Листи Різдвяного Діда. Дж. Р. Р. Толкін

Читацький дискусійний клуб. На завершення року читаємо і обговорюємо

Анотація із сайту видавництва:

Щороку в грудні дітям Дж. Р. Р. Толкіна приходив конверт зі штемпелем Північного Полюса, а всередині — лист, написаний химерним тонким почерком і оздоблений чудовими кольоровими малюнками. Всі ці листи були від Різдвяного Діда і розповідали дивовижні історії про життя на Північному Полюсі: як північні олені зірвалися з прив’язі й порозкидали подарунки по всій околиці; як безталанний Білий Ведмідь видерся на крижаний полярний шпиль і гепнувся звідти на будиночок Різдвяного Діда, провалившись крізь дах; як той Ведмідь розбив Місяць на чотири шматки, і через це Місячанин упав із неба в Дідів садок; як велися війни з полчищами капосних гоблінів, котрі жили в печерах під будинком. Часом якусь приписку надряпував Білий Ведмідь, а часом Ілберет Ельф дописував щось своїм елегантним плавним почерком, додаючи цим історіям ще більше життя і гумору.

У процесі читання ділимося враженнями в коментарях до цього допису.

Приємного читання :book:, омріяних подарунків від Миколая:gift:, щасливого Нового Року :christmas_tree: і веселих Різдвяних свят :stars:.

9 коментарів

  • le313 15 грудня 2020, 10:33

    Цитати з книжки, які видались мені влучними/смішними/цікавими...

    Зображення
  • 1 коментар
  • Dobrovolzeva 25 грудня 2020, 15:05 1

    @Dobrovolzeva Выбежали из дома и увидели, что белый медведь висит на дереве. «Ты же не украшение! — сказал Дедушка». — «Зато я горю», — отозвался мишка. Он и вправду горел. Мы плеснули на него водой, что испортило многие украшения, но спасло его шкуру.

  • Dobrovolzeva 25 грудня 2020, 15:17 1

    @Dobrovolzeva Белый медведь показал себя героем (надеюсь, сам он о себе так не думает).

  • Dobrovolzeva 25 грудня 2020, 15:29 1

    @Dobrovolzeva Наверно, на следующий год вы уже не будете ждать подарков от Рождественского Деда. Значит, настала пора прощаться. Но я вас не забуду. Мы сохраняем письма наших добрых друзей и помним их имена. Когда–нибудь, когда вы подрастете, у вас будут свои дома и свои дети, мы обязательно к вам вернемся.

  • le313 15 грудня 2020, 10:35

    Ця книжка надихнула мене почитати :pencil:

    Зображення
  • Dobrovolzeva 25 грудня 2020, 16:29 3

    "Листи різдвяного діда" має прочитати кожен, у кого підростають малюки, і чим швидше це станеться, тим краще. Свято і чудеса створюють не лише подарунки під ялинкою, але й такі щирі, прекрасні листи, історії, вірші, малюнки. Толкін ще й художник нівроку)))
    Книгу читала в електронному форматі, зараз не можу, на жаль, дозволити купити книги для себе, а це сама така хотілочка, але обов'язково придбаю, мені вона дуже припала до душі) Від білого ведмедя я у захваті))
    Підсумовуючи, скажу, що цього року до моїх рук завдяки ЧДК потрапило багацько гарних книг, дякую, вам дівчатка, за це)

  • le313 3 січня 2021, 23:59

    Мій син також у захваті від білого ведмедя. Навіть сам взявся читати все, написане ведмедем :slight_smile:

  • le313 4 січня 2021, 00:06

    Навіть не знаю, які ще гарні слова підібрати для характеристики книжки, крім тих, які вище написала Dobrovolzeva, і тих, що є в анотації. Коли ми в жовтні у ЧДК читали біографію Толкіна, мені хотілося дізнатися більше про Толкіна-тата. "Листи" трошки допомогли побачити тата, який дбайливо творить казку для своїх дітей впродовж багатьох років :two_hearts: При чому не обмежується сухим листом на Різдво, а ще з осені готує дітей до свята. Таааак чудово! Мої діти слухали уривки з книжки і старшого сина та вся історія добряче зацікавила. Для мене це також гарний показник!

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу