День народження Енн

Шанувальники по всьому світу сьогодні святкують день народження Енн Ширлі, головної сероїні відомої серїі "Енн із Зелених Дахів".

Я от мало знаю літературних персонажів, котрі аж такі відомі, що навіть святкують їхні уродини. Я також підсіла на цю серію, зараз читаю 5-ту (всього 8 книг є). І я навмисне розтягую задоволення від читання, бо Енн - справді особлива дівчина. 

Скажу щиро - вона мене вчить по-новому дивитися на життя. Так, це може звучати пафосно, але так є. І я помітила за собою таке: беруся за наступну книжку із серії саме тоді, коли найбільше потребую чогось світлого й справжнього, а навіть надихаючого, коли навколо все стає сірішим і темнішим. Енн якось розраджує мене в житті.

Спершу мені здавалося, що це трохи солодкаві книги, але зараз я так не думаю, бо що далі - то більше в них життєвих проблем і здорового глузду.

Ну, таке... Якось хотілося сьогодні поділитися цими думками із вами... Може, раптом знайду тут однодумців. 

11 коментарів

  • JuLi_YA 5 березня 2020, 15:16

    Добрый день! Спасибо за Ваш пост! Очень актуально. Как раз в поиске интересной книги для дочери)

  • ZhukiBooki 5 березня 2020, 15:37

    Вам і самим сподобається :) До речі, якось в інстаграмі було опитування - у скільки років шанувальники Енн познайомились із цієї серією - то виявилося, що багато було 25-35-тилітніх... :) Хоча знаю й багатьох лівчаток десь 9-12 років, що дуже зачитуються також!!

  • JuLi_YA 5 березня 2020, 15:46

    @ZhukiBooki ))) Я часто увлеченно читаю книги, которые покупаются дочке))) Очень много достаточно интересных книг, в т.ч. среди современной прозы. Нас, взрослых, отвлекает от проблем (хоть на какое-то время), снова погружает в беззаботное время и заставляет верить в лучшее. Вы совершенно верно написали, что некоторые истории и герои заставляют и взрослых посмотреть на многие вещи и жизненные ситуации по-новому. Не так давно дети проходили в школе проходили Полианну. И я решила перечитать. На одном дыхании. И воспринимается совсем не так, как когда-то))

  • Коментар видалено

  • Profesora 5 березня 2020, 18:29

    Дякую, в цьому році почну читати.

  • ZhukiBooki 6 березня 2020, 11:16

    сподіваюся, Ви теж підсядете :)

  • valusenka 5 березня 2020, 18:44

    Тільки сьогодні отримала від Вас посилку) і тут така нагода докупити останні книги серії! Трохи економії для бюджету допомагають заспокоїти совість книгоманьяка))

  • ZhukiBooki 6 березня 2020, 11:16 1

    про економію це Ви влучно сказали )))

  • Kreminski 5 березня 2020, 23:07 2

    Спасибі за Ваші враження))) так розказали цікаво, обов'язково спробую)) ми влітку дах будинку пофарбували у зелений колір) то я себе називаю «Катерина з Зелених Дахів» :grin:

  • le313 6 березня 2020, 09:17 1

    :laughing: як класно!

  • ZhukiBooki 6 березня 2020, 11:16

    ого!!! супер!!!

  • Naomy 6 березня 2020, 10:49 1

    О, с Днём рождения легендарную Энн! :wink::rose:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу