Три книги 11-12/2019 (HoAnna)

Напишу трохи про різні прочитані книги, бо вже "назбиралося" :grin: 

Прочитала:

1. Два фургони, Марина Левицька. 

Продовжую читати її книги, полюбилась мені ця письменниця, в неї досить легкий та веселий стиль написання)) 

Це пригодницький роман про долю мігрантів багатьох національностей, хоч головними є українці, поляки, дві китаянки і африканець, але й багато інших тут зустрічаються дуже часто)) Ще  одним із головних героїв є Пес, собака тобто :grin: Автор використала цікавий прийом, вставляючи в розповідь "роздуми" собаки типу: 

Левицька якось так цікаво пише... Зі сміхом про сумне... Щось чіпляє в її книгах, це такі "чисто наші українські теми"...

...

Також є любовна лінія, досить інтригуюча :) І смішні "роздуми в листах " дуже віруючого,юного та наївного африканця,  якому дуже цікава тема сексу :grin: (там ржака повна!)

Книгу раджу до прочитання :)

2. Молоко з медом, Й.Ягелло

Це вже 4 книга в серії. Але, чесно кажучи, вона мені здалась найбільш слабкою з 4-ох... Чи це я вже начиталась, не знаю... Хоч письменницю цю дуже люблю)) З однієї сторони читати було легко, як зернята лускати :grin:, а з іншої - не вистачило мені чогось серйознішого... Все ж це young-adult серія... 

3. Квіти для Елджернона, Деніел Кіз.

Це - МАСТ-РІД!!!! 

В основі сюжету розумово відсталому (але дуже доброму)прибиральнику Чарлі провели операцію зі збільшення розумових здібностей. В результаті його IQ зростає, він стає розумним, інтелігентним і бачить, що світ є не таким "добрим і милим", яким він бачив його раніше... Він часто бачить ту людську суть і обмеженість, яка приховується за важливими "титулами", званнями, голосними та промовистими словами... 

Головний герой починає потрохи згадувати епізоди зі свого дитинства і хоче скласти їх до купи і зрозуміти, чому ж він був один, чому самі рідні люди його покинули, коли він був ще розумово відсталим ..

Не можу спойлерити, раджу одразу її читати! Дуже-дуже багато роздумів викликає ця книга... І написана дуже легко, відірватись неможливо! Я носила її по квартирі всюди за собою і скрізь підчитувала, як тільки могла :grin::grin::grin:

Читаю зараз:

 1.Зелена Маргарита, Світлана Пиркало 

Ця письменниця перекладала вище згадану книгу Два фургони, так я її і знайшла :) Добралась навіть до сайту Alib, бо ніде більше не могла її знайти (саме друковану).

Прочитала я не багато, але вже зрозуміла, що сюжету тут і не буде)) Головна героїня розказує про своє життя (яка вона лінива засранка), свою роботу журналіста (як вона списує статті з ін.журналів), відносини з людьми, свої умовиводи... 

Ось, наприклад:

...

​​​​Зрозуміло, що книга легка)) Добре йде, коли просто хочеться "відпочити мозком" :grin:

2. Проект щастя, Гретхен Рубін.

Тільки почала читати, тому не можу ще про неї "відгукнутись". А тема цікава - робити своє щастя самому, а не чекати від когось чи від чогось :) 

Планую почитати:

Не думай про червоне, Марина Пиркало.

Але там уже як піде... Ще чекає на мене "Клавка" Марини Гримич та "Добрі новини з Аральського моря" Ірени Карпи :)

Дякую всім, хто дочитав :)

 

 

 

17 коментарів

  • le313 18 грудня 2019, 23:05

    :heart::heart::heart:
    Дякую! Огляд – просто :bomb:!
    Щастя, Ягелло і Левицьку не читала. Чогось думаю, що Ягелло мені не піде, хоч люблю підліткове.
    Квіти для Елджернона читала цього року. Книжка мені видалася дуже передбачуваною. Чомусь не підійшла.
    Пиркало (якраз отакі дві книжки) віддала до бібліотеки недавно. Любила її читати, коли була студенткою. А потім побачила авторку у прямому ефірі, де вона не могла й кількох слів до купи зв'язати. Щось так мене то вразило і розчарувало.
    Цікаво поглянути на закладку зі Зеленої Маргарита. Люблю такі книжкові дрібнички.

  • 2 коментаря
  • Profesora 19 грудня 2019, 10:41 1

    @HoAnna О, і в мене такає:blush: закладочка, десь:joy: я взагалі фанат закладок, раніше в дитинстві навіть якісь гареі картинки з упаковки зубної пасти вирізала:joy:

  • HoAnna 19 грудня 2019, 10:46 1

    @Profesora Моя донька теж так робить))) Правда, вирізає гігантських або зовсім малих котів і каже, що це закладинка :)))) А я так недавно забрала собі на закладинку упаковку від парфумів чоловіка, ну там така фактура гарна була... :)))))

  • Profesora 19 грудня 2019, 10:51

    @HoAnna Ага, я все, що шевелиться гарного, беру собі на закладинки, в мене колись було три конверти по а4, набитих закладками, десь вони блін ділись, тре у мами пошукати.

  • Profesora 19 грудня 2019, 01:20

    Гарне читання:blush: я щось пройшла етап літератури похихикать, зараз хочеться такої більш дорослої, аналітичної лектури, Пиркало для мене так і не виросла, десь так і залишилась на етапі становлення як письменниці, до Ягелло так і недоповзла, це якесь окреме читання має бути, під настрій. Зараз в мене епат такої ядучої, дорослої літератури.

  • 3 коментаря
  • Profesora 19 грудня 2019, 10:52 1

    @le313 :blush:

  • Profesora 19 грудня 2019, 10:53 1

    @le313 Вона в основному російськомовна, я раніше українською мало читала, це останні 6 років мене дуже торкнуло, після відомих подій.

  • HoAnna 19 грудня 2019, 11:34

    @Profesora Юля, все ти нормально написала!!! Я ж і сама це помітила, але поки вже як є :grin: Думаю, кожна книга приходить у свій час) От тільки думаю, чому ж я в період знижок пропустила Різдвозавра і про Магічну анатомію взагалі забула... Купила Велику книгу про тіло для мого супер-читуна, а йому хоч би що... Сидить, Баранчика Шона дивиться...:sweat_smile:

  • vvalush 19 грудня 2019, 14:42

    Дякую, що поділилися)

  • HoAnna 19 грудня 2019, 14:58

    Будь ласка! Може щось комусь приглянеться ;) Дякую, що читаєте :)

  • vvalush 19 грудня 2019, 16:08

    @HoAnna Мені приглянулося:wink:

  • HoAnna 19 грудня 2019, 19:01 1

    @vvalush О, чудово!! Уже значить, що не дарма писала :)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу