Перше читання або читання першокласника

Хотілось якось узагальнити наш читацький досвід і можливо комусь допомогти із вибором книг для першачків та старших дошкілят.

Розпочну з улюблених книг моєї доні. Точніше улюблених саме для самостійного читання. Це серія про Яна і Янеке Анні М. Г. Шмідт. Цікаві історії про пригоди двох друзів. Їх перевага в тому що розповіді коротенькі, "на один зуб" :blush: Максимум 2-3 сторінки разом із чорно-білим малюнком - читаємо одну-дві історії на день. Шрифт цілком нормальний, зручний невеликий формат для маленьких читачів. Головні герої хлопчик і дівчинка тому цікаво буде всім. Демократична ціна - біля 100 грн за комплект а історій в кожній книзі багато.

Далі серія про дівчинку Даню Рус Лагеркранц, яку доня вже дочитала і дуже чекає на продовження від видавництва Крокус. Тут вже більш об'ємні розділи і, на відміну від попередньої серії, читати потрібно по черзі, тому що сюжет пов'язаний. Донечка дуже співчуває головним героям, розуміє їхні почуття і обговорює їх зі мною. Тут шрифт вже більший, малюнки чб. Цікава буде скоріше дівчаткам. Дуже раджу! Ціна від 80 грн за книгу.

Мануель і Діді Ервіна Мозера від ВСЛ не могли не потрапити у підбірку - крихітні історії, кольорові малюнки, чудова поліграфія і зручний формат. Читати буде цікаво і хлопчикам і дівчаткам. Мишенята кумедні і пригоди у них такі ж) Шрифт зручний для читання, історії невеличкі і не повязані сюжетом. Ціна від 200 грн за комплект.

Далі яскрава кольорова серія Ягідна фея Суничка (Моя перша читанка у малюнках) Штефані Далє від Ранку.  Перевага цієї серії в підказках малюнках де замість читання потрібно просто назвати що зображено на маленькій картинці. Шрифт великий, безліч ілюстрацій, багато історій в книзі. в кінці коженої книги є словничок до цих картинок, раптом не зрозумієте що намальовано. Сподобається більше дівчаткам, хоча на смак і колір)) Ціна біля 70 грн за одну.

Ще є гарна серія Читальня від Ранку. Їх безсумнівна перевага в різних рівнях читацьких навичок - від 1 до 3. зручний кишеньковий формат, чорно білі ілюстрації, шрифт великого розміру. Не знаю чому, але моїй доні не дуже сподобалась єдина книга, яку я купила із цієї серії. Але точно знаю, що багато діток їх люблять. Тому додаю до огляду. Ось для прикладу 1 рівень 

А тут вже третійціна біля 30 грн за книгу. 

Також додаю сюди книги, яких ми не маємо, але точно знаю що підходять для першачків.

Серія про Ніколаса Жіля Тібо від Богдану ідеальна для хлопчаків - кожна книжка це 32 сторінки цікавої пригоди. Дуже багато кольорових малюнків і гарний шрифт. Купила б сину, якби він у мене був)) :grin: ціна біля 45 грн за книгу.

І ще одна книга із картинками-підказками Таке цікаве життя Ірини Цілик від ВСЛ. Теж чудова для першого читання. ​​​​​​і серія Стіг і Люмі для юних натуралістів від Ранку. Дуже милі і яскраві книжечки з цікавими розповідями. біля 25 грн за штуку.

Ще є чудова перекладна серія Collins big cat від КМ Букс. Книги гарно продумані з чудовою поліграфією. Теж є рівні складності і не тільки художня, а і пізнавальна література. Ми не купуємо через ціну, але можливо для когось це не проблема. Тому раджу, однозначно. 

Зараз під час карантину можна допомогти нашим діткам вдосконалити їх читацькі навички. Також багато інтернет книгарень та видавництв пропонують гарні знижки на ці книги, тому все можна придбати дешевше аніж я написала. Ну і не забуваємо про вживані книги, які теж недорогі:wink: цікавого читання! :book: 

П. С. Не претендую на оригінальність та не знаю, чи підійдуть ці книги саме вашим діткам - спираюсь тільки на досвід своєї доні та наші вподобання.

21 коментар

  • miros_ya 10 квітня 2020, 15:35

    :heart_eyes:
    Класна тема, дякую!
    Скажи, що Поля про мишок думає? Не дивні вони їй? Намагається продовжувати історії, можливо?

  • Irina_ilovebooks 10 квітня 2020, 15:49

    Нема за що) згадую ще деякі книги - може додам пізніше.
    Щодо Мануеля і Діді не знаю чому, але любить їх) не продовжує, ні. Але ще з тих часів як я їй їх читала полюбляє :blush:

  • le313 10 квітня 2020, 18:12 1

    Дякую! Підбірка суперкласна!
    Ми маємо всього Ніколаса) При чому ці книжки цікаві не лише моєму першокласнику, а й кільком сусідським третьокласникам.
    Серія Big Cat мені також дууууже подобається, правда маємо з них лише 3 шт. Читальні трохи маємо, але я чомусь не люблю(
    Ян і Янеке та Суничку позичали у друзів, гарні. Стіґ і Люсі читали бібліотечні; мені вони трохи незрозумілі. Дві книжки про Даню теж брали у бібліотеці, але синові не цікаво було. Таке цікаве життя ще не читали. :slight_smile:

  • Irina_ilovebooks 10 квітня 2020, 19:33 1

    Будь ласка) я от сама того Ніколаса хочу - але половина серії точно доні буде нецікаво (футбол, хокей :grin:) Впевнена що ще щось цікаве забула із того що читали.

  • HoAnna 10 квітня 2020, 20:57

    @Irina_ilovebooks Напевно і нам теж треба буде Ніколаса спробувати :grin:

  • HoAnna 10 квітня 2020, 22:00

    Хороша підбірка, дякую! Щось я поспішила Мануель і Діді віддати... Вже не раз тут чую, що для першого читання вона чудово йде))) До Читальні придивляюсь і про Ніколаса цікава серія)) Та і інше теж цікаве, дякую!

  • Irina_ilovebooks 11 квітня 2020, 10:40

    У вас хлопчик чи дівчинка?)

  • HoAnna 11 квітня 2020, 11:06

    @Irina_ilovebooks Дівчинка старша, а хлопчику 6, тому і Ніколас приглянувся :)

  • nata__ 10 квітня 2020, 23:59 1

    Collins big cat від КМ Букс - дуже круті!

  • Oksana_Kh 11 квітня 2020, 08:16 1

    Гарна підбірка! Багато з цього і син читав і читає))) В нас на самостійне читання ще гарно йдуть корокі щедро ілюстровані книги для меншеньких. Це Мама Му від НК Богдан, Чарівний меч від Глоубері, Кастор, Кротик.

  • 2 коментаря
  • Irina_ilovebooks 11 квітня 2020, 11:14

    @Oksana_Kh Так, у нас малюкового дуже багато, але доня сюжет знає, в деяких і фрази то їй вже не дуже цікаво читати їх)

  • Oksana_Kh 11 квітня 2020, 11:20 1

    @Irina_ilovebooks Ну я про нові покупки)))) що виправдані тим, що самостійне читання для старшої дитини + для молодшої. Брала ранківські Хлопчик, що спустив море і виключив сонце))))
    Ще згадала серію по рівнях від Богдан

    Зображення
  • Irina_ilovebooks 11 квітня 2020, 12:22

    @Oksana_Kh Так, а я й забула про Богдан :thumbsup:

  • mADAM_Elvira 11 квітня 2020, 15:30

    Спасибо, очень пригодится) в избранное

  • miros_ya 12 квітня 2020, 10:19

    Книги з цієї серії КМ. Не всі, тому що в деяких побільше тексту

    Зображення
  • 1 коментар
  • Irina_ilovebooks 12 квітня 2020, 18:42

    @miros_ya До речі, теж думала цю серію додати, але моя їх сама не читає))) :grin:

  • miros_ya 12 квітня 2020, 19:25

    @Irina_ilovebooks Може ти ще не підсовувала? :)
    Чи це теж із тої опери, ща напам’ять знає вже? )))
    У нас, просто, Для дівчаток з`явилась лише на цьому тижні. А Відпочинок Уля почитує регулярно :)

  • Irina_ilovebooks 13 квітня 2020, 08:24

    @miros_ya Так, вона вже знає ті казки. Але відпочинку не маємо

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу