Мартін Дорі: Діти проти пластику (Рідна мова). Фото-огляд

Рідна мова нещодавно видала ось таку інтерактивну книгу на актуальну тему. В ній і теорія, і підказки, як застосувати її на практиці )) 

Хочеш стати супергероєм? Супергероєм, який рятує океани, який дбає про майбутнє — і своє, і цілої планети? Тоді ця книжка саме для тебе.

Письменник і активіст Мартін Дорі розповідає, як піклуватися про планету, і радить, як щодня боротися з шкідливим пластиком  у побуті.

Тож виконуй цікаві і легкі Мартінові рекомендації — і ти станеш справжнім супергероєм, а на планеті буде менше пластикового сміття! 

Формат: 143х210

Сторінок: 128

Книга на сайті вид-ва тут

26 коментарів

  • Marys 8 квітня 2020, 19:28 1

    З радістю повідомляю, що здати пластик на переробку та утилізацію в нашій країні можливо! Але це платна процедура, якщо ви живете не в Київі, то на допомогу прийде пошта) @nowastukraine приймає посилки (десь з грудня місяця минулого року) Для мене це стало дуже гарною новиною. Складую та привчаю родину (з дітьми легше, ніж з чоловіком :joy:)
    А ще поставила вермікомпостер у кладовці, йому лише тиждень, але бачу - діло пішло)))

    Зображення
  • 6 коментарів
  • Marys 9 квітня 2020, 15:59 1

    @ElenaPre Я давно займаюсь цим питанням) З чоловіком домовились, він скидає усі пакетики в спец.відерце,а я вже розсартовую далі. Часом забуває й кидає у відро для сміття, то я звідти дістаю тихенько, мию й складаю правильно. Хвастану, сьогодні викинула сміття за тиждень у смітник (нас 5), і задумуюсь, бо більшість сміття від мене (певно прийшов час купувати менструальну чашу)

    Зображення
  • ElenaPre 9 квітня 2020, 16:20

    @Marys Честно , даже не знала, что пакеты нужно перебирать, стараюсь из меньше использовать, но все равно, крупы, конфеты, это все пакеты, пакеты....Изучаю по ссылке информацию пока

  • miros_ya 9 квітня 2020, 18:53

    @Marys "більшість сміття від мене" - знайома провела експеремент: всі прокладки тощо за одні місячни збирала в окремий пакетик і тепер теж сейрозно подумує про менструальну чашу. Я поки що пас, чесно кажучи; мені ця тема не близька зовсім.

  • HoAnna 8 квітня 2020, 19:41

    Хороша книга, звичайно! Насправді якось сумно, що з однієї сторони людям нав'язується масове споживання, а деякі підіймають екологічні теми... Особливо, коли побачила про заборону пакетів НАВІТЬ в Африканських країнах... Капець...У нас же пакети масово скрізь, навіть коли кажеш:"Дякую, не потрібно", все одно пихають :( і пляшки пластикові, і не тільки... та і взагалі вже речей реально більше в продажу, аніж людям потрібно... Як подивлюсь на все це барахло непотрібне і неякісне (взуття гамняне, одяг, дешеві неякісні іграшки, косметика різна барахляна і все ін.неякісне...) ....брррр... І це ж все зроблено на виробництві... Думаю, щоб масово щось змінилось, все ж необхідні саме законні заборони... Якби, наприклад, пакети просто заборонили, то у нас люди пристосувались би, це точно :grin:

  • 6 коментарів
  • ElenaPre 9 квітня 2020, 11:49

    @miros_ya В Броварах тоже стоят мусорные пакеты вдоль дороги, точнее трассы Е95 международной, это у нас в частном секторе так принимают мусор(((два раза в неделю мусоросборочная машина собирает.

  • HoAnna 9 квітня 2020, 14:34 1

    @ElenaPre Капець... Я ще пам'ятаю їхала в Київ перед парламентськими виборами і таку "гарну" картину бачила на околиці: величезні білборди з чудовими лозунгами і обіцянками, а прямісінько під ними гори пакетів зі сміттям...

  • miros_ya 9 квітня 2020, 15:41

    @ElenaPre Ні, у нас там ніхто нічого не прибирає. Люди, просто, ось так позбуваються домашнього сміття ((

  • le313 8 квітня 2020, 22:30

    Дякую! Дуже цікава книжка. Нотую.

  • ElenaPre 9 квітня 2020, 11:55

    Классная книга, спасибо!

  • miros_ya 9 квітня 2020, 15:41

    Прошу)))

  • Irina_ilovebooks 10 квітня 2020, 19:44

    Супер книга. Я намагаюсь не брати одноразові пакетики коли це можливо або використовую свої стільки разів, скільки це можливо. Ну і маємо торби завжди з собою. Ти писала про менструальні чаші - все збираюсь і ніяк не куплю :see_no_evil:

  • miros_ya 11 квітня 2020, 15:37

    Ти мій провідник у світі подібних речей :grin:
    Почекаю твоїх вражень )))))

  • mADAM_Elvira 11 квітня 2020, 15:33

    Очень актуально! Хорошо, что издают такие книги. Обязательно возьму и нам

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу