Укрпошта

Відправляла я посилочки. Одну, подарунок до дня знань, ( те що приймала участь в обміні) а іншу племіннику. В посилці були, спортивний костюм, кросівки, фарби, пластилін, обкладинки для підручників та непроливайки. Вчора сестра отримала посилку, а вона привідкрита(((( Коли сіла вдома розпаковувати там не було фарб((( Всі вдома просто скаженіють, а я кажу радійте, що костюм та кросівки на місці. Мама хоче йти скандалить, а посилка йшла через ще одне місто, я думаю нема сенсу псувати відносини ( населений пунк маленький, всі одне одного знають). Що ви зробили б в такому випадку?

33 коментаря

  • Dibrova 23 серпня 2015, 11:46

    Я бы пошла на почту все выяснять. Что значит нет смысла? Это кража. У вас забирают ваше, а вы молчите и глотаете. Пусть на почте разбираются что, кто и когда, и выплачивают вам компенсацию.

  • Anna12 23 серпня 2015, 11:50

    Зараз виясняти вже нема сенсу, Єдине , що треба було на пошті відразу відкривати посилку і перевіряти чи все на місці тим більше якщо помітили , що вона привідкрита. Але якщо посилка відправлялась безцінною то тим більше добитись чогось нереально.
    Зі мною вже раз таке було .((
    Другий раз то відразу заставила працівницю , при ній звірятись з вмістом посилки і писати акт . Хоча посилка з зовні немала явних пошкоджень , а добре ,що перевіряю завжди вагу , от вона неспівпадала.

  • 5 коментарів
  • NailArt2017 23 серпня 2015, 16:43

    теперь будете знать :) что доплатив к пересылке всего лишь 2-50 грн вы страхуете ее на сумму =250 грн ( указав ее как оценочную стоимость!).. мелочь, а как сохраняет и нервы и финансы :)))

  • NailArt2017 23 серпня 2015, 16:47

    а вложив еще сопроводительный лист= ОПИСЬ товара в посылке, вы страхуете и наличие всех этих вещей в посылке и то, что она дойдет ПОЛУЧАТЕЛЮ в целостности.. а также по большому счету страхуете и свое честное имя, т.к при наличии всех необходимых чеков у вас, никто не сможет подать на вас в милицию и назвать вас Мошенницей= т.к вы продвинутый, грамотный, образованный и не ленивый КЛУМБОВЕЦ!!!
    Всем хорошего бизнеса!!! и не лениться!! :))

  • Soshko 23 серпня 2015, 18:14

    Дякую!!!)))

  • Marik 23 серпня 2015, 11:57

    Вес на почте проверяйте перед получением

  • Soshko 23 серпня 2015, 14:22

    Я відправляла вага була 1240 але завжди заокруглюють і пишуть 1300

  • Tatiana_Oriflame 23 серпня 2015, 14:52

    Округляют в чеке, а на посылке вес точный пишут до грамма

  • Soshko 23 серпня 2015, 15:49

    В Броварах завжди округляють. Я ж дивлюсь як заповнюють

  • NailArt2017 23 серпня 2015, 12:10

    ...... оператори поштового зв'язку надають користувачам послуги поштового зв'язку відповідно до законодавства України.
    Послуги поштового зв'язку надаються згідно з Правилами надання послуг поштового зв'язку, що затверджені Кабінетом Міністрів України від 05.03.2009р. №270 (далі-Правила), та відповідають встановленим нормам якості.
    За надану послугу поштового зв'язку користувачу видається касовий чек, де обов'язково зазначаються найменування оператора поштового зв'язку та об'єкта поштового зв'язку, який надає послуги, дата, та вид послуги, вага її вартість, а також зазначаються на поштовому відправлені ( у разі пересилання реєстрованого поштового відправлення).
    Оператори поштового зв'язку забезпечують схоронність поштових відправлень.
    Водночас, згідно зі ст. 16 Закону України "Про поштовий зв'язку", за втрату, недостачу або пошкодження вкладень поштових відправлень оператор поштового зв'язку, з вини якого завдані збитки, несе відповідальність у порядку, передбаченому законодавством України.
    У той же час, згідно зі ст. 18 Закону України "Про поштовий зв'язку", за невиконання чи неналежне виконання послуг з пересилання внутрішніх поштових відправлень, доручень користувачів щодо поштових переказів оператори несуть таку матеріальну відповідальність перед користувачами:
    - за повну втрату посилок без оголошеної цінності – відшкодування вартості послуг поштового зв'язку та штраф у розмірі 100% відсотків вартості цих послуг;
    - за часткову втрату (пошкодження) вкладення посилки без оголошеної цінності відшкодування його вартості пропорційно масі втраченої або пошкодженої частини вкладення шляхом ділення розміру тарифу за пересилання на чисту масу вкладення та штраф у розмірі 100% вартості послуг поштового зв'язку;
    - за повну втрату (пошкодження) вкладення посилки з оголошеною цінностю – відшкодування в розмірі суми оголошеної цінності поштового відправлення, вартості послуг поштового зв'язку та штраф у розмірі 25% відсотків вартості цих послуг.
    Оператор не несе матеріальної відповідальності за поштові відправлення, якщо:

    поштове відправлення видано адресату під розписку про одержання;

    поштове відправлення з оголошеною цінністю, яке було

    оболонка поштового відправлення не пошкоджена, а маса поштового відправлення відповідає масі, визначеній під час його приймання до пересилання;

    поштове відправлення на підставі закону підлягає вилученню, конфіскації або
    знищенню.
    Згідно п. 57 Правил, сума оголошеної цінності внутрішнього поштового відправлення не повинна перевищувати фактичної вартості вкладення та можливих витрат на відновлення документів, що пересилалися, у разі їх втрати.
    Слід зазначити, що користувач відповідно до закону несе відповідальність за збитки, завдані операторам або третім особам внаслідок вкладення до поштового відправлення предметів, заборонених до пересилання.
    Послуги поштового зв'язку оплачуються під час їх замовлення у національній валюті за діючими тарифами, з якими Ви можете ознайомитися на сайті УДППЗ «Укрпошта».
    Заступник директора
    з питань технології
    (Копия ответа полученного мной от специалиста пригодится и клумбовцам, читайте внимательно-здесь найдете все ответы= когда и что вы можете требовать :)

  • Soshko 23 серпня 2015, 14:23

    Дякую. Цінна інформація)

  • NailArt2017 23 серпня 2015, 17:42

    :)))

  • Familia 23 серпня 2015, 12:18

    У нас шапочка пропала, я клієнтці висилала повний комплект зимовий + шапка+шарфік+рукавички. Шапочка не прийшла. Ходила на пошту виясняти-ніякого толку. Потім через знайомих вийшла на це відділення і неофіційно пробила, що вони перевіряли посилку в межах заходів безпеки до 1-9 травня (я теж винна, бо принесла закриту коробку) і потім не знали з якої посилки та шапочка. Мені її через треті руки повернули, а я в замін не піднімала шуму. Довелось клієнтці через 2 місяці відсилати(

  • 1 коментар
  • Mariposa 23 серпня 2015, 12:33

    Вспомнился анекдот: Приходит на почту письмо, на конверте надпись - "Дедушке Морозу от Ванечки Жукова". Работницы почты, понимая, что отправлять письмо некуда, открыли конверт и стали его читать: "Здравствуй дорогой Дедушка Мороз! Пишет тебе Ванечка Жуков из деревни Проломиха. Живу я вместе со своим старым дедушкой, папа и мама у меня умерли, денежек у нас нет, сижу я постоянно дома, на улицу выйти не могу, потому что был у меня тулупчик, я подрос и он стал маленьким, были у меня валеночки - поизносились, рукавички тоже поизносились, а шапочку я потерял. Поэтому пришли мне, дорогой Дедушка Мороз, на Новый год тулупчик, валеночки, шапочку и рукавички!" Поплакали сердобольные женщины, работницы почты, принесли кто что мог из дома, собрали посылку, подписали "Ванечке Жукову от Дедушки Мороза" и отправили.
    Через некоторое время на почту снова приходит письмо с надписью "Дедушке Морозу от Ванечки Жукова". Работницы почты снова открыли конверт, и стали читать: "Здравствуй дорогой Дедушка Мороз! Пишет тебе Ванечка Жуков из деревни Проломиха. Спасибо огромное тебе за посылку! Тулупчик, который ты мне прислал, очень теплый и как раз мне в пору. Шапочка очень красивая, валеночки удобные и теплые, только вот варежки не дошли. Наверное, на почте стащили…" :-)

  • Soshko 23 серпня 2015, 14:25

    ))))

  • NailArt2017 23 серпня 2015, 17:42

    :)))

  • ElenaPre 23 серпня 2015, 13:08

    Я бы хоть написала жалобу, не вернут, но пусть хоть попробуют разобраться, а молчанием мы только помогаем ворам и дальше пакостить. С*ка такая, у ребенка красть

  • NailArt2017 23 серпня 2015, 17:43

    Правильно, полностью поддерживаю этот комент :).. ну кроме нецензурщины конечно :)

  • Soshko 23 серпня 2015, 14:28

    Думаю мама всетаки піде, вона емоційна і терпіти такого не буде. Я ж бережу нерви бо кормлю малявку та ще й екзема на нервій основі, як понервую руки розлазяться аж до кісток(((

  • Soshko 23 серпня 2015, 14:28

    Нервовій

  • Tanjushka 23 серпня 2015, 14:53

    та ну, Ви шуткуєте??? сьогодні витягли фарби, а в слідуючий раз... як це Ви не хочете "псувати відносини"? це які такі відносини, коли Вас пошивають у дурні??? я б не змовчала, це точно!!!

  • Soshko 23 серпня 2015, 15:51

    Я впевнена шо це не в них на пошті вкрали. А після бою кулаками не машуть, забрала, розписалась тепер допобачення. Як доказать шо там чогось не вистачає...

  • Tanjushka 23 серпня 2015, 16:12

    треба було при отриманні виясняти, а виходить, що тоді Вас все влаштовувало...

  • Yulin_magazin 23 серпня 2015, 17:45

    вывод проверяйте посылку на почте, при покупке страхуйте посылку я когда отправляю часто страхую

  • yemchenko 25 серпня 2015, 18:21

    если она пришла открытая (Вчора сестра отримала посилку, а вона привідкрита(((( ) тут сложнее. Должна быть отметка: прийшла в пошкодженому (привідкритому) вигляді. Проставляеться факт. вес при получении и сравниваеться с весом при отправлении. Потом пишеться заявлении.

  • yemchenko 25 серпня 2015, 18:21

    А так як Ви її забрали додому розпакували то краще непсувати відносини

  • Soshko 5 вересня 2015, 12:04

    Дякую. Ми також так подумали. Але наступного разу будемо знати, завдяки вашому коментарю

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу