Цибуліно від Рідної мови (Махаона?)

Данні Родарі. Пригоди Цибуліно

Ілюстрував Арсен Джанікян. Переклав Анатолій Іллічевський. Видавництво "Рідна мова".

Перший розділ додала повністю, щоби було можна оцінити якість перекладу. Ми ще не читали. Шрифт великий і зручний. Книжка гарна на вигляд і на дотик. Є багато розворотів без ілюстрацій.

19 коментарів

  • miros_ya 1 жовтня 2020, 19:12 1

    Я його боюся :no_mouth:
    Через комуністичну ідеологію :laughing: Хоча і не читала ніколи сам твір.
    Взагалі, Родарі боюся через це. Але в дитинстві обожнювала збірку, яка у мене була і тому зараз маю багато чого з махаонівських видань (крім Цибуліно - боюсь!! :grin:), які з обере-е-ежністю беруся і читаю дочці :))))
    Поки що прочитані "Подорож Голубої Стріли" (тут предостатньо пригнічених: бідні, замерзлі насмерть, голодні) та "Джельсоміно" (тут все оптимістичніше набагато і без нав'язливого комунізму :) )

  • de_la_Fere 1 жовтня 2020, 19:45

    Ой, поддержу. У меня в детстве была с Чижиковым. Картинки мне нравились, а книга нет. Я конечно её читала не раз, но потому, что выбор был не так уж богат. А когда попробовала читать сыну, он чуть не расплакался :joy:, сказал, что очень не интересно :laughing:. Хотя иллюстрации в этой книге мне понравились. Ярко, красиво. Дети разные. Но своему я читать больше не буду! А Джельсомино я тоже любила, хоть был совсем не красивый. Но у нас нет. Так и не решила, покупать сыну или нет.

  • le313 1 жовтня 2020, 22:42 1

    Я дуже любила цю книжку в дитинстві, але зовсім не пам'ятаю що там до чого. Плюс колись вона була у шкільній програмі (може і тепер є). Іноді так хочеться купити собі трошки теплих спогадів за 70 грн. :innocent:

  • de_la_Fere 1 жовтня 2020, 22:57 2

    @le313 Это правда! За воспоминания никаких денег не жалко! Тем более 70 грн.:joy:

  • alena_danilchenko 1 жовтня 2020, 19:19

    А у нас Чипполино как- то не зашёл ((( Джельсомино уже несколько раз перечитывали. Голубую стрелу купила год назад,но дочь её постоянно откладывает(((

  • le313 1 жовтня 2020, 22:43 1

    Так багато останнім часом тут читаю про Джельсоміно, що запишу його в хотіли :slight_smile:. Дякую.

  • Kosmonatka 1 жовтня 2020, 22:17 3

    Гарнюня! Я два роки тому взяла раритет від Веселки, прочитали, обговорили, цікаво, але в 6 років ще точно було рано. Плануємо перечитувати. Я в дитинстві читала Цибуліно тищу разів і дуже-дуже люблю Родарі. Це ми ,дорослі, розуміємо про комуніз ітп. А в книзі насправді поділ на бідних і багатих, на сильних і слабких, на правду і несправедливість. те, про що писали і наші, українські, літератори ще за часів панщини. Діти розуміють саме цей поділ, а не ідеологію, про яку можемо знати лише ми. Вони бачать боротьбу з несправедливістю. Про що ця книга і є.

  • 2 коментаря
  • miros_ya 1 жовтня 2020, 23:27 1

    А я саме про себе дорослу і про свої думки казала. А не про те, що дитина побачить там комунізм і це буде вах-вах-вах. Я переживаю, що я буду дратувався, читаючи :)
    Можна розказувати про щось неупередженно, а можна подавати це під різними «соусами», залежно від власних поглядів. У що віриш, те і проповідуєш.
    Родарі поважаю за його ідеї в педагогіці, люблю його твори. Його перебування в лавах фашистської партії, комуністичної партії не накладає відбитку на ці враження.

  • Kosmonatka 2 жовтня 2020, 08:13

    @miros_ya Миросю, я не до тебе)) Це моя думка щодо вічного питання, яке завжди вспливає при згадці Цибуліно.
    Розумію тебе і теж трохи переживала, читаючи вперше вже своїм дітям. Бо пройшли роки дорослого життя, формування поглядів тощо. Ні, нічого такого. Погане лишилось поганим, хороше хорошим без всякої ідеології.

  • miros_ya 2 жовтня 2020, 08:25

    @Kosmonatka ;)

  • morda_panda 2 жовтня 2020, 07:03 2

    Мені теж в дитинстві подобався Цибуліно. Хоча все це індивідуально. Бачу як дітям заходить Мортіна, мені дивно, може тому що вже не дитина. Але думаю 70 грн., то не великі гроші щоб спробувати. А як не сподобається, то завжди можна подарувати бібліотеці і дати іншим можливість спробувати))))

  • para_solka 2 жовтня 2020, 11:20

    Иллюстрации как из фильма ужасов

  • le313 3 жовтня 2020, 08:44

    :face_with_hand_over_mouth: та це ж Джанікян! Прегарні ілюстрації. Просто сюжет не надто веселий.

  • para_solka 3 жовтня 2020, 12:13

    @le313 Хоть Пикассо (не в обиду), для меня реально страшные и мрачные)
    Познакомилась с произведением в детстве, искренне переживала все события как ребёнок, поэтому для меня книга - часть моего счастливого детства, не омраченного полит взглядами и идеологией. Именно с этой позиции иллюстрации выше - страшные и полный мрак.
    Если рассматривать со взрослой точки зрения, зная действительность диктатуры, историю, конечно, они подчёркивают атмосферу.

  • Коментар видалено

  • miros_ya 7 жовтня 2020, 08:52 1

    А, вид-во Букшеф (це дочірнє підприємство Ексмо) видало "Пригоди Чиполіно" з ілюстраіцями Владімірського
    Вартість 255-300 грн

    Зображення
  • miros_ya 7 жовтня 2020, 08:52

    book24.ua/ua/product/chipolino-z-malyunkami-volodimirskogo/

    Зображення
  • le313 22 жовтня 2020, 10:50

    Готується свіженьке українське видання
    https://press.unian.ua/press/vidavnictvo-bookchef-amp-11189309.html

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу