Володимир Нікітенко "Нікчеми"

Володимир Нікітенко "Нікчеми" (видавництво ДІПА).

Обіцяла зробити огляд на цю книгу, - нарешті руки дійшли. 

Одразу зазначу, що видавництво визначило віковий ценз 7-14 років. 

Але я читала разом зі своєю 5-річною донечкою, і їй було цікаво. Особливо їй сподобались головні і другорядні персонажі. Про них напишу нижче. 

А зараз трохи про саме видання. Книга збільшеного формату, має 167 сторінок, папір крейдований. Ілюстрації не надто вишукані, але їх багато, і вони досить милі. На форзацах зображені основні персонажі.

Ну а далі про мої враження :)

Ця книга надзвичайно цікава і кумедна. Навіть мені, дорослій, було цікаво її читати, а діти, думаю, будуть від неї в захваті. Вона велика, яскрава. А історія в ній неординарна і захоплююча.Головний герой книги - хлопчик-школяр Фортунато, вважає себе і своє життя нікчемним. Дорогою до школи шлях йому заступають четверо хуліганів.

Тікаючи від них, хлопчина ховається в класі історії і залазить у великий керамічний глечик, який виявляється чарівним і переносить його у далеке Середньовіччя. До речі, сам Фортунато з майбутнього, з 2520 року.Але виявляється, що в часі переноситься не лише він, - в середньовічному глечику опиняється одразу троє хлопчиків, які схожі один на одного, як три краплини води. І усіх трьох, як виявляється пізніше, звуть Фортунато. Один з них місцевий - з Середньовіччя, а інший з 2020 року.

Спершу Фортунато з майбутнього думає, що це якась нова гра з віртуальною реальністю, але пізніше усвідомлює, що він таки дійсно потрапив у минуле.Тепер усім трьом хлопцям, щоб повернутися додому, доведеться знайти такий самий чарівний глечик, бо їхній, на жаль, розбився.

Протистоятиме їм у цьому завданні таємничий і зловісний Алхімік.

Окрім нього, хлопці зустрінуть на своєму шляху ще багато цікавих персонажів, таких як кухар Апетито-де-Проппало, винахідник Рукадуппо, інквізитор Мерзотто, кат Екзекуццо та ін. Тож, як бачите, персонажі тут траплятимуться непересічні і дуже кумедні.

Книга неординарна, динамічна, захоплива і дуже кумедна.Але суттєвим мінусом в ній, на жаль, є велика кількість одруківок і русизмів.Дуже прикро, що книгу погано відредагували, бо інакше б я сказала, що вона шикарна.

 

10 коментарів

  • le313 17 жовтня 2019, 19:26 1

    :heart_eyes::heart_eyes::star_struck::heart_eyes::heart_eyes:
    Дякую! Імена героїв просто супер! Шкода, що погано вичитана,:slight_frown: коли ж то вже закінчиться?!
    Таки йду покладу до бажаних книжечок)

  • ISvitla 17 жовтня 2019, 20:09 1

    Мені останнім часом щось частенько трапляються такі невичитані книги, і це дуже засмучує, бо майже всі вони цікаві і варті уваги. А через ті помилки і не знаєш, чи радити їх людям, чи ні☹
    Але є ще такий момент, що, можливо, і не всім ті помилки дошкулятимуть при читанні. Бо у мене є якийсь пунктик щодо цього, - такий собі перфекціонізм, який не дає спокійно насолоджуватися книгою, якщо бачу помилки чи хибодруки. Може, хто не так звертає на те увагу, то читатиме спокійно.

  • le313 17 жовтня 2019, 21:27 1

    @ISvitla От навіть не уявляю як філологи, редактори і коректори читають такі книжки. Мені, далекій від філології людині, око сіпається. А як почуваються люди, які на тому справді розуміються?

  • Oksana_Kh 17 жовтня 2019, 21:02 1

    Чудовий огляд! Дякую)))
    Я пригадую, що Ви цю книжечку виграли на фб, так? І це справді класний подарунок))

  • 1 коментар
  • ISvitla 17 жовтня 2019, 22:29 1

    Так, так, все вірно. Видавництво тоді розігрувало 10 примірників, і мені пощастило один з них виграти.
    Ціна на неї дійсно висока. Купити я б її, мабуть, не купила. Хіба що на подарунок.
    До речі, у цього ж автора і художника є ще книга "210 добрих справ". Вона коштує трохи дешевше. Але знайти її зараз вже важче, ніж "Нікчем". У "Букві" її нещодавно бачила, але не наважилась замовити, знаючи в якому стані приходять книги від Букви, а особливо останні примірники :(

  • ISvitla 27 жовтня 2019, 12:45 1

    @le313 Зараз побачила, що на якабу на цю книгу є знижка 15%

  • le313 27 жовтня 2019, 13:04 1

    @ISvitla Дякую дуже!

  • Julia2326 18 жовтня 2019, 08:02 1

    Ціна зависока, але буду мати книгу на увазі! Дякую за огляд!До вас про неї не чула!))

  • ISvitla 18 жовтня 2019, 09:57

    Мабуть, тому її ніхто до мене і не показував, бо ціна невиправдано висока. Я свого Гаррі Поттера ілюстрованого купила за 330 грн. Щоправда, зі знижкою. Але там і об'єм книги набагато більший, і якість краща (повертаючись знову ж таки до помилок).
    Навіть не знаю, чим керувалось видавництво виставляючи таку ціну. Сподіваюсь, може, з часом таки її знизять до більш прийнятного рівня.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу