Три книги 02/2020. Вечірнє читання)))

Діти - 7,10 та 3,5 років) Старший син любить читати художню літературу))) Тож  увечері намагаюся компенсувати і читаємо потроху всяке пізнавальне:)

Прочитане

Справжнім відкриттям стали "Динозаври" від харківського (я ж тут живу!:) видавництва "Пегас". Неймовірно, але автор теж харківський))) "уклала український палеонтолог Людмила Андріївна Резніченко, заступник директора з наукової частини Музею природи Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна" (інформація з сайту видавництва). Хочу відзначити гарнющі малюнки Олени Станілевич (до цього навіть не чула, хто це)) Я не великий знавець динозаврів))) навіть більше - чайник у цій справі, тому не можу оцінити факти книги))) Тому напишу про своє сприйняття))) У книзі є і трохи історії вивчення динозаврів, і опис періодів мезозойської ери, і розгляд теорій, чому вони вимерли, а найбільша частина присвячена опису динозаврів, за основу структури авторка взяла їх біологічну класифікацію, мені ідея дуже сподобалася)) Найчастіше зустріча книги, де динозаври згруповані або за абеткою, або за періодами)) На розворотах з динозаврами є зображення зовнішнього вигляду самих тварин, скелетів, їхні розміри порівняно з людиною)) і значок, що вказує на тип харчування)

От чесно, треба зробити окремий пост, бо книга дійсно того варта))) Син розглядав з такою цікавістю)))) І ще))) ЇЇ ціна... Я і досі не вірю, що вона коштує 50 грн)))) Купити обов'язково!)))))))

Далі йде Ізабелла Калюта. Ман Чжу. Китай для допитливих вид-ва "Урбіно". Дуже-дуже цікава книга. Якщо вас цікавлять книги такої тематики, обов'язково варто купити))) І для загального розвитку буде корисно прочитати хоч раз. Мені сподобалася книга своїм акцентом на давньості китайської цвілізації та її багатих традиціях. А ще кулінарними порадами і навіть рецептами китайських страв)

Син вивчає китайську, то книга чудово поглибила знання головних китайських свят) Додала розуміння головним китайським символам)) 

А від цієї книги якось чекала більшого))) Багато було посередніх історій) Але були і відкриття - Юлія Лящинська "Помічники під прикриттям", Аліна Штефан "Часожер" (одна назва чого варта) і "Пошта святого Миколая" Наталки Малетич. Отримала неймовірну насолоду від ілюстрацій Іви Михайлян  та Ростислава Попського))) інші якось не зачепили, хоч я Джанікяна теж люблю)))  Тож, як на мене, книга на раз прочитати)))) А які у вас враження від цієї книги?

Читаємо зараз)

Лука Новеллі. Дарвін та невигадана історія про динозаврів

Тільки почали, написано цікаво і зрозуміло)))

Як ви зрозуміли, плануємо глибоке занурення у світ динозаврів.

Епоха динозаврів. Брусатті Стівен. Честер Даніел. ВСЛ

Цікава форма оповіді - бесіда з читачем)) І оповіді-описи умов життя у різні періоди) Динозаври описуються за періодами існування) 

Зацініть, які гарні вставочки) Як за формою і розмірами різних частин тіла можна здогадатися про спосіб життя тварин, що жили дуже давно))Єдине зауваження - малюнки... Я б поставила 3- за художнє оформлення... якось тьмяно все.. мазанина))))))

Читаємо і регочимо))))) Хвилювалася, що міським дітям, які бачать корову на канікулах у селі, книга не зайде))) Дарма)) Сподобалася дуже) 

А це планую прочитати)))

Дякую за увагу)))

26 коментарів

  • Gnomiki 25 лютого 2020, 14:35 2

    В Пегасі багато скарбів, але їх дуже ретельно ховають під їхніми фірмовими обкладинками)

  • Kreminski 25 лютого 2020, 15:56 1

    :joy: порадите ще щось?)))

  • HoAnna 25 лютого 2020, 14:43 1

    Чудові книги! Дякую, що показали! :)

  • Kreminski 25 лютого 2020, 15:59

    Рада, що зайшли подивитися:grin:

  • Semejka 25 лютого 2020, 15:02 1

    Також придбали атлас динозаврів ,але ще не читали

  • Kreminski 25 лютого 2020, 16:00

    Такий яскравий:heart_eyes: і опис за континентами))) такого у нас ще не було:sweat_smile:

  • Gayka_ 25 лютого 2020, 16:04 1

    Казки під ялинку відклали подалі. Сину майже 5, то йому просто не цікаво. Хоча Часожери, Муха-несплюха сподобались. А мені якісь прям важкі до читання більшість казок.

  • Kreminski 25 лютого 2020, 16:46

    Ага...я ледве деякі домучила... важко читалися... якось мені забагато слів...
    Добре, що я не одна така, бо думала, що то вже старість:relieved:

  • le313 25 лютого 2020, 17:50

    Дякую! Огляд суперовий :thumbsup:!
    Динозаврів від Пегаса поклала у хотіли)
    Моя трирічка дуже їх любить. Ми не сильно вчитуємося у зміст, наразі, але розглядаємо, запам'ятовуємо назви і обговорюємо. До речі, Епоха динозаврів була її першою динозаврячою книжкою, з якої почалася любов)
    Окреме дякую за "Казки під ялинку".

  • 1 коментар
  • Kreminski 25 лютого 2020, 19:00 1

    Зображення
  • le313 25 лютого 2020, 21:46 1

    @Kreminski :heart_eyes:ого! Яка краса з бібліотеки! Ми серію про Ракету теж у бібліотеці брали, дуже синові підійшло, двічі :grin:. А Філіпек – то наша спільна любов, якраз маємо другу частину про шкільні витівки, теж з бібліотеки))) Її перед сном читати неможливо, бо регочемо-регочемо! Дуже класно ходити до бібліотеки, можна уникнути багатьох непотрібних покупок :relaxed:. Хотілок, звісно, теж додається, ех(( Сподіваюся Мишкові миші теж у бібліотеці вполювати, бо щось не люблю Вдовиченко, а все ж прочитати кортить.
    Цікаво би було побачити ближче дві верхні :upside_down:
    Син записався до шкільної бібліотеки, там асортимент не дуже, але теж гарні книжки трапляються.
    І про динозаврів обов'язково зробіть окремий огляд:sauropod:.

  • Kreminski 26 лютого 2020, 20:51 1

    @le313 Мишкові миші сподобалися)))) каже, смішна) я вже читати не встигаю за ним:see_no_evil:
    А Півників пофоткаю)) то скарб))

  • hecuba 25 лютого 2020, 17:55 1

    Мені з Казок під ялинку також тільки декілька сподобалось. Після першої казки про художницю взагалі пошкодувала, що їх купила, але потім декілька казок таки оцінили і навіть перечитували декілька разів.

  • Kreminski 25 лютого 2020, 20:20

    Цікаво, а яку історію перечитували?)

  • ZhukiBooki 26 лютого 2020, 13:46 1

    Ман Чжу справді класна! Я сама стільки цікавого дізналася... А смажене морозиво вже пробували зготувати в домашні умовах? Бо я ніяк не наважуся.. :)

  • Kreminski 26 лютого 2020, 20:53 1

    Відчуваю, що влітку прийдеться:joy: а ще у місті китайський ресторан є))) плануємо сходити:wink: то будемо вже клієнти зі знанням справи, підготовані:crown:

  • ZhukiBooki 27 лютого 2020, 12:17 1

    @Kreminski ооо, це точно!!! :)

  • Nat_Str 26 лютого 2020, 15:32

    Ми розпочали читати Банзай Японія для допитливих. Донечці подобається і оформлення і подача інформації. Цікаво, що Урбіно планує з цієї серії випустити в цьому році?!

  • Kreminski 26 лютого 2020, 20:55

    Я от теж подумую, що «Банзай» нам теж треба)))
    Мені хотілося б чогось скандинавського))) чекатиму:grinning:

  • ZhukiBooki 27 лютого 2020, 12:17

    ще буде Іспанія та Британія....

  • Nat_Str 27 лютого 2020, 18:03

    @ZhukiBooki Ура! Чекаємо!

  • Juliettta2203 26 лютого 2020, 20:39 1

    Про диназавров-класс)Патриотичненько)В Харьковских издательствах реальные сокровища таятся)Казки от ВСЛ реально также разочаровали.Я и не планировала их брать,учитывая нехилую цену,но так вышло...Угловатые иллюстрации,и сказки так себе..

  • Juliettta2203 26 лютого 2020, 20:40

    Реально:grin::grin::grin:

  • Kreminski 26 лютого 2020, 21:01

    @Juliettta2203 О))) земляки))) рада, що завітали)))
    Ех... ВСЛ підкачав)) я намагаюся книги перед покупкою переглянути, не завжди виходить)))

  • Juliettta2203 26 лютого 2020, 22:12

    @Kreminski :grin:Да,ВСЛ надо просмативать...Точно.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу