Наші новинки від ВСЛ

Ось такі новенькі книжечки від одного з моїх улюблених видавництв з'явилися в нас нещодавно. Тож поділюся враженнями))

Книжечка, яку ми вже встигли прочитати, невеличка, але дуже цікава:

Це історія про пригоди веселих шкарпеток, які завдяки своїй дружбі, нездоланному оптимізму та силі духу не "склали руки" у складній ситуації, допомогли собі та іншим і продовжували мріяти і сподіватися на краще майбутнє... 

Тут і гумор, і поради, і трохи філософії. А ще тут дуже милозвучна українська мова, якою я особисто насолоджувалася весь час читання. Чого лише варта класифікація шкарпеток: шкарпи, шкарпетони, шкарпані, шкарпуки :thumbsup: 

Мені також сподобався фінал історії, відсутність отого "рожевого хеппіенду", коли всі мрії здійснилися і всі "жили довго та щасливо". Взагалі кказка викликає дуже гарні емоції, дає зрозуміти, що навіть якщо ти самотній, не дуже гарний ззовні і маєш якісь труднощі, все одно можеш знайти собі друзів, мріяти і радіти життю...

Другу книгу (теж Галини Вдовиченко) лише почали читати: Від переліку усіх 42х котів почало мерехтіти перед очима :smile:

Теж написана з гумором історія (поки не дочитаємо, більше звичайно сказати не можу))). Але ось в ній мені різали по вухах деякі слова котячого сленгу... Оце "кагби", "карочі", "шото" ... Але їх не так вже й багато, то вирішила не "заморачуватись" :smile: 

Третю книгу ще не вирішила як чи коли будемо читати Взагалі наче цікаво написано, але ще сумніваюся чи "піде" доні, бо все ж таки багатенько термінів абсолютно їй незнайомих у тексті (атоми, протони, назви хімічних елементів...).

Взагалі книга побудована як розповіді старших брата та сестрички своєму молодшому братику. Після майже кожної такої розповіді йде опис невеличкого експерименту, який можна зробити в домашніх умовах. Перші пару історій і експериментів я прочитала: зразу виникла думка "де взяти стільки оцту?")))). 

Викладу пару сторінок, щоб можна було оцінити зміст: Ще одне питання в мене виникло з приводу отої "склянки" оцту... Його взагалі в книзі "склянками" вимірюють... То це що за склянка? Стакан? 

Експерименти мене зацікавили, тож треба мабуть починати читати та експерементувати :wink:  

Останню книгу брала для себе, вона по віку ще доні зарано: Невелика за обсягом (128 сторінок тексту) і розміром, легко читається. Повість про пригоди десятирічного хлопчика, якого виганяє з дому батько (його образ як пересторога нам дорослим, до чого може довести маніакальне захоплення будь-чим, коли навіть найрідніші люди стають неважливими) 

Сюжет крутиться навколо пошуків залізного вовка, але як на мене, в центрі уваги переживання маленьких героїв, їх надії, мрії, дружба та взаємодопомога... 

І наостанок нагадаю ще одну книгу від ВСЛ, яку я вчора на честь Дня Книголюба вирішила перечитати: Її огляд у клубі вже був, тож просто покажу декілька своїх улюблених ілюстрацій (хоча в ній кожна сторінка і за змістом, і за ілюстраціями просто шикарна :heart_eyes: ) 

Бажаю, щоб у всіх нас завжди знаходилися "сили на читання" :wink:

18 коментарів

  • Profesora 10 серпня 2019, 13:11

    Оце так огляд! Дякую превеличезне, Ви всі книги показали, які я хотіла, але мала сумніви, дякую, таку Ви важливу працю зробили.:blush:

  • Lyannaya 10 серпня 2019, 13:18

    Будь ласка)) давно вже хотіла показати, але все лінь була, але сьогодні сила волі взяла гору :smile:

  • Profesora 10 серпня 2019, 13:47

    :blush:

  • valusenka 10 серпня 2019, 14:53

    О, яка краса! Залізний вовк дуже зацікавив) А шкарпетки - :heart_eyes:

  • Lyannaya 10 серпня 2019, 14:56

    Шкарпетки із цих чотирьох сподобалася найбільше. Дуже гарна книжечка

  • le313 10 серпня 2019, 15:33 1

    Дякую, дуже цікавий і змістовний огляд!
    Щодо склянки, то так – це стакан, традиційна в галицькій кулінарії міра = 200 мл. Якраз дочитала книжку, де міра називається деца. Дуже колоритна книжка, при нагоді покажу.
    В тих котах мене щось насторожують їхні імена, тому вирішила, що мої діти обійдутся без книжки. Взагалі Вдовиченко не люблю. Але про Шкарпетки стільки гарних відгуків, ох.

  • 1 коментар
  • le313 10 серпня 2019, 16:01

    Бо вона мені якась радянська. У студентські роки читала Пів яблука ( тоді ще одна книжка була), до прозових збірок вона писала. Знаєте, так буває, що не твоя то людина і все.

  • Profesora 10 серпня 2019, 16:05

    Дякую, і от мені якось не зайшла, мене роздратувала якась неприродня деталізація героїнь, всі такі правильні, це з того що прочитала в інтернеті. Мабуть, не буду читати:blush: дякую.

  • Lyannaya 10 серпня 2019, 16:18 1

    Дякую за пояснення про склянку! Тепер можна й експерементувати.
    Щодо котів - дуже мало поки прочитала, тож не можу сказати чи сподобаються, але в Шкарпетках мова нормальна ))))

  • HoAnna 10 серпня 2019, 19:18

    Дуже дякую за огляд! Залізний вовк вже попадався якось на очі, цікава книга :)

  • Lyannaya 10 серпня 2019, 19:47

    Будь ласка))

  • Rosya 11 серпня 2019, 10:08

    Дуже гарний огляд.Дякую.Сумнівалася.чи варто ті книги купити.такі варта.

  • Lyannaya 11 серпня 2019, 10:16

    Будь ласка)) Книги дійсно гарні!

  • Rosya 11 серпня 2019, 10:11 1

    le313 мій менший(9Р.) у захваті від котів.вже 3 частину купили.перечитує 2-й раз.хоч читає не дуже.Спробуйте.вони того варті.

  • le313 11 серпня 2019, 16:21

    Дякую! Попитаю за них у бібліотеці для початку :)

  • kreminska 11 серпня 2019, 22:31

    Дуже цікаво про котів) дочитаєте — розкажіть))

  • Lyannaya 12 серпня 2019, 11:09 1

    Обов'язково :kissing_heart:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу