Літнє читання

Цього року у мене відпустка пройшла без моря, на жаль. Але ми змогли прочитати багато цікавенького))) Наші книги досить великого обсягу. У звичайні робочі будні так багато часу присвятити читанню нам не вдається. Тому відпусткою задоволена)))

Покажу наші здобутки))) Зробила багато фото розгорток, може комусь пригодиться

Розпочну з книг, які ми читали лише з сином (7,4р.) зранку, поки доня (4,3р) спала.

Пан Белло і блакитне диво

Цього автора читали всю серію про Суботика і дуже синові сподобалась. Тож вирішили ще прочитати про пана Белло. Теж дуже цікава.

Розповідається тут про сім'ю - тата  з сином (батьки розлучились і тато Зіркер виховує Макса сам). Вони мають аптеку і одного разу туди приходить дивна жінка і віддає блакитну рідину Зіркерові, яку колись винайшов його дід. Макс дуже хотів собаку і тато дозволив взяти додому приблудного пса. А далі починаються пригоди))) Блакитна рідина має чарівні властивості - пришвидшує ріст рослин і перетвоює їх на інші види. Одного разу собака випадково випив цей блакитний сік і перетворився на людину. І далі розповідається про життя пана Белло в сім'ї Макса. Багато веселих пригод з ними трапляється. Тато знаходить своє кохання, а пан Белло своє))) всі щасливі)))

Я і він

Дуже цікава і потрібна книга. В легкій художній формі подано багато корисної інформації. Нам з сином сподобадась))Трохи розгорток

Татові казки. Планета сірого пилу

Отримали від автора))) Цікава книжечка- білінгва (одразу українською та англійською мовами). Розповідає про пригоди хлопчика Круплика та мавпочки Бірібомбика на чарівній планеті, де живуть дивовижні істоти - нани. Вони малесенькі, менші порошинки, і можуть збиратися в звіряток. Космічні пірати хочуть забрати собі той сірий пил  і змусити його складатись в різні речі для продажу, які потім знову повертатимуться до них. От  Крумплик та Бірібомбик допомагають нанам врятуватись.

Поповнили запаси книжок про роботів - дуже син любить. Вийшли 2 нові книги з серії про Франка Ейнштейна і ми одразу придбали. На гаражному розпродажі Віват купили Дикий робот.

 

Франк Ейнштейн і пояс "Евобластер" 

Прочитали на одному подиху. В книзі багато про еволюцію, ДНК, різноманітність видів. Трохи пояснювала синові. Дуже він любить цю серію, думаю, що в старшому віці ще повернеться і багато понять вже йому будуть зрозуміліші. Але головну ідею він зрозумів - Франк Ейнштейн змайстрував пояс, який може перетворювати живих істот на інші види.  Тут знову Франк з другом Вотсоном та 2 роботами перешкоджають злим геніям Ті-Едісону з паном Шимпаном

Франк Ейнштейн і біоактивна штуковина

Тільки розпочали. Додам анотацію та розгортки.

Бряк серйозно крякнув, чи то пак зламався, заповідник нещадно вирубується таємничою фірмою, наша планета задихається від сміття - що взагалі відбувається в житті юного винахідника Франка Ейнштейна? І що робити, коли довкола геть усе йде не за планом? Тільки без паніки! Франк Ейнштейн і його вірний друг Вотсон усе владнають.

Франк Ейнштейн - юний геній, науковець і винахідник. Дзвяк  - самозбірка особа зі штучних інтелектом. Бряк - майже самозбірна особа зі штучним майже інтелектом. Разом вони створюють Біоактивну Штуковину, винахід, здатний урятувати планету. Та в Мідвілському лісовому заповіднику коїться щось таємниче - таке, що загрожує існуванню всього людства, якщо наші герої не з'ясують, хто чи що за цим стоїть!

Дикий робот

Теж тільки почали читати і отримали книги про Франка Ейнштейна. Тому відклали трішки. Додаю розготки та анотацію

Що буде, коли помістити робота в дику природу? На перший погляд, такий задум не може закінчитися нічим цікавим. Але виявляється, інстинкти виживання звірів і птахів близькі алгоритмам дій роботів. І в цьому випадку робот цілком може вписатися в життя диких тварин. Особливо, якщо цей робот — жінка…Розі, яка не може відчувати, запрограмована самовдосконалюватися. І це дозволяє їй подолати неприйняття світу живих істот, завоювати їхні любов і співчуття. Роман Пітера Брауна «Дикий робот» просякнутий драматичними переживаннями машини, яка не просто стала матір’ю для маленького гусеняти, але й узяла під захист усіх тварин острова, нехтуючи своєю безпекою.

***

Далі показую книги, які діти слухали разом. Ото вперше доня почала уважно та з цікавістю слухати довгі тексти. Раніше їй приходилось слухати з братом, але зараз з її ініціативи читаємо

Хто зробить сніг

Чудова тепла, спокійна книжечка про сімейство кротиків. Дуже нам сподобалась))) Доні інколи трохи важко було  зорієнтувптись в іменах кротиків, але слухала дуже уважно)))

Піноккіо

У нас чудове видання від Веселки. Багато гарних малюнків, великий формат і крейдований папір. Книгу "проковтнули" за кілька днів. Діти місцями впізнавали себе, співчували та інколи засуджували Піноккіо. І ще потім часто згадували події книги))

 

Восьмеро дітей, тато, мама і вантажівка

Вже практично дочитали (залишилось кілька розділів). Колись писала про наше читання з сином цієї серії https://kashalot.com/club/post-13965025/ . Зараз читаємо всі разом. Дуже подобається дітям слухати про веселі пригоди великої родини

Разом розглядаємо та виконуємо завдання у книзі П'єр і місто лабіринтів. Таємниця Емрайр Мейз Тауер

На гаражному розпродажі Віват прикупила Країну снів та одну книгу про Перлинку. Довелось докупляти ще й другу книжечку про пригоди чарівної єдиноріжки та її друзів. Книжечки в м'якій обкладинці. Ілюстрації в рожевих тонах))) що однозначно привабило доньку))) Історії смішні та добрі.

 

Країна снів

Яскрава щедро ілюстрована збірка коротеньких повчальних історій.

 

***

І наостанок ще покажу трішки серію про Фуагре та Жозефіну. Зручна для самостійного читання- великий шрифт, багато малюнків. Син читає Загадка синіх блискавок, то її і пофотографувала

От і все)) дякую за увагу!

31 коментар

  • Marys 3 липня 2020, 11:13 2

    Цікаве читання.
    Ми з сином чекаємо на продовження Дикого робота, а його все не видають((( Франк Ейнштейна починали читати і відклали, не пішло. Мабуть, ближче до осені зробимо нову спробу.

  • Oksana_Kh 3 липня 2020, 11:25

    Розумію, що не всім підходить про Франка Ейнштейна. Але мій син дуже вподобав цю серію))
    Дикого робота ще не встигли оцінити, бо прочитали всього декілька сторінок. Але думаю, що теж має сподобатись)))

  • Kreminski 3 липня 2020, 21:15

    О, дуже цікаво! Як вам «Дикий робот»? Скільки балів з 5 поставили б?

  • Oksana_Kh 29 серпня 2020, 23:27

    @Kreminski Дуже сподобався нам Дикий робот! Навіть доня оцінила)

  • mao23love 3 липня 2020, 11:45 1

    Хорошая подборка. Фуагре и Жозефина у нас лежат - все никак не дойдем до них...

  • Oksana_Kh 3 липня 2020, 11:49

    Дякую:grinning: симпатична серія, але ми ще не дочитали, то по тексту і не знаю, що там))

  • le313 3 липня 2020, 12:25 2

    Дякую :heart:. Море задоволення від твого огляду!!! Дуже зацікавив Пан Белло)) Ми з вашого списку лише кротиків і П'єра читали. Ага, ще 8ро дітей. Теж усі синочкові сподобалися. Ми взялися за 10го Пелле)) Лопушане поле читаю дітям вголос, але там мало динаміки, тому їм не аж так цікаво, як би мені хотілося :slight_smile:

  • Oksana_Kh 3 липня 2020, 12:31

    Дякую:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
    Завантажила Новеньке про пана Белло, візьмемось як дочитаємо все про роботів)))
    Ух, з Пелле ви гарно справляєтесь)))
    Згідна стосовно Лопушаного поля. Ми десь половину прочитали

  • evita 3 липня 2020, 13:18 1

    Як Вам пішло "Про хлопчаче, без секретів"? Я купила, бо було багато питань на цю тему. А зараз якось цікавість пройшла, так і не почали читати, чекаю моменту.

  • Oksana_Kh 3 липня 2020, 13:27

    Нам гарно пішла))) Дуже легко написана. Не як енциклопедія, а все в життєвих ситуаціях розкрито

  • evita 3 липня 2020, 13:38

    @Oksana_Kh я сама прочитала, а малому ще ні, цікавила реакція дитини. Мені якось не дуже сподобалось про шкільні туалети і підглядання за братом, - боюсь, що побіжить всіх знайомих перевіряти. Дякую за відповідь!

  • Oksana_Kh 3 липня 2020, 13:40

    @evita Ну от і зможете проговорити з сином ці моменти, що так робити не варто)))

  • Kosmonatka 3 липня 2020, 14:42 2

    Оксанко, щоразу вражена вашим читанням - все цікавіше і цікавіше, хоча, здавалось би, куди ще?)
    Фуагре собі записала, справді ж чудова на самостійне читання. І Перлинка чудова для цього, здається з фото. Потім, коли Настуська читати почне, як знайдете.
    О, Франкенштейн новий! І такий гарнюній). Нам теж гарно пішли перші, але ми їх не дочитали - перебили іншими книгами, відклали і підзабули. Але то не біда, дочитаємо.
    Тата, маму, 8 дітей колись прочитали на одному подиху. Ще в 5 років. І вже хочеться знов. Дикий робот - така спокійна книга з малим рівнем динаміки, але приємна і чудова читати дитині самій.
    Все думала, що Пан Белло - ще ранувато, але, мабуть, час показувати дітям).
    "Я і він" - зараз саме такий вік, що треба-треба. Ще не бачила вживу, але виглядає такою вдалою.
    Такий чудовий у вас стосичок))

  • Oksana_Kh 3 липня 2020, 14:59

    Дякую, Наталочко! Дуже приємно, що тебе бачити)))) Теж дужееее люблю твої підбірки з вашого читання))
    Так, Перлинка для самостійного читання чудово підійде, там і помітка стоїть 6+)))
    Дикого робота сам обирав, точно сподобається))) А Франк Ейнштейн - давня любов)))
    Пан Белло приємно повеселив))))Гарне літнє читання))

  • Kosmonatka 3 липня 2020, 16:42 1

    @Oksana_Kh Я от теж почала підбірки робити, бо це справді зручно. І потім реальна згадка про період життя, як проводили час, що читали.
    Звичайно, круто з кольоровими книгами, але от видавництво Теза - це справжня знахідка з її дитячою прозою.

  • Oksana_Kh 3 липня 2020, 16:46 1

    @Kosmonatka Я пам'ятаю ваші давні підбірки ще з картонок))) і так, гарно потім пригадувати, що любили в певний час))
    Нам теж дуже подобаються книги Тези))

  • Profesora 3 липня 2020, 17:23 1

    Ох та ах! Все беру до обраного))) вже ввечері сяду спокійно і вчсе прочитаю докладно))) дякую величезне за Ваш допис, в таку жару це як ковток свіжого повітря)))

  • Profesora 3 липня 2020, 17:25 1

    І доречі, я ж Вам казала, що Ви на мене маєте містичний вплив)))) якраз побавила на сторінці Книжково моря планету сірого пилу, і думаю, а чи треба, і ось Ваш допис))).

  • Oksana_Kh 3 липня 2020, 17:40

    @Profesora Дякую,що заглянули))) У нас сьогодні трішки прохолода і дощик))) Начиталось трошки і гріх було не поділитись))

  • evita 3 липня 2020, 18:49

    @Oksana_Kh А в нас сьогодні просто пекло, ні хмаринки.

  • valusenka 4 липня 2020, 08:25 1

    В вас завжди цікаве читання! І мені майже нічого не знайоме, тепер можна детально повивчати :slight_smile:

  • Oksana_Kh 4 липня 2020, 08:52

    Дякую))) у Вас з донею все ще попереду)) тут уже доросліше читання)) дещо з шкільної програми

  • vvalush 4 липня 2020, 11:02 1

    Як багато, супер! А ми зараз зовсім мало читаємо( весь час на вулиці, в хаті не втримати(
    Задумалась над покупкою "Я і він", хлопець вже дорослішає)
    Дякую, що поділилися)

  • Oksana_Kh 4 липня 2020, 12:19 1

    Дякую)) ми і надворі читали)))

  • Kreminski 4 липня 2020, 23:24 1

    Насолода очей моїх, і серця мого, і розуму мого:grin:
    Френка Ейнштейна 4 і 5 якраз замовила під акцію від КМ) І у нас «Дикий робот» на поличці))) чекає свого часу:joy: і такого «Піноккіо» дуже хочу))) половину книг з допису теж маємо))) так, ніби про мої книги написали:heart_eyes:

  • Oksana_Kh 5 липня 2020, 08:28 1

    Дякую, що заглянули)) в нас діти приблизно одного віку))) Піноккіо ще є на сайті Преса України))

  • miros_ya 6 липня 2020, 22:54

    :heart_eyes:
    А я більше заздрю тому, що ти пишеш ці чудові огляди, ніж самому читанню ))))
    Дякую! Як завжди ДУЖЕ цікаво

  • Oksana_Kh 6 липня 2020, 23:18

    Дякую, дуже приємно))

  • Malvina 8 липня 2020, 17:27

    Дякую за пост! Дуже багато корисної інформації

  • Oksana_Kh 8 липня 2020, 17:34

    Будь ласка)) тішуся, що огляд став у нагоді)))

  • Oksana_Kh 8 липня 2020, 21:15

    Можна сказати, що Хто зробить сніг теж про тата і гарні сімейні відносини)) Ця книжечка у нас в списку літератури на літо.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу