Що таке веганство та чому за ним майбутнє? Ч.5 (досвід)

Харчування  середньостатистичного вегана.

Моя історія:

Перехід на рослинний раціон зайняв у мене близько року. Відколи я перестала їсти м*ясо, я по маленьку почала замислюватись над тим, що все таки для справді етичності (у моєму нехай тільки розумінні) відмова від м*яса не є надто «помічним», хоч так – я справді на мікроскопічному, індивідуальному рівні вплинула на виробництво даного продукту. Проте смакові рецептори ще не відпускали мене оцей рік вегетаріанства. І це не були надто корисні продукти та комбінації (уже зараз розцінюючи): твердий сир, випічка на молоці та яйцях і так далі. Молоко та творог не були «чистими» (ніколи їх так не любила) - це була або каша  або сирна запіканка цукром, мукою та іншими некорисними, хоч і «веганськими» продуктами.  Ближче до лютого я уже не споживала нічого, що можна було б назвати «чистим» продуктом, проте все ж не могла відмовитись від молочної шоколадки… та ще й по акції… або іншими продуктами, де якогось милого запхали суху молочну сироватку чи яєчний порошок. Увесь цей період співпав із розвитком моєї еко-усвідомленості: я повністю відмовилась від пропозицій на касі «Пакет потрібен?», перестала купувати різні там пакетовані соки із трубочками, воду у бутилках (купила декілька 5-6л бутлів і зараз їх використовую – дешево та екологічно).

 У лютому місяці я знайшла сайт, де можна відстежити скільки природніх ресурсів зберіг веган за період веганства: 1 день…1 місяць… 1 рік. От так я зрозуміла, що не варта Мілка по акції страждань тварини, пагубного впливу на екологію, що не є та фіолетова корова щаслива… Отак я стала веганкою. Не можу сказати, що я почала харчуватись лише однією травою або одними овочами… Як на мене, кожна здорово мисляча людина знає про існування як мінімум круп та хліба))) Моє харчування стало відносно зож та хелсі (хоч зараз, досліджуючи уже грунтовно – я розумію, що багато що упускала). Я справді нічого не знала про веганські альтернативи, та ще й в Україні. А якщо і є – то воно буде коштувати цілий статок. (Як же я помилялась…;) ) Відділ з солодощами я взагалі перестала відвідувати, бо була переконана – у всьому точно є щось від бідної корови чи курочки. Тому і варіанту як харчуватись «скучно» не було. У лютому і ось до березня я не мала багато часу, зважаючи на навчання, аби досліджувати усе детально, а коли і дивилась якісь відео або читала якісь статті – то мене охоплювали побоювання «А що якщо я справді можу собі нашкодити?». Я не є веганкою заради здоров*я, я перейшла на веганство виключно заради тварин. Але я абсолютно не хотіла тоді і не хочу зараз начхати на здоров*я! Карантин зіграв мені на руку – я навчилась працювати із науковими джерелами інформації. Також я знайшла декілька веган-ресурсів ( Youtube, Instagram, Telegram) і була в шоооці від того, які альтернативи існують. Це навіть не альтернативи, а звичайні продукти («вкусняхи») з певними смаками, що не маркуються веганськими, але такими є – вони є у будь-якому атб, ашан, сільпо і так далі… Про них напишу окремо згодом.  Чим більше я дізнавалась: і щодо корисних, і щодо не надто корисних, проте смачних продуктів – тим більше розуміла, що веганський раціон – це не надто «мудрьоний» раціон, він може бути достатньо посереднім і доступним к о ж н о м у. Тому я і є натхненна ділитись цим тут.

Про 1500 грн:Загалом я вживаю в день приблизно 1300-1500 ккалорій, тому і суми у 1500 грн+- цілком хватає на щоденне харчування (не враховуючи якісь посиденькі або «свята» шлунка). Це не харчування «мужа», це харчування дівчинки, яка комфортно почуває себе у своїй вазі при рості 159 см ;) Веганський раціон є апріорі більш дешевим, аніж звичайний , адже:

1.       Основний продукт (бобові) – є дешевший як не крути.

2.       Жоден економний :) веган не харчується виключно у веганських закладах. Звісно, якщо відвідувати їх на постійній основі – то гаманець вам не скаже дякую. Я відвідую дані заклади лише для того аби підтримати дану ідею, а також спробувати щось, що можливо можна і самостійно приготувати.

3.       Для того аби мати «цільний та збалансований» та відповідно здоровий рослинний раціон не потрібно їсти щодня веганські альтернативи сосисок, сирів чи солодкого, бо склад у них не є надто корисний, так само як у звичайних невегнських продуктів. Це швидше я відношу до «свято шлунка»

4.       Тофу – це дешево (в сільпо приблизно 300 г коштує 24 грн). Соєвий текстурат – це дешево (70г\кг + в приготуванні вага збільшується, а не так як з м*ясним продуктом, вага якого зменшується)

5.       «Горіхи –це дороге задоволення». Так, не з дешевих, але і не потрібно їх їсти кілограмами, та й навіть по 100 г – це також не надто корисно. Достатньо по кілька штучок щодня – і раціон збагачується «корисними» жирами та білками, стає збагачений вітамінами-мінералами і головне – ситний! Переконалась на собі – яка завжди була переконана (і веганкою, і невеганкою), що у мене відсутнє «відчуття ситості».

Також як я зробила свій раціон більш дешевшим – я навчилась ходити на ринок-базар. Особливо, що стосується круп, горіхів, насіння та сухофруктів – на вагу вони в рази дешевші + екологічні, якщо звісно не забути свою сукняну торбинку. Так до прикладу у сільпо мигдаль у пакеті 75 г- 50 грн, а на базарі на вагу 100 г- 35 грн ( спеціально порахувала – вийшло 88 «мигдальок», що хватає на 10-11 днів по 8 штучок).

! хочу окреслити – я не женусь за тим, аби заповнити усі необхідні норми у мг. Як на мене це робить тебе зацикленим. Жоден невеган не слідкує так ретельно «що він їсть» і «що взагалі мені ця їжа дає». Принаймні я такою не була і ніхто з мого оточення на цьому не був повернутим. Я просто намагаюсь якнайбільш різноманітно харчуватись та й усе !

6.       Щодо фруктів та овочів – це купувати сезонні фрукти та овочі, а не гнатись за « сильно заморськими» вітамінами. Також фрукти та овочі – НЕ є основою раціону.

7.       Щодо веганських альтернатив молоку – то у мене воно виключно саморобне, без додавання стабілізаторів, цукру і так далі. Виходить приблизно вартість звичайного молока, а інколи і дешевше – залежить яке молоко (кого доїла : арахіс чи соняшник :) ) та наскільки «густе»

8.       Майже усе – можна зробити своїми золотими ручками – хумус, фалафель, тахіні, йогурт…

Моя продуктова корзина, без врахування «свята» шлунку (ціни вказую тих продуктів, які на базарі дешевші і взагалі які пам*ятаю) :

·         Бобові: фасоля біла, червона, чорна, чечевиця зелена, червона, горох колотий, горох молодий, нут(6 грн\100г), біб, соя (3 грн\100г) (соєвий текстурат: гуляш, биточки, фарш; саморобне соєве молоко, тофу)

·         Крупи: зелена гречка (6 грн\100 г), «звичайна» гречка, вівсянка, рис бурий, рис білий, пшоняна та пшенична каша, перловка.

·         Усі можливі овочі (по сезону): морква, цибуля, часник, картопля, уся можлива капуста (білокачанна, цвітна, броколлі, брюсельська), кабачки, баклажани, помідорка, огірок, перець, буряк, гарбуз, кукурудза, редиска, корінь селери, авокадо (якщо його сюди можна вписати)…

·         Фрукти та ягоди: банани, яблука, цитрусові, виноград, полуниця, малина……..

·         Горіхи та насіння: насіння соняшника (4 грн\100г), гарбузове, мигдаль (35 грн\100 г), лляне та кунжутне(чорний кунжут) насіння, мак (якщо його можна сюди вписати), бразильський горіх (50 грн\100 г *вживаючи по 2 шт на день – хватає на 11 днів+-), грецький горіх (20 грн\100 г), арахіс (5 грн\100 г) + хочу фісташки додати до щоденного раціону.

·         Сухофрукти: фініки (5.5 грн\100 г), ізюм, курага, інколи інжир.

·         Висівки пшеничні, висівки вівсяні.

·         Клітковина з насіння коноплі

·         «Зелень»: петрушка, кріп, листя салату, шпинат, базилік, рукола.

·         Соя (3 грн\100 г), Тофу (100 грн\ 1 кг), Соєвий соус, Соєвий текстурат (гуляш, биточки, фарш +-70 г\1 кг)

·         Гриби: печериці та гливи (це відкриття цього місяця. Дуже смачно!)

·         Цільнозерновий хліб, мука рисова та пшенична

·         Водорослі, норі для приготування

·         Оливкова олія та соняшникова олія, які зараз практично не вживаю.

·         Спеції: універсальна паніровка, куркума, паприка, копчена паприка, перець, базилік, хмелі-сунелі, мускатний горіх, коріандр, ваніль, кориця…

·         Дуже рідко:  лаваш, інколи для приготувння купую вівсяні вершки, 1 раз купувала кокосові вершки, кокос\манго по акції, хлібці, чорний шоколад…

Завжди маю неактивні харчові дріжджі збагачені В12 та іншими вітамінами, вітамін B12, D3 + хочу замовити ще різні суперфуди на Iherb.

Я не вживаю усі продукти щодня, проте горіхи, насіння, висівки – намагаюсь включати щодня. Можливо, щось забула.

Детальніше про мікроелементи та де їх беру розповім завтра!

Темы: Дім і побут

221 коментар

  • Freekee 22 липня 2020, 20:28 7

    "Особливо, що стосується круп, горіхів, насіння та сухофруктів – на вагу вони в рази дешевші"
    Сразу видно человек микробов не боится,
    крупа на вес? о нет нет нет
    Что вам сказала мама о вашем рационе?
    Вам честно 18 лет? или это выдумки злопыхателей?
    У вас есть друзья веганы? А не веганы? Вы их тоже просвещеиываете или только нам повезло?

  • 12 коментарів
  • Gogo_Sikvaruli 22 липня 2020, 21:18 6

    @moongirl Конечно.

  • Londial 22 липня 2020, 22:52 1

    Спірне питання. Мені розповідала знайома, що все зерно (крупи) після збору з поля зберігається на складах. Там воно обробляється дуже токсичними таблетками від жучків і павучків. Потім фасується. Чистіша крупа в мішки, а брудніша в пакети (бо в них не можна крупи добре роздивитись)
    Тож, не важливо де її придбали, ретельно і багаторазово треба промивати всі крупи.
    Я зазвичай всі продукти купую в супермаркеті (я базари не люблю). Але коли потрапляю на ярмарки, обов'язково купую крупи з мішка.

  • Nika_147 25 листопада 2021, 09:21

    @Gogo_Sikvaruli моя коллега придерживается веганства больше 15 лет. чудесно выглядит и на здоровье не жалуется.

  • Freekee 22 липня 2020, 20:42 18

    Раз уж вы все равно теперь тут зависаете.
    Как вы попали на этот форум?
    Стандартный ответ "искала что-то для ребенка"
    Что 19 летняя девочка делает на мамском форуме?
    Как вы поняли что "Вот это оно! Люди кашалота должны срочно узнать про веанов" (типа мы не знали)

  • 2 коментарі
  • Коментар видалено

  • moongirl 22 липня 2020, 21:10 1

    @Elena_St Я за науковий підхід до веганського харчування. Тому ні сироїдом, ні ще кимось я не стану, бо це до наукового обгрунтування немає жодного стосунку

  • Sanechka 23 липня 2020, 12:12

    @Weero Ква))

  • Anastasiya_85 22 липня 2020, 20:57 16

    Максим Кривош - не Ваш друг, случайно?

    Зображення
  • 1 коментар
  • Anastasiya_85 22 липня 2020, 22:33 7

    @moongirl Правда? А мне показалось, что вы из одной песочницы.

  • Nataly 23 липня 2020, 09:04

    :joy:

  • percimona 24 листопада 2021, 23:08

    @Anastasiya_85 А вы грубиянка

  • amantis 22 липня 2020, 21:03 12

    девочки, кто прочитал все? меня хватило только на название))
    автор, вы фанатеете от веганства, делайте это дальше.
    зачем здесь строчить бесконечные тексты, они интересны единицам.
    за этим нет будущего.
    и боюсь, что долгожителей, чисто жующих орехи с крупами, тоже нет и не будет.
    веганы со своей идеей очень навязчивы и не очень умны. собирайтесь в свои «кучки» и проповедуйте.

  • 5 коментарів
  • amantis 25 листопада 2021, 00:06

    @percimona О, здрамояра)) с 2020 года тишина и вот под конец 2021 года с обвинениями.
    объявились бы отдельно со своим очень ценным мнением.
    мне нечего и незачем доказывать, ведь мое мнение субъективно.
    я никого никуда не зову и фанатично не агитирую.вы за это судите?
    или это способ хоть как то привлечь к себе внимание..
    ок, развлекайтесь. может там есть ещё темы до 20 года, что бы было кого осудить. да, здесь форум и если автор выписал какую то фигню, то пусть будет готов к любому ответу. мне кажется вам уже много лет и странно, что вы не понимаете элементарного.

  • percimona 25 листопада 2021, 01:50

    @amantis Когда увидела тему - тогда и пишу. Автор имеет право создавать такие темы, которые ей угодны, даже если вам это не нравится. Спасибо, что заметили - мое мнение ценно) Привлечь внимание? Чье? Ваше? У меня нет такой цели. Элементарного не понимаете вы, что обзывать чужие противоположные вам взгляды фигней по меньшей мере не культурно и странно, так как вы прочитали только название и даже не смогли осилить пост, что свидетельствует о вашей лени и некомпетентности в данном вопросе. Далее не вижу смысла дискутировать с человеком с напрочь отсутствующим критическим мышлением

  • amantis 25 листопада 2021, 09:50

    @percimona персимона, если вы себя так плохо чувствуете или вам очень одиноко, не обязательно выливать все это здесь.
    писала своё мнение. и я так как автор и все имею право именно на своё мнение. и имею право не засорять себя глупым текстом наподобие автора или таким как ваш.. кроме глупости и агрессии ничего по смыслу.
    на будущее идите мимо мнения, которые не совпадают с вашим. хотя какое оно ваше мнение.. по теме - никакое.

  • Lusik_86 22 липня 2020, 21:34 6

    вообще не читаю

  • moongirl 22 липня 2020, 21:35 1

    "Вообще" байдуже)

  • Tanyushka 22 липня 2020, 21:35 16

    А кто вам сказал подобную чушь? "Жоден невеган не слідкує так ретельно «що він їсть» і «що взагалі мені ця їжа дає». "
    Спортсмены всегда следят за тем, что они едят. Балерины всегда следят за тем, что едят. И вообще, люди на ПП всегда следят, что они кушают.
    Лично я с самого детства слежу за своим питанием. Не нужно веганов снова преподносить, как праведников, а мясоедов грешниками, которые едят все без разбора

  • 26 коментарів
  • dyspet4er 23 липня 2020, 12:45 2

    @Inessa_vis и я пробовала в 90 е горячее ничего вроде, да и привыкнуть можно. Но тофу гадость, молоко я раз делала сама, очень похоже , но пахнет зеленью

  • moongirl 23 липня 2020, 14:30 1

    @dyspet4er Щодо тофу - то можна смачно приготувати, спершу мені воно теж дуууже несмачне було
    Щодо молока - то варто його прокип.ятити та проварити мінімум 20 хв + пакетик ванільки - виходить дууже ніжне і нейтральне ( бо у горіхового є як не крути певний смак "горіховий")

  • moongirl 23 липня 2020, 14:30

    @Sanechka Саме тому нею і годують усю тваринну індустрію)

  • tanyaleo 22 липня 2020, 21:38 2

    Очееень интересно. Я вот тоже над переходом на веганство размышляю, пока ем мясо раз в неделю, с молочными продуктами гораздо сложнее ( обожаю твердый сыр). Открытие для меня - вкуснейшие котлетки из нута.

  • 7 коментарів
  • moongirl 22 липня 2020, 22:40 2

    @Nika_147 Це їхня позиція, їх право, це їх активізм. Не бачу нічого поганого...

  • Nika_147 22 липня 2020, 22:52 8

    @moongirl Это их высокомерие

  • moongirl 22 липня 2020, 23:04 1

    @Nika_147 це лише ваша думка

  • Olya_lya 22 липня 2020, 22:27 7

    А хто вам сказав що бідна корова і що її мучать щоб отримати молоко?
    Ви знаєте що якщо корову вчасно не видоїти то у неї розбухне вим”я, підніметься температура і може навить померти?
    Тому дійка корів - це важлива і потрібна процедура

  • 19 коментарів
  • Olya_la 23 липня 2020, 11:45 1

    @amantis Я заметила, это частая ошибка - считать, что крокодильи слёзы - это крупные обильные слёзы.

  • amantis 23 липня 2020, 12:09 8

    @Olya_la есть такое)) когда это объясняешь детям, тем более сегодняшним, не любящим читать- это норм, но когда взрослой тетке, которая считает себя особенной умной.. это смешно.

  • Sanechka 23 липня 2020, 12:22

    @TatyanaInch Арина писала

  • marbor 22 липня 2020, 22:55 10

    Первый ваш пост, который осилила...ну что сказать, было б мне 19 лет - возможно я б вас поддержала, но +10 лет +муж и дети и реально нету времени отсчитывать орешки и семечки и бегать по рынкам. Поэтому, ну не там вы ищете единомышленников...не там

  • 5 коментарів
  • Lady_Emma 23 липня 2020, 12:07 4

    @marbor А мне например очень интересно.

  • Olya_la 23 липня 2020, 12:13 1

    @marbor Ну здесь то уже автор пишет свой опыт, уже ж интереснее

  • marbor 23 липня 2020, 12:15 6

    @moongirl так и сделаю...значит ваши посты - оплачены или ваш психологический тест, по другому ваше рвение и угрозы что еще посты будут! не объясняется)))...скучно вы живете, если целый день тратите на кашалот)))

  • Dariya 22 липня 2020, 23:02 4

    Странно видеть в веганском меню грибы. Как-то неэтично

  • 6 коментарів
  • Dariya 22 липня 2020, 23:37 7

    @Nika_147 Да, я это понимаю. Просто автор выкручивает реальность так как ей удобно, комфортно и "этично". Оправдывая себя и унижая тех, кто не исключает из своего рациона продукты животного происхождения (и это я не про мясо сейчас). То что растения испытывают боль было доказано уже не одним экспериментом, но почему-то солнцеедом автор не стала. В общем в ее постах больше про "корону на голове", а не про любовь к окружающему миру

  • Nika_147 22 липня 2020, 23:41

    @Dariya Нервная система высших растений гораздо более развитая, чем у грибов. Если не ошибаюсь, разница в пару порядков

  • percimona 24 листопада 2021, 23:27

    @Dariya Т.е. вы предлагаете автору умереть? Вы себя слышите?

  • Divashka 22 липня 2020, 23:03 2

    Не була на кашатолі майже тиждень, зайшла в першу попавшу тему, а тут весело)))
    Дівки привіт, як поживаєте?
    Леді Ді не об'являлась?)))

  • 2 коментарі
  • Divashka 23 липня 2020, 07:00

    @Yana_239 Що за теми були?))))

  • Yana_239 23 липня 2020, 11:37

    @Divashka У цього ж автора, уже 5 тем про веганство ))

  • Divashka 23 липня 2020, 12:20 4

    @Yana_239 Ага. Зайшла в теми, читати лінь.

    Жалко дікой немає. Скучаю

  • Londial 22 липня 2020, 23:09 1

    Я не веган, і не мрію ним стати. Я за раціональне харчування, в моєму розумінні). Вам дякую, що нагадали за горіхи. Щось влітку я їх мало споживаю, треба прикупити.
    В мене лайфхак, коли виключаю шкідливі солодощі і випічку, купую кокоси, і їм м'якоть. Смакота, краще чим цукерки, хоч і калорійно. І ціна досить доступна. Десь гривень 20-25 за шт (взимку були в Новусі).

  • Nika_147 22 липня 2020, 23:26

    В Варусе сегодня по 14

  • moongirl 22 липня 2020, 23:29 1

    А в сільпо зараз акція по 15 :)

  • Londial 22 липня 2020, 23:34

    @moongirl Класно :thumbsup:

  • Liliya35 22 липня 2020, 23:13 4

    "1. Основний продукт (бобові) – є дешевший як не крути." - и тут я поняла, что была б я веганом, меня б взорвало.... а если ещё и орешков добавить, то вообще хана (((
    А у Вас есть друзья не веганы? На шашлыки зовут?

  • 2 коментарі
  • Liliya35 22 липня 2020, 23:32 6

    @Nika_147 И вкуснее))
    Бывают такие периоды, что просто хочется и ту же рыбку, и мяско и сырррр.

  • moongirl 22 липня 2020, 23:32

    @Nika_147 ви якість не включили ;)

  • Nika_147 22 липня 2020, 23:36

    @moongirl включила. У меня ребенок два года не ел мясо и рыбу. Я отлично знаю стоимость полноценной! вегетарианской диеты.Грибы мясо отлично заменяют и удешевляют меню, но их детям нельзя.

  • IuliiaD 22 липня 2020, 23:27 3

    Вы проверяли ферритин?
    Вы ведёте малоактивный образ жизни без интеллектуального труда ? ( это вопрос из калорий )
    Почему не употребляете жиры? Это специально или из экономии?
    Крупы на развес - это не экологично , а опасно + вероятность , что по ним бегали мыши в 3 раза выше , чем в пачках. Экологичней покупать эко продукты .
    Опыт интересный у Вас :)

  • 13 коментарів
  • moongirl 23 липня 2020, 12:17

    @Olya_la Якось розмова була лише про їжу, то в плані їжі я ось лише дані упаковочки :ok_hand::relaxed:

  • Sanechka 23 липня 2020, 12:30 3

    @moongirl В смысле збыраете гроши чтоб купить менструальную чашу?? Она стоит сто гривен, на что тут збирать.

  • moongirl 23 липня 2020, 14:34 1

    @Sanechka Якісна менструальна чаша коштує не сто гривень))))))

  • Yulia2806 22 липня 2020, 23:29 2

    Скажу о себе: да, мне хотелось бы перестать употреблять мясо животных. Но есть такие периоды, особенно в холодное время года, что если не съем мясное, то чувствую себя плохо. Могу заменить мясо рыбой, молочными продуктами или яйца. К сожалению, от растительного белка (бобовые или грибы) болит желудок.
    Хотя, замечаю, что с возрастом все меньше хочется мясного. Сейчас, когда тепло, с удовольствием ем овощи. Но опять же: либо яйца, либо сыр, иногда рыба (но я не особо рыбоед))
    Орехи не особо люблю, а на грецкие вообще аллергия.

  • moongirl 22 липня 2020, 23:41

    Щодо рослинного білка - то (наскільки я знаю) соєвий текстурат та тофу - це ізольований білок, що немає (позбавлений) клітковини, яка викликає "неприємності"

  • Yulia2806 22 липня 2020, 23:56

    @moongirl Самое обидное,что люблю и грибы и бобовые. Но вот ЖКТ против. Возможно, если бы не было таких проблем, то решение отказа от мяса было бы более решительным. Но вот от сырных продуктов, яиц и рыбы отказываться не готова.

  • moongirl 22 липня 2020, 23:59

    @Yulia2806 Бобові - це усі види? фасоля, біб, чечевиця, маш, нут...?) Можливо, ви ще не знайшли "ту єдину":))))

  • Ahava 23 липня 2020, 00:44

    Я вот думаю,если все станут веганами,что будет с коровами,свиньями,курочками и,вообще с домашним
    и животнымы?

  • 5 коментарів
  • Ahava 23 липня 2020, 10:53 8

    @moongirl Який опит? 6 місяців?Не смішіть народ.

  • moongirl 23 липня 2020, 10:57 1

    @Ahava А ви досвід рахуєте від десятка років?

  • Ahava 23 липня 2020, 11:28 6

    @moongirl Ну во всяком случае 6 месяцев это не опыт.Это начало пути.

  • Svet_Zvezdi 23 липня 2020, 05:11 5

    О вегетарианстве и веганстве - можно сказать так: "Кто хочет быть молодым, здоровым и красивым - тот становится веганом". Потому что на данный момент времени - это самый дешёвый и эффективный способ быть вечно молодым. В доказательство этого посмотрите на Кристи Бринкли и других веганов. Их возраст далеко не юный, а цветущий вид - поражает. Среди них не только актеры, но и простые люди, кот. не особо доступны ботоксы и другие способы омоложения, кроме правильной пищи. Вот ссылочка:
    https://www.marieclaire.ru/krasota/sekretyi-krasotyi-63-letney-kristi-brinkli/
    Вот множество актеров, кот. веганы:
    https://www-cosmo-ru.cdn.ampproject.org/v/s/www.cosmo.ru/beauty/star_beauty/panaceya-ili-bezumie-10-zvezd-kotorye-vybrali-syroedenie/amp/?amp_js_v=a3&_gsa=1&usqp=mq331AQFKAGwASA=#aoh=15954698990279&referrer=https://www.google.com&_tf=С сайта %1$s&share=https://www.cosmo.ru/beauty/star_beauty/panaceya-ili-bezumie-10-zvezd-kotorye-vybrali-syroedenie/
    Если просто загуглить: "как выглядят сыроеды" то можно увидеть цветущих женщин 70 лет.... Настолько цветущих, что бывает и в 30 лет - выглядят менее цветущими... А вегетарианство - это первая степень к веганству (сыроедению). Поэтому автору поста - Респект :)))

  • 8 коментарів
  • Nika_147 23 липня 2020, 11:41

    @moongirl У нас 60% живет за чертой бедности, т.е ниже фактическго прожиточного минимума.
    Топ- 20 самых бедных стран Европы ( я не весь список, достаточно начала)
    1. Молдова ($5 661)
    2. Украина ($8 713)
    3. Армения ($9 456)
    4. Косово ($10 515)
    5. Грузия ($10 747)
    6. Албания ($12 507)
    7. Босния и Герцеговина ($12 724)
    8. БЮР Македония ($14 914)
    9. Сербия ($15 000)
    10. Азербайджан ($17 492)
    Есть определение среднего класса. Критерием принадлежности к среднему классу в 2015 году являлись свободные располагаемые финансовые средства (годовой доход) на 1 взрослого человека от $10 000 до $100 000 (отличается в разных странах).
    У нас 80% населения (это я наверно, оптимистично пишу, но пусть так) на средний класс не тянет и не дотянет еще долго.

  • Nika_147 23 липня 2020, 11:45

    @Nika_147 Оптимистично, так и знала
    Википедия считает, что все хуже
    В Австралии к среднему классу относится 66 % населения, в Италии, Британии и Японии — свыше 55 %, в США — 38 %, в Китае — 11 %, в России — 4,1 %, в Африке и Индии — 3 %, на территории Украины — менее 1 %

  • Tanyushka 24 липня 2020, 09:21 4

    Веганство не есть панацея, запомните. Это всего лишь путь, который выбирает человек. У веганов, так же, как у мясоедов есть свои заболевания, в равной степени. И умирают веганы от онко и прочего, так же как мясоеды и тоже в равной степени. Просто другие органы подвержены в большей степени. Веганы страдают болезнями с суставной тканью, когда жидкая прослойка исчезает и суставы крошатся. Вам об этом не напишут ни в одном исследовании и издании, об этом не принято говорить. Животный коллаген заменить невозможно растительным продуктом никак. Что же тогда остается? Правильно, пить аптечный коллаген испытанный на зверушках.
    Я бы назвала золотой серединой в питании пескетарианство, где все сбалансировано и в меру

  • NikaLuk2101 23 липня 2020, 05:49 5

    Особенно веганство вредно для молодого растущего организма, а именно-для детей.
    Надеюсь, автор, если у Вас будут дети, то Вы будете полноценно кормить ребёнка. Иначе-втягивание ребёнка в свою систему ценностей, лишая его таких нужных питательных веществ, Вы поставите под удар его здоровье.
    Хотя по сути Вы ещё сами ребёнок. Кстати, ребёнок, которого мама вырастила по Вашим рассказам не по принципам веганства. Выносила, родила.

  • 3 коментарі
  • moongirl 23 липня 2020, 10:30

    @NikaLuk2101 Ні. В12 - це В12 , який може бути у різних формах (ціано/ метил кобаламін або ще 2 , які зараз не так дослідженні), але функціонально в12-це в12. Так само білок. Білок - це Білок. Амінокислоти- це амінокислоти. Немає тваринного або рослинного білка. Є білок тваринного або рослинного походження. Він за функціоналом та амінокислотним складом нічим НЕ відрізняється.

  • Nika_147 23 липня 2020, 10:50

    @NikaLuk2101 есть,в Индии, например. Но там совсем другая система питания, сложившаяся веками, другой метаболизм, другие ферменты преобладают.

  • Sanechka 23 липня 2020, 12:31 1

    @tanyaleo это пока. Ждите.

  • Divashka 23 липня 2020, 07:05

    Згадала історійку, як одна знайома мадам в інстаграмі, заявила, що не їстиме м'яса, молока, морепродуктів і цукру. В неї на сторінці так і було написано в описі і головна фраза "без брехні".
    Стало дуже цікаво, настільки її вистачить.
    Спочатку були фото :1 бананчик і яблучко сфотані, типу сніданок обід вечеря. Але через кілька міс я побачила, що мадам таки не худенька, а навпаки рознесло.
    В результаті, як виявилось, мадама, щось тижня зо два посиділа на такій дієті і потім жерла все так, що спинитись не могла,і так, що її рознесло нормально
    Саме цікаве, що їй писали бути пообережнішою, а вона відгавкувалась і повчала)))

  • moongirl 23 липня 2020, 10:32 1

    Якщо мова про здоров'я, то мова про яблучко та бананчик не може іти.:wink:Цільний рослинний раціон включає усі вище перераховані продукти і різні суперфуди, що я поки не мала змоги придбати.:seedling:❤

  • Divashka 23 липня 2020, 12:16

    @moongirl Ну там був дуже жорстокий раціон - свіжі овочі фрукти перебиті на блендері і все.
    А потім, як виявилось що то лише для сторіс, а поза сторіс їлись торти шоколад ІТ. Д

  • moongirl 23 липня 2020, 14:36 1

    @Divashka Ну ось) я не пфдтримую фрукторіанство як постійний спосіб харчування, бо свіжі овочі та фрукти позбавлені багато чого корисного)

  • Ekaterina_Petrovna 23 липня 2020, 07:56 2

    О, це вже інший підхід. Цікаво читати:thumbsup:

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу