Безпека покупок

На Булавці ми приділяємо багато уваги безпечності покупок. Зокрема, всі продавці мають пройти формальну верифікацію перед початком продажів. 

Тим не менш, іноді шахраї знаходять нові способи обманювати людей ‍:male_sign:.  

Будь ласка, зверніть увагу на рекомендації, які допоможуть вам уникнути обману.

Як розпізнати шахрая

1. Неймовірно низька ціна достатнього дорогого товару. Зазвичай шахраї-продавці виставляють товар за неймовірно низьку ціну. Наприклад, чобітки, котрі скрізь коштують 500 грн — за 200.

Низька ціна повинна вас насторожити. Іноді люди дійсно гостро потребують грошей, але частіше шахраї, користуючись вашою довірою, обманюють, розповідаючи історії про рідних в лікарні або ще якусь трагедію.

2. Будьте обережні, якщо продавець відмовляється продавати товар післяплатою. Багато продавців дійсно не хочуть ризикувати, відправляючи товар післяплатою. Але, якщо у вас виникають будь-які сумніви, погоджуйтеся на оплату тільки при отриманні товару.

Отримуючи посилку на пошті, обов'язково перевірте вміст в присутності співробітників пошти. Недобросовісні продавці можуть відправити ганчірки замість одягу.

Якщо товар дорогий, а без пересилання не обійтися, можна запропонувати таку схему: ви оплачуєте вартість пересилки (в одну або дві сторони), а продавець відправляє товар післяплатою. Так ви ризикуєте відносно невеликою сумою.

3. Перевірка номера карти і телефона в пошуковій системі і чорних списках не гарантує вам безпеку угоди.

Деякі шахраї дають для оплати не свій номер карти, а іншого продавця. Наприклад, шахрай замовляє десь товар, вибирає спосіб оплати на карту, і дає вам номер цієї карти. Таким чином, ви оплачуєте шахраєві його покупку, в той час як він залишається не при справах.

Крім того, картки купуються на чорному ринку. За пару днів, поки не зібралося досить скарг про шахрайство в банку, шахраї встигають зібрати досить велику суму. Знайти їх практично неможливо.

4. Спілкуйтеся тільки в повідомленнях на сайті, не перекладайте гроші на карти, номери яких вам були продиктовані по телефону, надіслані в смс або поштою. Історія листування допоможе нам заблокувати користувачів-шахраїв, а в деяких випадках навіть попередити шахрайство.

5. Якщо ви сумніваєтеся в чесності продавця, не ризикуйте. Ми робимо все можливе для попередження шахрайства, проте, шахраї постійно винаходять нові способи обійти состеми захисту.

Коментарі

    Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

    Повернутися до Клубу