Карен М.Мак-Манус "Брехун серед нас"

Усім привіт :)

Тут просили більше відгуків на дорослі книги. Отож, пишу :)

Карен М. Мак-Манус "Брехун серед нас" (видавництво Км-букс).

Це книга, після прочитання якої у мене залишились досить суперечливі враження. З одного боку вона мені сподобалась, бо має цікавий сюжет. Це підлітковий детектив, у якому розповідається про п'ятьох учнів, яких покарали і залишили після уроків. Серед них є дівчина-"ботанка", яка добре вчиться і мріє вступити до престижного ВУЗу; дівчина-красуня, -- королева школи, яка зустрічається з капітаном футбольної команди; хлопець-спортсмен, який подає великі надії у бейсболі, і прагне отримати спортивну стипендію у коледжі; хлопець-хуліган, який їздить на байку і продає наркотики, за що вже одного разу був затриманий, і тепер відбуває випробний термін; і хлопець, який не вписується в жодну з цих компаній, він веде блог, в якому розкриває усі найпотаємніші таємниці учнів своєї школи. 

Отож, усі вони відбувають покарання, і несподіваним чином один з них гине (а саме Саймон, хлопець, що розкривав чужі таємниці), на перший погляд від нещасного випадку. Але в ході розслідування виявляється багато деталей, які вказують на те, що це було зумисне вбивство. І вбивцею є хтось з тих учнів, які відбували покарання. 

Розповідь у книзі ведеться від кожного з них по черзі, і на перший погляд здається, що всі вони невинні. Але по ходу сюжету виявляється, що кожен з чотирьох має таємниці, розкриття яких може зруйнувати все їхнє майбутнє. Тож, кожен з них мав мотив для вбивства Саймона. 

Книга написана дуже цікаво, хоча і досить просто. Читання швидко затягує, і не хочеться відкладати книгу, поки не перегорнеш останню сторінку.

 Але є момент, який мені в цій книзі не сподобався, а саме редактура, а точніше її відсутність. У книзі дуже багато помилок. Причому не тільки хибодруків, а і помилок у самому перекладі. Коли прізвище одного і того ж хлопця спочатку пишеться як Макаулі, а через пару сторінок вже Маколі.

Або ім'я дівчини спочатку написане Кейлі, а вже через кілька сторінок Кілі.

Або на одній сторінці могло бути написане прізвище Лопез, і нижче Лопес (на одній сторінці!),

чи ім'я Луїс і тут же Льюїс.

Ну і багато інших помилок. 

Отож, загалом, я рекомендую вам цю книгу, але майте на увазі, що під час читання ви часто "спіткатиметеся" об помилки.

9 коментарів

  • Profesora 21 вересня 2019, 21:44

    Дякую за відгук, здивавана:joy: посміялась. А яке видавництво?

  • 5 коментарів
  • Marys 21 вересня 2019, 22:37 1

    Хтось дуже поспішав))) А ціна не маленька(((

  • ISvitla 21 вересня 2019, 22:45

    Я робила пост на фб про ці помилки, і видавництво там теґнули, ніякої реакції не було. Потім ще один хлопець зробив репост мого посту і ще раз теґнув їх з запитанням, що це таке. І знову ніякої реакції. Ну і втретє, коли я зробила огляд цієї книги, знову ж таки відмітила видавництво, але і тут ніякої реакції не було.
    Можна, звісно, написати їм в особисті повідомлення, але який сенс? Книга добре продається, в інших відгуках про ці помилки не згадується, тож тираж вони не відкличуть. В кращому випадку вибачаться і, можливо, запропонують повернути гроші (хоча в цьому я сумніваюся). А скоріше за все просто в черговий раз проігнорують, та й усе.

  • Profesora 21 вересня 2019, 22:50

    Зрозуміло, а Ви борець:blush:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу