлопчик Лукас, у першому ж розділі йому виповнюється 6 років і він отримує у подарунок чорне кошенятко, якого називає Вугликом. За почуттями, які тваринка викликає у Лукаса, кошеня стає для хлопчика і першим коханням, і дитиною. Ніжність і довіра, відповідальність, переживання аж до фізичного болю, коли він не може знайти свого пухнастого друга.

Сім'я, стосунки між рідними описані реалыстично :)))) Старший брат - на прізвисько Вихрик - спеціально драконить меншого, тато не завжди послідовний та справедливий, мама - Беатриса - може поринути з головою у свої справи й не слухати уважно; всі можуть відмахуватися від малої дитини, але ж люди не роботи, ми не завжди дотримуємося всіх вичитанних у Петрановської чи Фабер+Мазліш порад ;)

Одного дощового дня Вуглик справді зникає... назавжди, як з'ясовується потім. Це справжня ТРАГЕДІЯ для хлопчика, він щовечора засинає сидячи біля вікна і виглядаючи Вуглика, він стає дратівливим, тікає з дому, щоб шукати котика у місті.

Ось тут проявляється вся сила сім'ї, її підтримка: брат разом із друзями шукає кошеня по вулицям, мама пише і розклеює разом із сином оголошення, тато бере вихідний на роботі (до цього він робив таке лише одного разу, коли старший брат забив голову, впавши з дерева) і їде із малим на цілий день за місто. Там, у лісі, серед природи тато - Аксель - і розповідає про Країну Дощів.

В анотації написано "У повісті... ідеться про життя і пригоди... Лукаса та його улюбленця". Ні, книга не про це. Котик зникає вже у четвертому розділі й решту десять ідеться про переживання маленького відданого хлопчачого сердечка і події, що супроводжують ці переживання: пошуки кошеняти, пошуки відповідей; втеча, єднання у горі із рідними, їхня підтримка; висновки. Позначати книгу як "сумна" мені не хочеться, ще не візьметеся читати, а вона хороша. Просто, книга філософська, а не пригодницька :)

Читала сама собі, тому дитячих вражень не напишу :)

112 стор, 195х235


Теги: детские книги, книгиmirosya, махаон

11 коментарів

  • kusik 26 серпня 2016, 09:44

    О,мы читали,такая грустная история:disappointed:

  • MamaLuba 26 серпня 2016, 10:11

    Котик не повернеться? Як все закінчилося?

  • 3 коментарі
  • MamaLuba 26 серпня 2016, 14:20

    ну такий текст не страшний, діти з нормальною психікою завжди знайдуть цікавий вихід.

  • miros_ya 26 серпня 2016, 15:37

    :) Я, просто, вже до кінця довожду докази із прямим текстом :) Щоб Ви впевнилися, що натяків на смерть тваринки у тексті немає

  • MamaLuba 26 серпня 2016, 15:45

    Дякую, :) за старання ;) :) :)

  • Karolina 26 серпня 2016, 14:00

    Здорово что есть такие книги. При потери домашнего любимца можно ее прочесть или рассказать своими словами. Спасибо за обзор! Познавательно

  • miros_ya 26 серпня 2016, 15:39

    Прошу.

  • Oksana_Kh 26 серпня 2016, 18:49

    Гарна. І огляд гарний

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу