Ще одна історія про Дусю і Поросятко Гав

Знаю, що на Кашалоті вже є ті, хто читав першу історію із цієї серії. А я б хотіла розповісти про другу, яка за 2 тижні вже буде українською (до речі, російською її немає наразі).

Ще коли прочитала її в оригіналі польською, то зрозуміла, що це дуже важлива книжка. Принаймні для моїх двох синів точно. Я навіть кілька лайфхаків із книжки одразу застосувала на практиці. Наприклад, за столом - коли вкотре доводилося пояснювати, що спершу ми їмо суп чи гречку, а вже тоді можна з'їсти щось на десерт. Або що спершу виконуємо домашнє завдання (то вже для старшого першачка), а опісля ігри, лего, машинки... І так далі.

Авжеж, це очевидні речі для нас, батьків. Тільки ще б ми самі були такі послідовні, відповідно до наших ідеальних уявлень про себе )))

Але повертаюся до книжки. Бо тут є гарна історія, навіть смішна (коли тато готує бутерброд спросоння, чи коли хлопчик у садку одягається трішки дивно) - тобто всілякі побутові речі показано в контексті. І по-друге, тут знову історія в історії - пригоди Поросятка Гав. Цього разу він потрапляє у відому казку, але там усе відбувається навпаки. І цей авторський прийом мені дуже імпонує - дитина взагалі відволікається від реальності, хоча насправді вона перебуває у тій же темі книжки.

Ну, і ще що важливо - тут є ситуації і вдома, і в садочку/публічному просторі, і казці. Тобто такі три важливі для дитини виміри.

А б іще багато писала про враження від книжки. Але краще покажу кілька розворотів - без цього ніяк у розповідях про дитячі книжки... 

5 коментарів

  • morda_panda 7 жовтня 2020, 20:25 1

    Гарна книжка. Сподобалося масло на кетчупі)) А я все думаю як ото пояснити, що спочатку уроки, потім прогулянка=)))

  • ZhukiBooki 7 жовтня 2020, 22:18

    ага, особливо весело було вперше читати без малюнків - і я ніяк не могла собі такого бутерброда уявити... )))) а про уроки - то болюча тема.....

  • valusenka 7 жовтня 2020, 22:40 1

    В моєї доні чомусь перша частина не стала однією з улюблених книг :thinking: хоча сподобалась, ще й про дівчинку та такого класного поросятка. То ж я спочатку засумнівалася, чи брати. Але дитина каже купи)) але брати одну книжечку нецікаво і неекономно :smile: мама по-скромному скупилася)

  • ZhukiBooki 9 жовтня 2020, 12:03

    А в мене хлопці - і їм сподобалося про фіолетового дракона. Хоча я теж спершу думала, що Дуся вводитиме в оману читачів, мовляв, це дівчача кникжка. Головне, щоб у садочку потім не враштовували таких ігор - бо мій ходить у державний, там мабуть із цим суворіше, ніж у приватних ))))

  • valusenka 9 жовтня 2020, 12:31

    @ZhukiBooki Моя теж в державному садочку)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу