Традиційний пост читача/слухача швидкоруч

Читача, то це ж про мене -  вибагливу маму, що купує книги для себе, вдаючи що це все для дитини. Чоловік глузує, що чогось мені в дитинстві не вистачило, але ж ж дитячі книги в моїй родині були. Та бажання купити щось новеньке завжди зі мною. Поглядач-мамі фотографувати заважач на фото зі своїм черговим стосиком нашвидкоруч накиданим. Фото, як завжди, на телефон.Наша друга книга цього автора. Ця, як і попередня про ведмедика Ларса, про друзів і здатність допомогти у скрутній ситуації. Чомусь все узбіччя у смітті, така собі культура у мистецтві. Дитина не помічає поки що.

Продовження маленького сніговика. Ну таке..Немає родзинки, чи що? Здавалось би і малюнки привабливі, і історія є, і справжня подорож. Але прочитали і забули, коли взяла фотографувати навіть не змогла одразу пригадати сюжет. Третя книга так і лежить недоторканою.Айболіт. Наша перша книга майже без ілюстрацій. Бачу, що важко дається, але ж у мене нетерплячка, мені самій цікаво було чим там все закінчилося)

Не дуже вдале бібліотечне полювання. Читати там нема чого, більш схожі на звід правил.Позичили почитати Валько. Не люблю його, навіть не можу пояснити чому. Але ж таки довелося читати її декілька разів.

А ось ця книга поклала кінець моєму "з цього стосика не читаємо" і поверталася до нас регулярно. Хлопчача підбірка про роботів, лицарів, динозаврів, піратів та привидів. З кумедним "Арбракадабра" і котом Вільбуром (ми таке любимо).

Цю книгу я, мабуть, для себе взяла, для себе й прочла. Мій відданний слухач не проникся. А як до мене, то це добра святкова книга, що дарує настрій робити дива

Наші мумі-троллі. Ми не чекаємо зими, щоб читати зимові книги, і не читаємо обов'язково новорічні у грудні. Трошки дивна книга про те, як мумиків розбудили напередодні Нового року, яким їх добряче налякали. Тоді для жахливого Нового року вони приготували ялинку, прикрасили її, запалили свічки, наготували їжі і розклали подарунки, а потім разом пішли спати так і не дізнавшись, що це таке свято. Взагалі-то всі троллі нам добре йдуть, але третю у Віллі Вінкі вирішила не брати - вчасно прочитала в інтернеті всю книгу. 

Правильна книга про правильні звички. Прості істини про те, як важливо займатися спортом, закалятися, дбати про особливу гігієну, трошки пригод, чаклунства. Рекомендуємо. Це не лікар Айболіт, що намагається лікувати термометром.

Книга про "сімейну пару". Жили собі кішечка та пес разом, знайшли вони якось лялечку та вирішили, що будуть про неї піклуватися)) А взагалі - звичайна дитяча книга, якщо не акецентувати уваги на незвичайні стосунки.

26 коментарів

  • morda_panda 6 грудня 2019, 07:42

    Цікавий огляд. Мені до душі припало "хочу, хочу подарунків")))) прочитаємо обов'язково

  • pansies 6 грудня 2019, 20:09

    гадаю, що може не зайшло тому що українською написано.. Коли припиняю розмовляти з дитиною, неї виникає протест.. А книга чудова...

  • Karolina 6 грудня 2019, 08:38

    все книги классные, вы прямо собрали себе самые "сливки", мама молодец)))

  • pansies 6 грудня 2019, 20:11

    Спасибо.
    иногда мне кажется, что если бы я время, отданное на изучение детскоей литературы, потратила в профессиональную деятельность, я бы некисло преуспела...

  • Juliettta2203 6 грудня 2019, 19:15

    Хах))Ну, Вы просто меня раскусили,"мама делает вид,что покупает книги ребёнку":grin:

  • pansies 6 грудня 2019, 20:17

    ведь здорово этим прекрываться, особенно если ребенок расценивает книги не только как декорацию в интерьере)
    А Валько - не только в иллюстрациях дело, я иногда готова закрыть глаза на то, что нарисовано, пусть даже ничего не нарисовано.

  • Juliettta2203 6 грудня 2019, 20:22

    @pansies Не то слово...И Фенни Флэгг для дочек,и Рэя Брэдбери,это не мама их обожает,это всё дочкам.На вырост.Им,родимым.Кому же ещё?!:grin::grin::grin:

  • Juliettta2203 6 грудня 2019, 19:18

    Отличная подборочка.И про Валько я с Вами солидарна.Какие-то "спесфичские"иллюстрации.То ли хиппи,то ли панки..

  • Ludo4ek 8 грудня 2019, 18:53

    І я Валько не дуже люблю. Сам текст занудний і довгі історії...

  • de_la_Fere 6 грудня 2019, 19:36

    Вот и я Валько не люблю. Но Миша слушает. Винни ,конечно же в любимчиках. Но я тоже ее люблю. Муми классные. А вообще, у вас с сыночком как всегда ,классное чтение .

  • 1 коментар
  • de_la_Fere 6 грудня 2019, 21:26 1

    @pansies Мне все стоящие! Только в белой обложке не очень понравилось. Более взрослый юмор и такой ,все про трусы- носки. Вышло еще три новинки. Две уже приехали ,получит на НГ.Чам заказал ,увидел у меня в телефоне обложку новой книги и Дуду морозу заказал. Вот такая любовь :heart_eyes:

  • de_la_Fere 6 грудня 2019, 21:27

    @de_la_Fere Ой... телефон пишет сам ,что хочет :joy:

  • pansies 6 грудня 2019, 22:43

    @de_la_Fere жду тогда в следующем году обзор)

  • Julia2326 6 грудня 2019, 21:46

    "А як до мене, то це добра святкова книга, що дарує настрій робити дива"-а я казала,давай реєструйся на обмін!!+а тепер настрій пропадає!!:stuck_out_tongue_winking_eye:
    У нас Азбука здоров'я була хітярою у старшого!і у племінника!!Валько обом моїм заходить))На Вінні ніяк не зберуся))))))а от Котик і Песик взагалі не зайшли!!(((

  • pansies 6 грудня 2019, 22:59

    так дива можна ж робити і для оточуючих або без всякого книгообміну, обрати, наприклад, якусь адресу і надіслати щось приємне. По-перше ніхто цього не очікує від мене, бо я ні з ким тут так добре і не спілкуюся, лише час від часу в коментарях, по-друге несподіванку можна зробити маленькою і бути впевненою, що не руйнуєш чиїсь очікування.

  • pansies 6 грудня 2019, 23:02

    а моєму так котик з песиком непогано пішли, декілька разів за місяць прочитали. А як твої хлопці до російської мови ставляться? я так розумію, що родина у вас україномовна?

  • mADAM_Elvira 8 грудня 2019, 20:55

    Спасибо. Больше всего понравились Винни и Муми. Винни очень хочу, все книги. Обязательно приобрету. А вот про троллей как-то и не думала, мне казалось, что они для деток постарше. Нам 4.

  • pansies 9 грудня 2019, 00:03

    Это все адаптированные книги про Муми-Троллей. Рассказы небольшие, написаны понятно. Есть еще у Азбуки/Махаон два сборника, последний месяц-два как появился, с Вилли Винки точно какими-то рассказами пересекается.

  • pansies 9 грудня 2019, 00:10

    Я и ее заказала, как появится - обзор сделаю

  • Profesora 9 грудня 2019, 12:31

    Крутяк! Ви такі серйозні читачі, маля гарнюче:blush: такі руці манюні і нозі:blush: як завжди вражаюча стопєшка. А от за Сніговичка дякую, я все таки його прикуплю, мені дуже сподобались малюнки, такі з дитинства. Дякую за огляд:blush:

  • 2 коментаря
  • pansies 9 грудня 2019, 18:05

    @Profesora 3,8.. не зовсім з малечку, біля двох нам дали почитати Кротіка і тоді, мабуть, він почав слухати "великі" книги. Десь в 1,4 ми почали брати книги у бібліотеці, я брала просто все, що мені подобалось, іноді навіть Мишко не давал їх відкривати, просто повертала назад - все одно бібліотека майже біля нашого будинку.

  • pansies 11 грудня 2019, 23:57

    А навіщо вам сніговичок? Не побачила у щоденнику жодної російськомовної, є у планах читання російською?

  • Profesora 12 грудня 2019, 00:01

    @pansies Саме цю так, пізніше, буду вибірково вводити.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу