Три книги 09/2019

Прочитане: Богдан Жолдак "Під зіркою Лукаша"

Читаю: Джеффрі Чосер "Кентерберійські оповіді" частина друга. Залишилось прочитати 20ст. Паралельно читаю Гоголя "Мертвые души", подолано більша половина книги))

Планую читати: Гемінгвей "Прощавай зброє". Хоча все може помінятися))

9 коментарів

  • le313 18 вересня 2019, 11:29

    :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
    Ну дуууже все цікаве! Крім "Мертвих душ" нічого з цього не читала.

  • bedruk99 18 вересня 2019, 13:23

    Справді, варто прочитати)) Мені після прочитання "Під зіркою Лукаша", більше захотілось дізнатися про цю людину. Є ще 2-ох томник "Наш Лукаш",там більше спогадів, шкода в книгарні "Є" зараз цих книг нема((

  • Profesora 18 вересня 2019, 13:44 1

    Ну за Лукаша я Вам тисну руку дуже міцно, всі три книги в моєму списку на прочитання, про Лукаша маю на увазі, Києво-Могилянка ж видала двухтомник, якщо не помиляюсь. Дякую, бо перший раз окрім Забужко побачила людину, яка читає такі книги.

  • bedruk99 18 вересня 2019, 14:48 1

    Ох, несподівно і приємно отримати коментар від.Вас)) Так, саме від видавництва Києво-Могилянської академії, автор Череватенко, хочу прочитати. Лукаш - геній, і він наш.

  • Profesora 18 вересня 2019, 14:57 1

    Так, ота розстріляна мова в ньому ще бриніла. А Ваш огляд, це мені підморгування Всесвіту, що ці книги треба, особливо Жолдака, читати якнайскоріше, бо я про неї кожен день буквально думаю))) і тут Ваш огляд, чесно, я аж заклякла, думаю, ну гаразд, гаразд, вже не відверчусь, бо ж книги всі товчуться, одна одну випереджають, як діти, в них якісь змагання навіть на скоріше прочитання :blush: шафу відкрию, а там сотні голосів і ручки тягнуть, впрію від вибору, а що наступне, ледь закрию шафу, бо вони ж всі на мене лізуть і кричать, щоб читала, одним словом Жолдак дядько хитрий, навіть з Раю переміг через Вас. Дякую ще раз велике.

  • bedruk99 18 вересня 2019, 19:35

    Будь ласка))

  • Alisande 18 вересня 2019, 16:26 1

    О, і як вам Кентерберійські оповіді? Як переклад?
    Лукаш дійсно геній. Коли читала Декамерон у його перекладі, була вражена, як він іскриться енергією і joie de vivre, одразу зрозуміло, чому епоху назвали Відродженням. А пробувала читати російською - і кинула, зовсім не те враження, "темно и вяло".

  • bedruk99 18 вересня 2019, 19:10

    Не знаю чи вийде, але спробую розказати. Про "Кентерберійські оповіді" я знала лише те, що вони є в якомусь списку 100 книг, і що "Астролябія" їх гарно (якісно) видала. Виявилося - це той рідкісний випадок, коли книга прочиталася "від корки до корки", бо я зазвичай не читаю вступних слів, а тут від передмови перекладача не можливо було відірватися. Під час читання книги руки потирала від задоволення, так переклад сподобався.Що викликало дисонанс, так це оповідь священика, яка розміщена наприкінці книги, враховуючи які люди розповідали свої оповіді до нього, в мене склалося враження, що він метає бісер перед свиньми. Бо більшісь тих слухачів не змогли б вмістити його слів. В мене син просить розповідати йому якісь історії, то деякі більш пристойні, з цієї книги, переповідала)) Думаю, що не раз вернусь до цих оповідей. "Декамерон" в мене ще попереду))

  • Коментар видалено

  • Maksi 19 вересня 2019, 22:13 1

    Ну хоть в этом обзоре я увидела знакомых авторов))
    Обожаю Гоголя!
    Хемингуэя читала только "Праздник, который всегда с тобой" - понравилась

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу