Оксана Драчковська: Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама (Чорні вівці)

 

Книга на сайті видавництва

Це історія ДЛЯ ДІТЕЙ. Про те, що трішки інші діти - вони, в жодному разі, не гірші. Про те, що стукай і тобі відкриють. Такі казки відкриють серця наших дітей.

 

 

 

В сім'ї зайців велика радість - у них народилося семеро малят! Коли малюки почали підростати і потроху стрибати, з'ясувалося, що одне зайченя не може цього робити і... ніколи не зможе. Звісно, всі зажурилися, але наступного ж дня тато змайстрував візочка, на якому Зайчик невдовзі навчився спритно їздити сам. Він не поступався братикам та сестричкам у спритності; ріс кмітливим та спостережливим і мріяв чимшвидше піти до школи.

Зайчик не відчував своєї особливості, поки його світ обмежувався домом та родиною, адже люблячі люди максимально підлаштовуються та підлаштовують все навколо. А ось, коли прийшов час виходити у Світ... Для того, хто має особливі потреби, цей Світ, як ворог. Дорога до школи - похила стежка, що має на своєму шляху ще й річку, через яку перевезти візочок неможливо навіть татові Зайцю. Не пішло зайченя до школи. Брати і сестри пішли, а його тато назад додому повіз...

У мами краялося серце за свою дитину і вона, сповнена рішучості, пішла в Лісову Управу, домогтися того, щоб через річку побудували міст і проклали дорогу вздовж Великого яру. І-і-і... певно, вони знають, що таке - рішучо налаштовані мами :)  Незабаром, мама домоглася встановлення в лісі ліфту для білочки з хворими лапками; звуковий світлофор для незрячих; учителі вивчили мову жестів й школу змогли відвідувати звірята, що погано чують!

А Зайчик у школі і в баскетбол грає, і в естафетах перемагає, і у театральному гуртку участь бере, ще й у халепи з друзями встряє! Повноцінне життя дитини :) Тож, справа за нами: будемо відкриті для них та дітей своїх навчимо.

 

11 коментарів

  • Profesora 16 жовтня 2019, 16:55 1

    Дякую, книга гарна, і така зрозуміла, якраз те, що треба по цій темі.

  • miros_ya 17 жовтня 2019, 11:54

    Як раз для дітей, теж вважаю: все на позитиві, все долається!

  • Nika_147 16 жовтня 2019, 17:21 5

    Сразу понимаешь, как далека сказка от жизни

  • Oksana_Kh 16 жовтня 2019, 20:37

    Дякую за огляд:heart_eyes:

  • miros_ya 17 жовтня 2019, 11:53

    Прошу ;)

  • valusenka 17 жовтня 2019, 08:09

    Дякую, що показали! Гарно та зрозуміло написано. Чудово показує проблеми та до чого ми маємо йти на шляху їх подолання

  • miros_ya 17 жовтня 2019, 11:54

    Будь ласка

  • sorokaspit 17 жовтня 2019, 11:41

    хорошая книга, нужно посмотреть в магазинах

  • morda_panda 18 жовтня 2019, 17:09

    Гарна. Було б добре, якби книга не тільки вчила дітей ставитися до людей з фізичними обмеженнями як до рівних собі, але і привернула увагу тих, хто може і повинен зробити життя таких зайчиків простішим.

  • miros_ya 18 жовтня 2019, 17:25 1

    Але це ДИТЯЧА книга. В ній не мають підніматися такі проблеми :)
    Те, про що Ви говорите - це вже зовсім інша історія - не з казки, а з дорослого життя.

  • Lesia_Bookhunter 28 жовтня 2019, 09:23

    Гарна книжка. Потрібна. :) Дякую!

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу