Прочитане з донькою (7,3 р) у форматі флешмобу «Три книжки»

На прохання le313 (а, давайте познайомимося :blush: Так, хотілося звернутися до вас ввічливо, а не знаю як. Я Мирослава :) ) 

 

ЧИТАЄТЬСЯ

Софи Кинселла: Мама-фея і я. Майбутня фея (КМ-Букс) - доня читає мені вголос. Це продовження історій про фей під прикриттям :smile: Так само кумедно, з повсякчасними смішнючими клопотами, через помилки в чаклуванні. Мораль завжди  одна - щоб рибку з`їсти, треба у воду лізти ;)

 

 

Джуди Блум: Питер Обыкновенный (Розовый жираф)

Куплена чи ще до народження доньки чи десь так (за чиімись рекомендаціями, не інакше). Почитала тоді сама і після того, вже замовляла кожну наступну книгу серії! Смішно, простою мовою, чесно про зрозумілі дитині клопоти. Хто, хоча б раз не думав, щось на кшталт: Менший брат - моя найбільша у світі проблема?! Або: Краще з другом в кіно, ніж з батьками за покупками.  

Книга суперова! Дві наступних все ще є на Кідстаффі за чудовою ціною.

 

ПРОЧИТАНЕ.

Леся Воронина. «Планета смугастих равликів» та «Хто впіймає шаленого кльоцика?» (Прудкий равлик)

Пригодницька фантастика про подорожі на інші планети - пані Леся таке любить :) Дівчина Оля зі своїм котом Гарбузиком (який має собачі звички) мандрує Мінливою Галактикою з метою творити добро :) Співучі банани, летючі жабки, хижі кокоси - далеко не вся чудасія, яка зустрічається в книжках. Доні дуже сподобалось. До того ж вона неодноразово бачила пані Лесю на Книжковому Арсеналі, а це неабияк підсилює повагу до автора, скажу я :)

 

Доді Скот: 101 далматинець (ВСЛ)Процитую саме себе з вайберу :) Я думала це 100% казка  - тварини балакають з людьми тощо - а воно не таке! Головні герої - собаки; ми читаємо про їхні думки, їхні мандри в пошуках викрадених цуценят, але все інше реалістично, без казковості. ЯК автор через стосунки пари далматинців передає своє бачення подружніх стосунків!! Які вони чуйні одне до одного, люблячі - в мене аж мурашки по шкірі бігають зараз, коли пишу. 

Тут описується собачий світ: вечірнє перегавкування; стосунки між господарями та улюбленцями; між різними собаками; взаємовиручка - як воно є насправді, тільки з середини, зі сторони собаки, тому ми "чуємо" їх. Хто має собаку, має оцінити і цю книгу!

В ПЛАНАХ

Ґудрун Мебс: Я-бо знаю, де висить ключ (Грані-Т)Поки я ходила на батьківські збори в художній школі, дитина годину провела в бібліотеці й серед усього розмаїтя кольорових новинок, вибрала ось цю чорно-білу книгу :)))) Я, навіть, не впевнена, чи це на її вік. Але бібліотека вже закривалась, ніколи було розбиратися. Будєм посмотрєть ;)

15 коментарів

  • bedruk99 18 жовтня 2019, 16:14

    Все! Дістаю з полички своїх "Далматинців")) Дякую))

  • miros_ya 18 жовтня 2019, 16:24 1

    :) Вона дуже цікава!
    Небезпеки, пригоди, поганці, гумор; ставлення до тварин; стосунки одне з одним; стосунки у сім'ї - книга неочікувано глибша виявилась, ніж я про неї думала.

  • Profesora 18 жовтня 2019, 16:28

    Дякую за чудовий огляд. Буду ще його смакувати.

  • miros_ya 18 жовтня 2019, 16:31

    :)

  • le313 18 жовтня 2019, 16:47

    Привіт, я Леся:relaxed:
    Дякую за огляд, він чудовий!
    Далматинці так довго за мною ходять. Треба наступного разу таки купити.
    Де висить ключ купила собі, але ще не заглядала у неї.
    Оця російською сподобалась би моєму синові, він часто нарікає на сестру і на нерозумних батьків, які до такого (сестри) допустили :laughing:. Цікаво, чи є українською?:thinking:
    А Ворониної ми лише Слона Ґудзика читали. Під час Форуму Видавців вона мала зустріч з читачами у нашій бібліотеці, а ми випадково туди якраз прийшли. Тепер маємо Пригоди голубого папуги з автографом)

  • miros_ya 18 жовтня 2019, 17:04 1

    У нас Гудзик з автографом і мушля з якихось теплих країв - доня отримала кілька років тому на майстер-класі, який проводили пані Леся та Катерина Штанко.
    Про Пітера лише рос мовою. І вона 100% має сподобатися всім, хто має братів чи сестер :laughing:. "які до такого (сестри) допустили" :))))))))))

  • Irinella 18 жовтня 2019, 19:46

    Спасибо за подробный обзор! Про братиков заинтересовала, теперь актуальна нам.

  • Oksana_Kh 19 жовтня 2019, 08:35 1

    Дуже цікаво) дякую!

  • GlamKid 19 жовтня 2019, 12:57

    Когда-то я смотрела фильм шопоголик и прочитала все книги. А теперь уже и дочке можно это автора, круто. Спасибо за обзор.

  • miros_ya 19 жовтня 2019, 14:55

    Так-так, видавництво так і анонсувало ці книги: "ТРИМАЙТЕ Й ЗАЧИТУЙТЕСЬ!
    Відразу дві новинки від авторки книжкової серії-бестселера "Шопоголік"!
    Переклали українською чарівні видання Софі Кінселли з дитячими історіями: "Мама-фея і я" та друга частина-продовження — "Мама-фея і я. Майбутня фея".
    У кожній книзі — розповіді про пригоди мами-феї та її донечки. Видання з чорно-білими ілюстраціями. Великий шрифт буде зручним для самостійного читання дитиною."

  • GlamKid 19 жовтня 2019, 21:39

    @miros_ya Класс! Дочку заинтересовала обложка, я бы тоже почитала с удовольствием.

  • valusenka 19 жовтня 2019, 19:42

    Треба і собі нарешті далмантинців позичити та прочитати)) Я пам'ятаю, як після мультика з'явився фільм і теж не уявляла, що там можна показати без розмовляючи з тварин? Тож в фільмі мене підкорив ердель-терьер, який так артистично показав як викрадали цуценят!

  • miros_ya 19 жовтня 2019, 23:08

    Я не бачила фільм, доня сама дивилась і мені відео знімала :smile:

    Зображення
  • HoAnna 19 жовтня 2019, 22:15

    Як багато всього цікавенького! "Питер обыкновенный" теж якось починала читати, але якось було дуже розтягнуто написано, чи стиль мені не пішов, так і не пам'ятаю.. і почала читати доньці щось інше :)))) А от книгу Гудрун Мебс я запримітила ще у Юлі в бібліотеці, може хоч хтось потім відгукнеться про неї, опис там дуже цікавий ;)

  • Profesora 19 жовтня 2019, 23:37

    Так, в мене є:blush:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу