Юристи, допоможіть розібратися! Будь ласочка!!!

Доброго дня. Я хочу отримати карту поляка і у мене виникли труднощі. Підкажіть, куди звертатися, з чого починати, будь ласка. Ситуація така - моя бабуся була полькою. Але свідоцтво про народження не збереглося. Я зверталася аби видали повторно, але мені відмовили - архів не зберігся. Чи таке можливо, адже , наскільки мені відомо, усі записи зберігаються у відділенні, де був зроблений запис у книзі актів, а також в обласному центрі.Є свідоцтво про шлюб  бабусі з дідусем, там вказано, що вона полька, але вказане ім"я Гелена Едвартівна, у свідоцтві про народження моєї мами вона вже вказана Галина Едуардівна і українка, у документах тітки, теж бабусіної дочки, вона Олена Едвартівна, у документах дялька, бабусиного сина також, вже Гелена Едуардівна. Як довести, що це одна і таж сама особа? Куди звертатися? І ще, бабуся померла у 1999р, але ще є живий її брат, у нього вказано, що він поляк у свідоцтві про народження, але як це може допомогти? Дякую!


Теги: карта поляка

9 коментарів

  • Katarzhina 23 травня 2016, 12:19

    через суд

  • Antonina 23 травня 2016, 12:42

    Даже если вы восстановите св-во о рождении, то вам еще надо восстановить цепочку родства, а имя разное. У нас дед поляк, но он сам подавал в суд на установление имени, т.к. в разных документах разное имя и отчество.

  • Lesyutka 23 травня 2016, 12:55

    А можливо довести, що це одна особа, хай і через суд? Адже бабусі вже немає...

  • Vilira 23 травня 2016, 14:37

    Насколько знаю, карту поляка дают в случаях: - либо мама или папа поляк, либо И бабушка И дедушка поляки. Может что-то изменилось, но когда я узнавала, было так

  • 1 коментар
  • Vilira 23 травня 2016, 18:19

    Не зрозуміли) Має бути не бабуся, тобто не одна людина з покоління, а обидві, тобто має бути і бабуся, і дідусь по одній лінії, поляки. Або один з батьків (мати АБО батько)

  • Vilira 23 травня 2016, 18:21

    Ви просто взнайте напевне, щоби не робили дарма непотрібну роботу. Я взнавала, в мене вся родина по мамі - поляки, але дід (мамин батько - росіянин і маму теж записали росіянкою). А якщо вам вдасться за однією бабцею отримати карту поляка, напишіть - я теж зроблю))

  • Lesyutka 23 травня 2016, 18:39 1

    Я дізнавалася в Польському домі в Житомирі, може бути одна з бабусь.

  • Karinka 23 травня 2016, 14:49

    А что дает карта поляка? У мужа дкед поляк.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу