Легенди Львова, автор К. Дем'янчук ілюстрації Б. Логачова, похід до бібліотеки після довгої перерви!!!

 

Хочу поділитися враженнями про цю диво книгу. Одразу скажу по віку, що майже в 2 рочки книжкою дуже зацікавився наш синочок, розглядав мініатюрки без остраху, що порве (товсті сторінки), і з 2-го класником ми теж цікаво переглядали її, грали навипередки хто перший знайде всіх левів і т. п. Після народження молодшого ми стали не часті гості бібліотеки, але минулої неділі був такий похмуро-спокійний день, що я вирішила прогулятись зі старшим. І ось ми проїхавши декілька зупинок, вирішили пройтись пішки, вийшли на Соборній площі і почали спускатись на Ворошилова до бібліотеки. На вулицях було дуже тихо і безлюдно, таке відчуття ніби місто застигло в часі, ще ця така незвична погода, як для січня. Ми не поспішаючи йшли, роздивлялись архітектуру старих будівель, я розповідала про історію міста, по маршруту багато бідівель яким за 100 років з мініатюрними кучерявими балкончиками. Ми почали уявляти як поважні панянки стояли на тих балкончиках, як вони влаштовували вечори і обговорювали останні новини губернії і світу. Таким чином ми в приємній бесіді дійшли до нашої бібліотеки! 

Будівля в якій зараз розміщується бібліотека теж не проста, це старий будинок (памятка архітектури) якому вже під 150 років, відомо що нібито останньою володіла ним заможна пані Анастасія Харченко до 1930 року, а після її дочка, яка згодом побудувала свій будинок поруч, в готичному стилі (теж дуже цікавий і наразі відреставрований), а будинок матері здавала в оренду.

Світлини позичені з міського сайту.

Я трішки відволіклась від книги, але останнім часом стала читати історичні романи, нариси (і це не без участі КК я вам скажу), дізнаєшься стільки цікавого про місця де проходиш щодня і не замислюєшься, що тут було до...

Отже, що ж ми вполювали в бібліотеці - це були книги зі стенду новинок і те за чим ми і йшли.

додаю розгорнуту книгу Легенди Львова

цікаво погортати цю книжку разом з дитиною, я би сказала така собі книга-розвивайка, в ній є і історія і лічба і розвиток уваги.

11 коментарів

  • valusenka 27 січня 2020, 22:53

    Дуже класна книга! В нас є така Замки України) навіть на подарунок брала

  • Olga08 28 січня 2020, 09:46

    Дивилась Замки України, дуже сподобалась. І теж примітила на подарунок.

  • HoAnna 28 січня 2020, 12:22 1

    Вперше бачу таку книгу, цікава) Але більше всього з Вашого огляду сподобалась бібліотека, така гарна старовинна будівля!!! :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: Дякую, що показали і розказали :)

  • Olga08 28 січня 2020, 12:43 1

    Будь ласка, рада, що Вам було цікаво:wink:. Всередині будівля не менш цікава, перший поверх для малят, другий для виставок і середніх класів, великий підвал, книгосховище. Там панує атмосфера якогось затишку, спокою, тепла. Не відчувається, що це комунальний заклад, мабуть його будували добрі люди, енергетика особняка дуже позитивна.

  • HoAnna 28 січня 2020, 15:28

    @Olga08 Супер!! :heart_eyes:

  • Marys 28 січня 2020, 12:53

    Дякую, за цікаву подорож. Із задоволенням "прогуляюсь" Львовом разом з Вами :kissing_heart:

  • Olga08 28 січня 2020, 13:21

    Будь ласка:kissing_heart:.
    Бібліотека це в Дніпрі, у нас теж багато своїх легенд і є зібрання книги, але нажаль їх не перевидавали тому лише в архіві і на руках, це збірки видатного історика, археолога і Любителя Запорозьких козаків, Д. І. Яворницького.

  • KateOv 28 січня 2020, 13:00

    Дякую за огляд! Особливо за короткий екскурс в історію. Теж замислююсь іноді над минулим, коли бачу історичні будівлі. Й дякую за мотивацію добратися до нашої бібліотеки)))

  • Olga08 28 січня 2020, 13:12

    Будь ласка, мені дуже приємно!
    Я дуже люблю історію, особливо легенди, читати спогади очевидців. Тепер можна знаходити і вичитувати нові факти до багатьох матеріалів є вільний доступ.

  • Коментар видалено

  • Коментар видалено

  • le313 28 січня 2020, 13:42

    Дякую! Дуже гарний огляд.
    У нашій бібліотеці теж бачила "Легенди Львова", але в читальному залі. Завжди бракує часу, щоб погортати)

  • Olga08 28 січня 2020, 15:09 2

    Будь ласка, в читальному то мабуть не дуже зручно, таку книгу треба вмоститься на дивані з малими і розглядаючи підчитувать:wink:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу