Про що розпитати в гінеколога?

Вагітність 6 тижнів.

Сьогодні записана на перший візит до гінеколога. Не знаю що питати) Вагітність друга,але з різницею у 10 років. Дочку народжувала в 19, то мені здавалось що я все знаю, я ні за що не хвилювалась і т.д. А зараз якось все по-іншому)) 

Знаю що буде УЗД, огляд і стану на облік. Про що розпитати не знаю. А ще я дуже хвилююся, тому що гінеколог - чоловік. А я ніколи не була в гінеколога чоловіка)) А ще я цього лікаря не знаю взагалі, просто у нашому місті він вважається найкращим, дуже багато позитивних відгуків.

Темы: анализы

24 коментарі

  • Polina_Andreeva 8 лютого 2021, 11:59 2

    Меня в 6 недель врач не осматривал

  • 2 коментарі
  • anna_mak 9 лютого 2021, 12:13

    @rehfuf В Польше осмотры по протоколу при каждом визите, так что тут либо не ходить к врачу, либо ходить реже либо отказывайся и возможно искать другого врача который игнорирует протокол

  • Kvitoslava 9 лютого 2021, 12:50

    @anna_mak Та да.

  • Kvitoslava 9 лютого 2021, 12:50

    @rehfuf Дивився, так шикарно мене ще ніхто не дивився і цитологію взяв. Навіть не відчула

  • Vista 8 лютого 2021, 12:03

    Я народжувала в 2016 році і в 2020. То обидва рази, я приходила теж в 5-7 тижнів, мені давали направлення на УЗД (підтвердити, що є вагітність, підтвердити що вагітність не позаматкова), призначали пити фолієву, виписували направлення на деякі аналізи і перший скрінінг. І з оцим усім треба було прийти в 12 тижнів ставати на облік. Щодо гінеколога чоловіка, то в мене теж лікар чоловік, дуже толковий. Я з ним і народжувала 2 рази) то я в захваті від нього. А щодо питань, то Ви тепер часто будете до нього ходити, тому не обов'язково все питати в перший прийом) Плюс, у Вас ще багато часу щоб освіжити свої знання щодо вагітності і пологів)

  • 1 коментар
  • Коментар видалено

  • Cherry 9 лютого 2021, 00:22

    @Kvitoslava А кто вам такое сказал, что не получите выплат?

  • Cherry 9 лютого 2021, 00:23

    @Kvitoslava Поняла, в Польше по-другому.

  • Tandt 8 лютого 2021, 12:11 1

    Что выпытывать у врача на шести нед... Кушайте, отдыхайте, гуляйте на свежем воздухе, оградитесь от стрессов, сейчас очень важный период закладки орг, берегите себя от сезонных инфекций (и ковида) и меньше думайте и читайте.
    Вам нужно узи, как выше пишут подтвердить маточную нормофизиологич беременность, сдать сибиси, общ ан мочи, может на сахар еще отправят. Слушайтесь врача и меньше гугла.

  • Tandt 8 лютого 2021, 12:13 1

    Еще тройка геп, вич, сиф к общ ан крови.
    Это стандартно. Вы ж не в Украине живете, разве не так?
    А если так, то что тут наши советы-все будет по протоколу и согл вашей страховой.

  • Kvitoslava 8 лютого 2021, 14:56

    @Tandt Так, я в Польщі, але йду до лікаря не по страховій. На рахунок неї з ним переговорю, якщо приймає по страхуванню то запишусь на наступний прийом, як ні,то якщо сподобається буду без страхової

  • Rossa 8 лютого 2021, 12:31

    На учёт ставят с 11 недели. Может предложить УЗИ и даст сдать разные анализы, чтобы к 11 неделе у вас все было на руках. Если ничего не беспокоит, то и нечего особо рассказывать.

  • Kvitoslava 8 лютого 2021, 14:57

    Я маю стати на облік до 10 тижня. Я
    в Польщіі. УЗД зроблю в лікаря сьогодні.

  • Rossa 8 лютого 2021, 15:13

    @Kvitoslava Ясно. Я сразу узнавала, какой роддом закреплён за нашим ЖК. Это если рожать по законам Украины. Потом читала и узнавала, стоит ли в этот роддом. А так всю беременность в основном вопросы только по самочувствию и анализы

  • Yana_239 8 лютого 2021, 14:17

    Ви ж у Польші? Думаю, там усе трошки інакше, ніж у нас )

  • Kvitoslava 8 лютого 2021, 14:59 1

    Так,не знала,що мене хтось пам'ятає)))
    Але питання по вагітності одні мабуть... Я не знаю що питати в лікаря взагалі)) Інакше тут тільки те що або страховка або приватно. І що на огляд раз у місяць. А на 8-9 міс що 2 тижні.

  • D_a_r_i_n_k_a 8 лютого 2021, 15:35 2

    @Kvitoslava Ну за анализы он вам сам всё расскажет и за будущие приёмы тоже.Он должен ещё спросить о вашем самочувствии.Может беспокоит что? Спросите о витаминах,сейчас зима,может надо какой комплекс принимать?

  • anna_mak 8 лютого 2021, 16:56

    Прийдете к врачу, вас осмотрят на кресле, померяют давление, вес, если нужно будет врач сам сделает узи сразу. Даст направления на анализы, возможно порекомендует витаминки. Обменку мне заводил врач сразу.

  • 1 коментар
  • Kvitoslava 9 лютого 2021, 12:59

    Навіть не важив і не міряв тиск. Не знаю що робити. Лікар приватно тільки приймає. Взяв цитологію,УЗД. Вагітність 7 тиждень. Написав аналізи. Сказав зробити в цьому тижні, а чому саме в цьому хз. Знаю що можу до 10 тижня. Порахувала, десь на 200-250 зл. Ще сказав що не обов'язково,але можу зробити аналіз пренатальний, у нього коштує 350 зл, але його не буде а тому тижні коли мені треба зробити, то в про-фамілію відправив. А там ясно що дорожче. Сказав записуватись якнайшвидше, бо потім не буде місць. А я не знаю чи його робити чи ні. Так як я зрозуміла, то якщо аналіз покаже ризик то не значить що дитинка буде хвора чи з патологією, то треба буде брати рідину з живота, пункцію. Але як і ця пункція покаже що якась проблема таки є, тоді що? Тоді ще гірше переживань. Типу пише що ми матимемо час на підготовку можливо до операції або ще чогось ((( а як наприклад той скринінг покаже що є ризик, а пункція що нема нічого, це ж також не заспокоїть мене...

  • Kvitoslava 9 лютого 2021, 13:01

    @anna_mak Думаю, чи то не йти все-таки на NFZ. Місто невелике. Черги теж мали б бути не дуже великі. Аналізи халявні, окрім скринінгу звісно, його тільки якщо я попадаю в категорії ризику,а я не попадаю.

  • anna_mak 9 лютого 2021, 13:41

    @Kvitoslava Ну смотрите сами. Визит к врачу каждый месяц, плюс анализы, плюс узи. Я так поняла отдельной страховки у вас нет. Поэтому экономически выгодно все таки пойти по нфз. У меня были обе страховки, обслуживалась в частной клинике (она мне была просто ближе). На анализ пренатальный меня не отправляли... (тут наверно надо для себя решить если вдруг что-то не так то что?) Обычные ежемесячные осмотры, анализы крови, мочи, на инфекции и группу крови обязательно и позже анализ на сахар. УЗИ каждый визит и два больших узи по плану (это в отбельную клинику). К моему врачу попасть было тяжеловато - бронировала визиты за месяц - поэтому с очередями бывает по разному.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу